Værdien af professionelle netværk – også for abonnements­forretninger

Forretningsvækst gennem fællesskab

Hvad gør du, når du støder på udfordringer i din abonnements­forretning, som kræver kreativitet og dyb indsigt for at blive løst effektivt? En af de mest berigende kilder til inspiration og viden har for mig været deltagelsen i professionelle netværk. Netværk er bestemt ikke kun en platform for salg og anden erhvervsmæssig udveksling. Det er også en katalysator for forretnings­udvikling og personlig vækst.

Selv om de andre deltagere i netværket ikke nødvendigvis har en abonnements­forretning – eller måske netop derfor – kan deres input til en given problemstilling i min forretning være præcis det, der skal til, for at finde en løsning. Alligevel har jeg ledt efter et abonnements netværk. Jeg vil kunne sparre med andre, der præcis kender til min udfordring.

Der er mange, der savner ligesindede at sparre med. Det rigtige netværk kan hjælpe enhver – uanset om du er iværksætter, CXO eller noget tredje – med at skærpe fokus og innovere din tilgang til at drive forretning.

Hvad skal man vælge

Der findes et utal af forskellige typer netværk. Derfor er det væsentligt at gøre klart for sig selv, hvad det er, man ønsker at få ud af det, når man tilmelder sig et netværk. Er det en bestemt faglig vinkel, man ønsker belyst? Er det personlig udvikling? Eller går man direkte efter maksimalt salg af sin ydelse eller sit produkt? Der er netværk til det hele. Det handler om at vælge, medmindre man har ressourcer til at deltage i mere end et par stykker.

Vi har skabt SignUp Network til vores kunder. Fordi de har brug for et netværk med fokus på abonnement. Og fordi abonnementsforretninger efterhånden findes alle steder, kan man få værdifuld viden fra helt andre brancher, der kan ændre ens egen forretning. For hånden på hjertet – når først vi har trykket på launch og koncentrerer os om egne medlemmer og konkurrenter – så har vi ikke nødvendigvis øje for, hvordan andre typer forretning agerer, selv om vi kunne lære af det.

Dybdegående læring og specialiseret viden

Når jeg deltager i netværksmøder, oplever jeg, hvordan alle har noget at byde ind med. Og det gælder næsten uanset, hvilket erfaringsniveau de har. Mange bliver overraskede over, hvordan mennesker med en helt anden baggrund og et andet erfaringsgrundlag end dem selv, faktisk kan give værdifuld sparring.

Forskning understøtter dette. Et studie fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) viser, at personer inden for diverse netværk oftere møder nye ideer. De får skubbet til grænserne for, hvad de troede var muligt. Indblikket i forskellige brancher, specialer og andres erfaringer hjælper dem med at udvikle mere fokuserede og innovative løsninger for deres egne virksomheder.

Styrken i kollektiv problemløsning

Et af de mest værdifulde aspekter ved netværk er den kollektive intelligens, der er til stede, når ligesindede mødes. Harvard Business Review påpeger, at lederes evne til at navigere i komplekse udfordringer forbedres markant gennem aktiv dialog og sparring med andre i netværket. Det gælder naturligvis også for andre end ledere. De nye og anderledes perspektiver, man får i den indbyrdes sparring, gør det muligt at tackle forretningsmæssige dilemmaer med fornyet klarhed og effektivitet.

En sidegevinst er, at også dem, der giver andre nye perspektiver, får værdifulde indsigter med hjem. Drøftelserne af forskelligartede problemstillinger er med til at forfine deltagernes løsninger. Det øger indsigten i egen viden og erfaring. Jo mere du giver, jo mere får du retur.

Dedikation og gensidig støtte skaber vækst

Det, der virkelig gør professionelle netværk unikke, er den gensidige forpligtelse til medlemmernes succes. Det skaber et miljø af tillid og åbenhed, hvor alle er investeret i hinandens vækst. Denne dedikation til fælles succes er utroligt motiverende. Den har været en drivkraft for mig til at stræbe efter at være den bedste version af mig selv – professionelt såvel som personligt.

Både som mangeårig leder og iværksætter er jeg dybt overbevist om, at dedikerede professionelle netværk er fundamentale for enhver. Især hvis du ønsker at udvikle din forretningsmæssige og personlige kapacitet. Netværk tilbyder en unik mulighed for at dykke ned i nye læringsmiljøer og få værdifuld feedback. Men især kan netværk opbygge varige relationer, der går ud over det almindelige forretningsmæssige samarbejde. Hvis du endnu ikke har taget skridtet ind i verdenen af professionelle netværk, vil jeg varmt anbefale, at du gør det. Det kunne meget vel være nøglen til dit næste store forretningsmæssige gennembrud.

Søger du et abonnementsfagligt netværk?

SignUp Network er et ambitiøst abonnements netværk, hvor vi fastholder fokus på abonnement fra start til slut i de timer, vi er samlet. Netværket er primært for de af vores kunder i SignUp Academy, der har deltaget i vores 1:1 rådgivningsforløb, men indimellem inviterer vi andre ind. 

Man får det nærmeste, man kan komme til kollegial sparring på sin abonnementsløsning. Andreas Dirksen og Mette Fruensgaard, foundere af SignUp Academy, står for netværket i samarbejde med en facilitator i de enkelte grupper.

Læs meget mere: SIGNUP NETWORK

Kontakt Mette, hvis du vil vide mere om SignUp Network eller vores 1:1 rådgivningsforløb. Du kan også læse om dem her:

1:1 CREATE: Skab din abonnements­forretning og start op med succes 🏆

1:1 SCALE: Optimer din abonnements­forretning, nå dine mål og få større vækst 🚀

Kontakt os her for mere info

Måske dette også kunne interessere dig…