Hvorfor vil folk ikke købe mit medlemskab?

Hvorfor vil folk ikke købe mit medlemskab? Selv om du fortæller vidt og bredt om din medlemsklub, ser du måske ingen nye tilmeldinger eller kun få medlemmer. Der kan være rigtig mange årsager til, at du ikke har gang i salget. For eksempel at ingen aner, at du har et abonnement eller medlemsklub.

Lad os gå ud fra, at du har læst så mange artikler her på sitet, så du har styr på ovennævnte. Hvad er det så, der gør, at du ikke sælger? Her er nogle af de mest almindelige årsager til, at folk tøver med at tilmelde sig et medlemskab:

Det er for dyrt

Pris er en afgørende faktor, især hvis folk føler, at de ikke får nok værdi for pengene. Hvis dit medlemskab ikke klart viser, hvorfor det er værdifuldt og skiller sig ud fra andre muligheder, vil prisen ofte opfattes som for høj. Prisen kan også se fyr ud, hvis man ikke har noget at sammenligne med. Eller hvis man netop har en konkurrent at sammenligne med, som bare kun tilbyder det halve af, hvad du tilbyder.

Manglende tillid

Hvis folk ikke har tillid til dig eller din virksomhed, vil de sandsynligvis ikke investere i dit medlemskab. Dette kan skyldes mangel på socialt bevis, såsom testimonials, anmeldelser eller anbefalinger fra andre medlemmer. Det kan også være, fordi du ikke fortæller, hvor du har din viden eller ekspertise fra.

Ikke et aktuelt behov

Potentielle medlemmer kan føle, at de ikke har brug for din hjælp lige nu. Måske tror de, at de kan klare det selv, eller de er ikke klar til at tage skridtet endnu. Eller måske ved de slet ikke, hvor meget du kan hjælpe dem.

Overvældelse

Medlemskaber kan virke overvældende, hvis der er for meget indhold eller for mange funktioner. Det afskrækker folk fra at tilmelde sig. Dette kan især ske, hvis strukturen og formålet ikke er klart. Jo flere fordele, jo bedre, tænker du måske, men det er IKKE rigtigt. Du skal dosere dine fordele, så dine medlemmer får dem på det rigtige tidspunkt.

Forvirring omkring tilbuddet

Hvis folk ikke forstår, hvad de får ud af dit medlemskab, eller hvordan det kan hjælpe dem, vil de sandsynligvis ikke tilmelde sig. Du kan for eksempel forvirre dine potentielle medlemmer med uklar kommunikation eller en kompleks salgsproces. Hvis du samtidig overvælder dem med information, trækker de sig og kommer ikke tilbage.

Hvordan kan du ændre dette?

Der er heldigvis flere måder at imødegå disse udfordringer på og øge tilmeldingerne til din medlemsklub:

Klar værdiproposition

Vær meget specifik omkring fordelene ved dit medlemskab, hvad medlemmerne får for deres penge, og hvordan du kan hjælpe dem med at nå deres mål. Præsentér en klar og overbevisende værdiproposition, der forklarer præcist, hvorfor dit medlemskab er investeringen værd. “What’s in it for me?” Det er ikke medlemskabet, folk køber ind på, det er hvad medlemskabet får dem til at føle, eller hvad det hjælper dem med i hverdagen.

Gennemsigtig prisfastsættelse

Sørg for, at prisen på dit medlemskab er let forståelig og gennemsigtig. Tilbyd forskellige prismuligheder, såsom månedlige og årlige betalinger, for at give folk fleksibilitet. Overvej også introduktionstilbud eller rabatter for at reducere indgangsbarrieren. Du kan også med fordel illustrere, hvad man får for pengene hos dig.

Garanti

Tilbyd en pengene-tilbage-garanti eller en risikofri prøveperiode. Dette kan reducere risikoen for potentielle medlemmer og give dem tillid til at tilmelde sig. Og bare rolig. De færreste vil benytte sig af det.

Socialt bevis

Del succeser og feedback fra eksisterende medlemmer på din hjemmeside og i din markedsføring. Det er guld værd, og det bedste du kan gøre i din virksomhed. Dette øger din troværdighed og hjælper med at opbygge tillid. Hvis du endnu ikke har inkluderet testimonials eller case-studier på din salgsside, er dette et oplagt sted at starte.

Husk dog, at det ikke er alle kundetyper der er vilde med det. Firstmovers hader at se, at de ikke kom først. Og de køber slet ikke, hvis flere tusinde har været der før dem!

Overblik over indhold og funktioner

Giv et klart overblik over indholdet og funktionerne i dit medlemskab. Organisér det på en logisk måde og sørg for, at det ikke virker overvældende for nye medlemmer. Tilbyd en enkel introduktion eller onboarding-proces, der hjælper folk med hurtigt at finde rundt.

Tydelig kommunikation

Undgå jargon og kompleksitet i din kommunikation. Brug enkelt sprog til at forklare fordelene ved dit medlemskab og de problemer, det løser for dine medlemmer. Ingen bryder sig om at føle sig underlegne. Hvis du specifik gør efter en særlig faglig målgruppe eller branche, kan det dog være en fordel at tale deres sprog.

Udfordringer skyldes ofte misforståelser

Hvis du oplever udfordringer med at tiltrække nye medlemmer til din medlemsklub, kan det ofte skyldes misforståelser, tillidsproblemer eller manglende klarhed omkring værdien. Ved at adressere disse udfordringer gennem klare værdipropositioner, gennemsigtig prisfastsættelse, sociale beviser og tydelig kommunikation, kan du øge troværdigheden og tilskynde flere tilmeldinger til dit medlemskab.

Vores forløb, såsom 1:1 CREATE og 1:1 SCALE, er designet til at hjælpe dig med at finde alle de steder, hvor det er vigtigt at være klar i mælet. Både når du skal bygge din abonnementsforretning fra bunden og når du vil optimere den så du kan få mange flere medlemmer. Med vores hjælp kan du skabe en kundevenlig forretning, som medlemmerne strømmer til.

Kontakt Andreas her for mere info eller ring til ham på +45 31 13 95 80.

Måske dette også kunne interessere dig…