})(jQuery);

#28 Lisa Dalsgaard – GoodiePack 🛍️

Om Lisa Dalsgaard

34-årige Lisa Dalsgaard driver virksomheden GoodiePack. Med en kommerciel baggrund og solide rødder i tech høstede hun nogle af sine første erhvervserfaringer, da hun var med til at vækste virksomheden AirHelp fra 30 medarbejdere i Danmark til 800 på verdensplan.

Lisa har en BA i marketing fra Handelshøjskolen i Århus. Ved siden af studierne var hun chefredaktør for studenterbladet, som udkom i et oplag på adskillige tusinde. Det var i denne periode, hun begyndte at etablere et forgrenet og værdifuldt netværk, som hun stadig har gavn og glæde af den dag i dag. Senere tog hun en kandidatgrad i management of creative business processes på CBS. Hun ønskede nemlig at kunne bygge bro mellem de udviklende og de kommercielle delelementer i virksomheder.

Fra magasiner og modeshows til tech

Både mens hun studerede og efterfølgende, har Lisa kastet sig ud i spændende projekter. Hun har lavet modeshows i Paris og arbejdet med salg i London, og på et tidspunkt indtog hun chefredaktørposten for magasinet Trends Online. Det var i Københavns dengang lille tech-miljø, hvor man var på fornavn med de fleste. Ligeledes har hun lavet PR for over 100 startups.

GoodiePack er en platform, der hjælper virksomheder og venues med at give deres kunder en god oplevelse. Via digitale velkomstpakker indsamler man data, der kommer til modtageren som link. Det betyder, at man ikke behøver at få folk til at downloade en app for at få budskabet frem. Lisas efterhånden syv år gamle forretning arbejder sammen med nogle af de største aktører i Danmark og har også blikket rettet ud over landets grænser.

DO ✅

Du taler om, hvor vigtigt det er ikke at lade sig intimidere. Heri ligger, som jeg opfatter det, også en opfordring til at være sig selv, både som menneske og som virksomhed. Er det korrekt?

”Den store succesfulde Tim Draper sagde engang til mig: Go’ get your money from customers!, som en opfordring til at det er sådan man bygger en sund forretning. Det er dét, jeg har gjort i alle mine virksomheder. Sikret mig, at de ikke er sårbare. Vi sikrer os en stærk relation til kunderne og udvikler produktet sammen med dem. Derudover arbejder jeg med et slogan, jeg kalder: Make people talk.”

Det er allerede et godt slogan – vil du uddybe, hvad der ligger i det?

”Som founder har du helt utroligt megen gavn af, at få viden alle vegne fra. Den får du ved at lade folk dele deres tanker og holdninger og oplevelser med dig. Du vil gerne vide, om dit team har samme retning som du ønsker – det får du ved at sørge for, at de taler og deler. Du vil gerne vide, om dine kunder føler sig godt behandlet og om deres behov bliver dækket, både af dit produkt og af den service, der omgiver det. Det får du ved at engagere dig med dem og få dem til at tale med dig. Det er også sådan kunderne taler pænt om dig ude i byen, og de sender nye kunder til dig.”

Jeg synes, det giver mening. Jeg oplever dog ofte, at man bliver mødt med en eller anden generisk henvendelse med et par afkrydsningsmuligheder. Giver den tilgang det, du er ude efter?

”Det er klart, at det kan være svært med kvaliteten i informationerne, hvis du har en meget stor virksomhed, og du beder kunderne trykke på en glad, sur eller mellemfornøjet smiley på vej ud. Der kommer nok noget makrodata som viser en tendens i, om flere er glade end sure. Når man er en mindre organisation, kan man komme tættere på og få mere at vide. Her handler det også om at være ægte. For mig er det ikke bare en strategisk indsamling af info. Jeg skal have min personlighed med på arbejde og min interesse i de folk, jeg taler med, skal være autentisk. Så får man virkelig kvalitets-respons: behandler vi folk, som de gerne vil behandles? Arbejder teamet på en måde, jeg kan stå inde for? Man skal bygge relationer til folk og afkode, hvad de siger. Når man har relationen, vil folk typisk rigtig gerne hjælpe.”

Lisas Do: Du skal ud i marken, du skal møde folk, tale med dem og lytte til dem! – og så Go get your money from customers!

DON’T ❌

Du har set mange sider af tech og formidling, udforsket forskellige aspekter og interesseret dig for både den kommercielle side og den kreative. Du er altså gået bredspektret og proaktivt vil værks. Når man har været i gamet på den måde, du har, så må man have akkumuleret nogle seriøse indsigter i erhvervs- og iværksætterlivet. Hvad er det en god idé at passe på med?

”Det kan være svært at dele det op og kun se ting negativt – men noget, jeg gerne vil understrege er, at man skal lade være med at lade sig stresse af andres rejse. Alle er forskellige, og selvom nogen har én form for udvikling i deres projekt eller virksomhed, er det ikke sikkert, at den passer til dig. Ting kan se supergodt ud på papiret og på LinkedIn, men man kender ikke andres case til bunds, og man kan ikke vide, om deres metode passer til den person, man selv er og den organisation, man ønsker at have.”

Det tror jeg er meget væsentligt – man kan nemt blive ledt på afveje, hvis man lader sig tynge af andres succes.

”Jeg læser selvfølgelig om andre iværksættere, følger med og hører om dem, som henter millioner i investeringer, har de fede kontorer og kan headhunte til højre og venstre. Det er skønt – og det er fortjent, men det er bare ikke den eneste måde, man kan og skal måle succes på. I mine øjne er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert – man skal finde sin egen vej og afholde sig fra at sammenligne.”

Nogle, især yngre iværksættere er også tit forblændede af ideen om investeringer. Men det er jo ikke altid det, der er behov for.

”Nogle produkter kræver mange midler og investorer, andre gør ikke. I mit tilfælde har jeg kunnet omgive mig med de rigtige mennesker og derved kunnet bygge produktet, platformen, selv. Det tror jeg har givet en mere dybtgående forståelse af og føling med mit produkt, end jeg ville have haft, hvis jeg havde hyret folk ind og betalt mig fra at få det lavet af eksterne leverandører. Jeg tror, at de fleste iværksættere vil komme bedst fra start ved at være så fokuserede som muligt på at arbejde med kernen og kun søge midler udefra, når det er strengt nødvendigt. Bliver man som virksomhed holdt kunstigt i live, er man også mere sårbar. Det kan som sagt være et behov, men man skal ikke tro, at alle ens udfordringer forsvinder, når en investor kommer ind – de bliver afløst af nogle andre udfordringer.”

Lisas Don’t – Lad være med at sammenligne dig selv og din iværksætter-rejse med andres.

 

Skabelse af en succesfuld abonnementsforretning

Hvis du også drømmer om at skabe en succesfuld abonnementsforretning, så er vores skræddersyede 1:1 CREATE forløb med stor sandsynlighed præcis det, du har brug for. I 1:1 CREATE sparrings forløbet bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…