Linn Radsted grundlagde DogCoach i 2016, fordi hun savnede noget smart og funktionelt tøj, da hun blev hundeejer. Linns virksomhed specialiserer sig i multifunktionelt tøj til hundeejere. De designer og producerer tøj, som skal fungere hele året rundt og understøtter ideen om, at det skal være nemmere og sjovere at være hundeejer. Med et “schweizerknivs koncept” integrerer de nødvendige funktioner direkte i tøjet. Der skal være plads til alt fra godbidder til affaldsposer.
Men hvad har det med abonnement at gøre? Jo, Linn har skabt et medlemsunivers, hvor du får både fordele, rabatter, netværk og input til en sjovere hverdag med din hund.
Linn startede med at designe en jakke i 2016 i samarbejde med brugerne i det community, som samtidig blev startet op på Facebook. Siden er produktsortimentet udvidet organisk. Fra at være en lokal virksomhed er DogCoach vokset hurtigt siden 2019 og har nu Danmark som hovedmarked, Tyskland som det andet største og opererer i yderligere ca. 20 markeder online.
Se også interviewet med Linn om opstarten af DogCoach og vejen fra Facebook-gruppe til global succes
DO ✅
Det er imponerende, hvordan DogCoach har udviklet sig. Kan du dele nogle “DO’s” i forretningsudvikling baseret på din erfaring?
Absolut. Et stort “DO” for mig er at holde momentum. Man skal sætte sig nogle mål og så gå efter dem med ambition. Det handler om at få eksekveret, få det ud i verden. Du ved, som iværksættere kan vi sidde fast i planlægningsfasen og vente på det perfekte tidspunkt, som aldrig kommer. Derfor er det afgørende at sætte en deadline, måske endda en lidt ambitiøs en, for at skubbe dig selv og dit team til at handle.
Så du mener, at det er vigtigt at komme i gang, selvom alt ikke er 100% klar?
Præcis. Det er vigtigt at starte et sted, holde det simpelt og ikke overkomplicere. Det er ikke nødvendigt at bygge en rumraket fra starten. Vi begyndte med en et enkelt produkt og byggede videre derfra. Hver gang vi trykkede på knappen, var det ikke et endeligt projekt, men en fortsat proces. Det behøver heller ikke være så kompliceret, for at folk synes, at det er en god idé. Så ”keep it simple” er virkelig også en god rettesnor for en selv her. Man bliver jo aldrig færdig.
Linns DO: Start simpelt og byg videre, mens du lærer.
DON’T ❌
Hvad med “DON’T”? Er der noget, du vil råde folk til at undgå?
I forhold til “DON’T”, så vil jeg stærkt fraråde at gøre alt for meget af din forretning afhængig af tredjepartssystemer, som fx Facebook. I starten valgte vi en simpel løsning for vores medlemsklub, der krævede, at folk skulle over en Facebook-gruppe for at deltage i webinarer. Det virkede til at starte med, og vi gør det stadig. For selv om det er nødvendigt at udvikle sig og gøre sig uafhængig af fx Facebook, er teknologien dyr og processen tidskrævende.
Så du siger, at teknologien kan være mere besværlig, end den ser ud?
Ja, og ofte mere omkostningsfuld. Man får at vide, at det er easy peasy, og der findes en app, der kan tusind ting, og i øvrigt kan man bare få dem over på en Facebook-side. Bagefter finder man ud af, at der er API’er og integrationer, der er lukkede. Vi fandt ud af, at der var en del begrænsninger, som vi ikke havde forudset, samt manuelt arbejde i at lukke medlemmer ind og ud af gruppen.
Jeg tror helt sikkert, at man skal erkende, at det er dyrere og tager længere tid at udvikle teknisk. Hvis du kan, så sørg for at have systemer hvor du ejer alle dine data selv – det er at foretrække. Det handler ikke kun om kontrol, men også om at kunne tilbyde en stabil og sikker service til dine medlemmer.
Så det gør ikke noget, at man tænker lidt langsigtet fra starten?
Nej, slet ikke. Det betaler sig at investere tid og økonomi i teknik og erkende, at det jo er væsentligt i forhold til, at det hele fungerer. Det lyder måske banalt, men det er grundlæggende for forretningens funktion.
Jeg synes, jeg har haft min fair del af tech-projekter. Jeg synes ikke, at det har været overkompliceret, men det har alligevel taget længere tid, blevet væsentligt dyrere og væsentligt mere omstændigt, end jeg havde forventet.
Vi var nødt til at bygge vores egne sider for at skabe overblik, hvilket jeg ikke havde forudset ville være nødvendigt så tidligt. Det er vigtigt at anerkende, at du aldrig er færdig; forretningsudvikling er en kontinuerlig proces.
Det lyder som om, at nøglen til succes er både at være ambitiøs og realistisk?
Det kan man godt sige. Selvom det er godt at holde momentum, så husk at bygge et solidt fundament for din forretning. Nogle gange, når du udvikler, finder du ud af, at du har brug for at tilføje eller ændre noget, som du ikke havde forventet ville være nødvendigt. Det er okay. Forretningsudvikling er en proces, og du skal være klar til at tilpasse dig undervejs.
Linns Don’t: Undgå at blive afhængig af tredjepartsplatforme du ikke selv har kontrollen over.
Få en succesfuld abonnementsforretning
Vi har hjulpet Linn med at skabe sit abonnement. For selv om hun har et stort community, betyder det ikke, at de bliver abonnenter af sig selv.
Vi hjælper med at få abonnementet bygget op helt fra grunden via vores 1:1 CREATE forløb. Eller med at optimere det via et 1:1 SCALE forløb. Et 1:1 forløb giver en effektiv udviklingsproces, hvor vi er med på sidelinjen under hele opbygningen eller optimeringen af forretningen.
Vi bruger også et Business Review til at gennemgå en abonnementsforretningen fra ende til anden. Vi afslutter med at lave en fyldig rapport, som vi præsenterer for dig på et møde. Vi overlader ikke bare konklusionen til dig. Vi fortæller dig, hvad du kan gøre, for at få det mest optimale resultat.
Vi tilbyder dig 10 minutters gratis og uforpligtende sparring om din abonnementsforretning. Både den du har, og den du gerne vil have.
Følg med
Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.
Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her
Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.