Om Andreas Dirksen

Min passion er at skabe abonnements­forretninger

  • Jeg hedder Andreas Dirksen og skabte en af Danmarks første, store abonnements­forretninger og oplevede et fantastisk iværksættereventyr
  • På rejsen stødte jeg på utallige udfordringer, lærte mere end i et helt skoleliv, og havde masser af succes
  • Eventyret blev afsættet for min nuværende karriere med at hjælpe virksomheder til at skabe succesfulde abonnements­forretninger
  • Læs om min utrolige iværksætterrejse og bliv inspireret: If you can dream it, you can do it..!
abonnements-guiden

Min iværksætterhistorie

Da jeg – Andreas Dirksen – læste til cand. oecon. på Århus universitet, købte jeg Lee Iacoccas bog om, hvordan han reddede bilkoncernen Chrysler fra konkurs. Jeg syntes, at den historie var vildt spændende, dog uden helt at vide hvorfor. Først mange år senere forstod jeg, at bogen var en iværksætterbog, og at jeg elskede at arbejde med iværksætteri.

Iværksætter­genet har jeg fra min mor og far, der sammen startede selvstændig virksomhed med udgivelse af ugeaviser, blandt andet Søndagsavisen. Min far har senere opstartet flere virksomheder, og selv i en alder af 80 år brænder han stadig for at starte nye tiltag op, de senere år som primus motor for blandt andet seniorbiograf-konceptet.

 

Min første virksomhed

Min første virksomhed – Bladkiosken.dk – startede jeg op lige efter .com-bølgen brast i år 2000. Det var kun for sjov og i min fritid, men jeg syntes, det var enormt spændende og sjovt. Virksomheden 2-3 doblede hvert år omsætningen, og i 2006 kunne jeg ikke få min tid til at række længere. Jeg havde et krævende arbejde og brugte alle mine aftener og en stor del af weekenderne på Bladkiosken.dk.

TV2 besøgte mig og bragte et indslag i regionalnyhederne om, at jeg drev “Danmarks største bladkiosk, men det var kun for sjov og i min fritid”. Dagen efter lå der en mail fra nogen, der hed Freeway, som spurgte, om vi skulle mødes og snakke samarbejde. Jeg vidste ikke, hvem de var, men googlede mig frem til, at de var Danmarks største onlinekoncern på det tidspunkt, med blandt andet ARTO, Dating.dk, Trendsales og DKBN.dk.

 

Fulltime iværksætter

Jeg troede, de ville købe Bladkiosken.dk, så jeg ikke behøvede at bruge alle mine aftener og weekender på min business, men de ville kun købe 50%, og kun hvis jeg blev fuldtidsdirektør i virksomheden. Så jeg opsagde mit job og tog springet som fulltime iværksætter med Freeway som partner.

3 år senere ønskede jeg at sælge mere til kunderne end bare magasiner, og valget faldt på bøger. Jeg tænke, at dem der købte iForm nok også gerne ville købe bøger om sundhed og slankekure, dem der købte Alt om Haven var nok også interesseret i havebøger osv. Jeg ville gerne sælge bøgerne via en eller anden form for medlemskab, men alle jeg kendte hadede de gammeldags bogklubber med deres bindinger og “månedens bog”, som folk glemte at afbestille.

 

Skabelsen af Plusbog.dk og Plusbok AB

Jeg opfandt derfor en ny, moderne bogklub uden bindinger og uden “månedens bog” men hvor man skulle betale for at få adgang til de gode medlemstilbud. Danmarks første store fordelsklub, Plusbog.dk, var skabt. Konceptet var enkelt: Vi solgte bøgerne til under indkøbspris og tjente på medlemskabet.

I begyndelsen testede vi konstant konceptet, priserne, kommunikationen osv, og væksten var langsom. Efter halvandet år havde vi et koncept, som fungerede, og vi besluttede at bruge 2 mio. kroner på at profilere Plusbog.dk i en TV2-kampagne i primetime i de 3 bedste uger op til jul.

Den første reklame blev vist i pausen i Vild med dans finalen, og resultatet var mindblowing: Alle Freeways servere gik ned den lørdag aften, og de følgende 5 uger op til jul kunne vi slet ikke følge med, selvom vi arbejdede som sindssyge. Da vi kom til jul, var vi helt smadrede, men vi havde fået 13.000 nye medlemmer på 5 uger i Plusbog.dk og var flyvende! Det år modtog vi også Børsens Gazellepris for størst i vækst.

Året efter gentog vi kunststykket og brugte 2 mio, på TV2-kampagner for Plusbog.dk i Danmark samt et tilsvarende beløb på TV-kampagner i Sverige, hvor vi launchede Plusbok AB.

 

Eventyret sluttede og et nyt er i gang

I foråret 2017 fejrede jeg 10 års partnerskab med Freeway, blev hædret med en optagelse i Kraks Blå Bog, og havde opnået alt det jeg drømte om som iværksætter. Jeg solgte derfor Plusbog.dk og Plusbok AB, og stiftede i stedet SignUp Academy ApS sammen med min kone, Mette.

Med SignUp Academy lever vi det liv, som alle drømmer om: Vi beskæftiger os kun med det, som vi synes er sjovest, vi håndplukker de mest spændende opgaver, og vi arbejder kun det antal timer, som vi gider. Hvilket er ret mange, for vi synes, det er sjovt.

 

Andreas Dirksen – ekspert i abonnementsforretning

Siden jeg i 2017 solgte mine businesses, har jeg hjulpet mere end 500 virksomheder med at udvikle, optimere og skalere en abonnements­forretning, som for eksempel en fordelsklub. Jeg har også skrevet bestsellerbogen “Sign Up” om, hvordan du skaber en succesfuld abonnements­forretning, holder foredrag, tilbyder Workshop kurser og driver SignUp Academy.

Abonnement som forretningskoncept eksploderer i disse år, og potentialet er kæmpe stort. Næsten alle brancher og virksomheder vil på et eller andet tidspunkt opleve, at der skyder nye abonnements­koncepter op, som i større eller mindre grad revolutionerer branchen. Som virksomhedsejer skal du derfor tage stilling til, om du vil vente på at dette sker, eller om du vil være frontrunner, og være den som tager markedsandele og udfordrer de andre.

Vil du være reaktiv eller proaktiv?

 

Kontakt mig

Du kan få 1:1 sparring fra mig til, hvordan du udvikler, optimerer eller skalerer din forretning.

Eller jeg kan komme og køre workshops i din virksomhed med dit team, eller holde foredrag der inspirerer og formidler viden om hvad der skaber den succesfulde abonnements­forretning.

Skriv til mig og jeg giver dig et kald mht., hvordan jeg også kan hjælpe DIG til at få succes med din business!

De bedste hilsner fra Andreas Dirksen

Connect med mig på LinkedIn

Du kan se hele mit CV på min LinkedIn profil.  Send mig gerne en invitation på LinkedIn – jeg vil gerne connecte med dig.

Skal jeg også hjælpe DIN business til at få succes?

Udtalelser

 

”Der er fuld fart på SunsetPLUS ?? – vores abonnements forretning. Andreas Dirksens hjælp og inspiration undervejs har været pricelsess ?

Jens Broch, CEO, Sunset Boulevard

Udtalelser

 

”Andreas er utvivlsomt den i Danmark med størst viden og erfaring om abonnementskoncepter, og så er han tilmed en meget sympatisk og behagelig person.”

Benjamin Gundgaard, #1 International Bestseller, E-commerce Expert, Speaker, and Founder of CustomerSense

Udtalelser

 

”Vi driver noget der hedder Klub Vollmer der er Danmarks største kokkeskole, og den er abonnementsbaseret. Vi troede vi gjorde det hele rigtigt, indtil vi fik fat i SignUp Academy. Vi er jo bare startet ud som lallende amatører, og der er det altså godt at have nogen at sparre med. Vi har været i gang længe – vi startede ud i 2017 – men det største hop tog vi faktisk efter at have haft fat i Andreas og SignUp Academy. Vi er nu meget mere skarpe på hvilken vej vi skal gå og hvordan vi skal gøre det, og kan varmt anbefale SignUp Academy.”

Annette Heick og Jesper Vollmer, Founders, Klub Vollmer

Udtalelser

 

“In creating Supertrends Institute as a global, membership community and a digital, Future-as-a-Service platform we chose SignUp Academy as our preferred advisor and partner. We have from SignUp Academy over more than six month received exceptional guidance and value. Guidance and help always based on our unique situation, and on exactly where we were in our development journey of our new subscription business model. SignUp Academy have our warmest recommendations.”

Jens Hansen, CoFounder & CEO, Supertrends Institute AG, Switzerland.

Udtalelser

 

Med øje for udvikling og optimering af Håndværker.dk leverede Andreas en spændende og lærerig todages workshop. Jeg kan til enhver tid anbefale Andreas og Signup Academy til andre virksomheder, som driver en abonnementsforretning.

Simon Klug, CEO, Prisberegning.dk og Håndværker.dk

Udtalelser

 

Andreas and SignUp Academy did a great job in opening our eyes to the subscription world. We loved the hands on approach, and are now well under way to create two different subscription models appealing to our global clientele"

Thomas Frisenberg, Managing Director, Esoft Vietnam

Udtalelser

 

”Mit forløb med Sign-up Academy og Andreas Dirksen var en gamechanger for min virksomhed. Andreas så min forretning i et helt nyt lys, som har været med til at løfte den til næste niveau.
Andreas er utrolig behagelig, troværdig, pålidelig og ikke mindst en hyggelig nordjyde. ?  Han forstår at sætte kunden i centrum, så man føler sig som noget særligt.
Tak Andreas! Jeg vil til hver en tid anbefale (og har allerede gjort det) Sign-up Academy og Andreas Dirksen."

Benedicte Engels, founder, Kvindernes Bilmagasin og Female Drivers Club

Udtalelser

 

“Andreas delte gladelig ud af hans store viden om fordelsklubber. Jeg kan varmt anbefale at få besøg af Andreas Dirksen.”

Hans-Christian Kock, Kommerciel direktør, Kristelig Dagblad

Udtalelser

 

“Udover at være nok Danmark’s mest erfarne indenfor abonnementsforretninger, er Andreas også utrolig empatisk, og har en evne til at fange folk med hans personlighed.”

Micky Weis, Digital Strategist & Consultant

Udtalelser

 

”Andreas store erfaringer indenfor abonnementstjenester gør ham nærmest til et orakel, der kan svare på alt. Han er lynende skarp og meget behagelig at være sammen med, hvorfor jeg kun kan give ham mine varmeste anbefalinger.”

Dr. Imran Rashid, Keynote speaker & bestselling Author

Udtalelser

 

Det var rart at snakke med en ekspert. At få at vide “det er sådan her man gør!” fra en som har stor erfaring ikke mindst fra egen business og som har fingeren på pulsen, ved hvad der virker og ikke virker. I stedet for at jeg skal bruge tid på at lære det selv. En kæmpe tidsbesparelse.

Laura Grubb, CEO & Founder, Lauragrubb.dk

Udtalelser

 

”Abonnementskongen eller Subscription Expert - du kan vælge titlen. Andreas har hjulpet et utal af både iværksættere og vækstvirksomheder med at skabe en succes”

Cristian Willum, Vinderstrateg & Trusted Advisor

Udtalelser

 

”Udover stærke kompetencer er Andreas en kanon fyr, som har benene solidt plantet i jorden, på trods af hvad han har opnået. Jeg giver hermed Andreas mine varmeste anbefalinger!”

Marco Gam, Founder & Partner, ConMedia ApS

Udtalelser

 

”Andreas har fingeren på pulsen ift. hvordan man engagerer medlemmer og skaber værdi, og han er desuden en virkelig dygtig facilitator, der møder meget velforberedt op.”

Lone Borg, Business Manager, Business Aalborg

Udtalelser

 

”Det er utroligt så hurtigt Andreas kan sætte sig ind i ens situation. Han skærer direkte ind til benet - både hvad angår fordele, men også de vigtige faldgruber. Med sin enorme viden formår han at udstikke en farbar retning, der styrker troen på ens projekt. Kan anbefales til alle med en abonnementsforretning i maven"

Henrik Mathiasen, Speaker, founder og CEO, Optimisten

Udtalelser

 

”Vi havde fornøjelsen af Andreas til en inspirationsdag, hvor vi både blev inspireret af hans egen imponerende historie, men også måden han udfordrede os på.

Jesper Wengel, Direktør, Frie Funktionærer

Udtalelser

 

“En fantastisk lille abonnementsbibel med gode tips, som alle er noteret. Glæder mig endnu mere til at gå ALL IN på abonnementsløsningerne.”

Kristin Assaad, Founder & CEO, LegalUp

Udtalelser

 

“Forløbet har passet mig SÅ perfekt.

Klare budskaber, enkle opgaver, kun relevante og brugbart input – og tid til at reflektere og prioritere opgaven inden næste kommer. Stor tak for inspiration, input, vejledning og et motiverende forløb”.

Jytte Bille, Founder & CEO, Stai

Udtalelser

 

”Andreas er en fantastisk ressource som hjælper dig med at finde retning, skærper dit budskab og får din virksomhed til at blomstre. Jeg kan på det varmeste anbefale Andreas og hans ekspertise.”

Klaus Jørgensen, CEO & Founder, Juviva Fysio

Samarbejdspartnere

Blog

Vi har bla. hjulpet disse virksomheder: