#35 Maiken Juul – foredragsholder 🗣️

I en væsentlig del af sit arbejdsliv har foredragsholder Maiken Juul arbejdet med fx at rådgive fødevarevirksomheder om, hvor meget aroma, de kunne putte i deres produkter. Ting, man ved, når man er kandidat i human ernæring fra Københavns Universitet.

Men i 2017 sprang hun ud som iværksætter. Hun drejede væk fra ernæringsvidenskab og laboratorier for i
stedet at genopfinde sig selv som foredragsholder og co-founder af landets største netværk for kvindelige
iværksættere, Female Go-getters. Maiken spottede Mette Maria Terp, den anden co-founder, på en video, fandt hende interessant og gav hende et kald. De blev enige om, at de skulle lave en forretning ud af netværket og byggede sammen en medlemsklub for de kvindelige iværksættere. I sep. 2023 solgte Maiken sin halvdel af virksomheden til Mette Maria og trådte samtidig ud af virksomheden.

Mentor og forfatter

Som foredragsholder blev Maiken tilknyttet foredragsplatformen Athenas, da hun realiserede den store interesse for områder som psykologi og mental udvikling, hun altid har haft. En arbejdsløshedsperiode satte skub i læsning og dygtiggørelsen indenfor skematerapi og tankestyring. Da hun begyndte at dele sin viden via Facebook blev hun headhuntet til professionel foredragsaktivitet. En bog fra Maikens hånd er ude i tredje oplag, så hun kan også skrive forfatter på CV’et – dertil kommer, at hun laver mentorforløb for kvindelige iværksættere.

Trods mange talenter og kompetencer er det ikke helt skævt at sige, at Maikens primære force er at handle og få de ting, der bobler indeni til at ske i virkeligheden. Det hjælper hun andre med, og det praktiserer hun selv.

DO ✅

Du fortæller om, at man skal lade være med at lytte til sin frygt og ikke ligge under for hvad-nu-hvis-tankerne. Hvordan er du lykkedes med det? Hvordan skal man gøre, så ens projekt bliver til noget?

”Jeg har dels lært en masse ved at læse en masse om de her ting, om tankestyring og skematerapi osv. Og så har jeg virkelig også lært noget af at være arbejdsløs. At forsøge at være sådan én, der kunne blive ansat igen – og så efter tre år i den skærsild se i øjnene og vælge anderledes. Efter at have ligget på køkkengulvet og tudet og været sikker på, at jeg ville miste alt og blive skilt og mine børns barndom blive tromlet over og jeg ville være på kontanthjælp… Ja så var det, at jeg indså, at når jeg nu ikke kunne komme den vej, når jeg nu ikke kunne sige de magiske ord, som ville få mig tilbage til det, jeg lavede før – hvorfor i himmelens navn så ikke gå efter noget, der gjorde mig glad? Hvorfor ikke bruge tiden og energien på noget, jeg havde lyst til?

Arbejdet med tankestyring, indre dialog og indre barn har givet mig selvtillid. Det vil jeg dele med andre, og så gjorde jeg det. Man skal finde det, der giver mening og gør én glad og gøre det. Jeg kom faktisk tilbage til mit gamle arbejde, men nu var det helt skævt. Jeg sad hver dag og hadede det. Jeg havde en kæmpestor lyst til at gå efter lysten og glæden og arbejde med det, der føltes rigtigt.”

Men hvordan kommer man egentlig hen til det? Jeg oplever tit, at folk ikke rigtig har noget, de gerne vil gå efter.

”I første omgang skal man, som vi var inde på, lægge frygten fra sig og indrømme, hvad man ville, inderst inde, hvis man ikke var bange. Folk går efter at bygge noget, der umiddelbart kan lade sig gøre, som er indenfor rækkevidde på kort sigt – og det bliver et hamsterhjul. Så hvad drømmer du om? Hvad ville du gøre eller være, hvis alt var muligt?

Der kan godt være langt hen til den store drøm, og det kan godt være, at man ikke når helt i mål. Men man har noget at styre efter, når man tør indrømme overfor sig selv, hvad man føler glæde ved.”

Maikens Do: Find ind til det, der gør dit arbejdsliv lystbetonet og drevet af glæde.

 

DON’T ❌

Hvad har du er faret, som har vist sig at være en dårlig idé igennem din tid som iværksætter?

”Der er simpelthen så mange ting. Jeg arbejder meget med mindset, og det er noget, jeg er fristet til at tage fat i. På den anden side har jeg jo også været med til at opbygge flere forretninger…”

Jeg synes, det kunne være interessant at få dit kvalificerede take på mindset. Mange fortæller om den mentale tilgang til iværksætteriet, men du har en faglighed indenfor det felt.

”Ok, jamen så er det faktisk meget nemt at gå til: Lad være med at fucke det hele op for dig selv! Jeg kan simpelthen sige dig, at det er, hvad jeg ser igen og igen. Folk spænder ben for sig selv og sørger helt selv for, at det, de gerne vil, ikke bliver til noget. Grunden til, at folk ikke lykkes, ligger i deres eget hoved. De tør ikke. De bruger al deres energi på at finde eller opdigte begrænsninger og grunde til, at det alligevel er bedst slet ikke at prøve. Eller måske prøve med en tå og så skynde sig væk fra vandkanten igen.”

Man er tit sin egen værste fjende.

”I den grad – i det, jeg taler om, er man sin egen værste fjende med en stor margin. Det er næppe andre, der målrettet og bevidst undergraver dine drømme. En ydre fjende kan af og til endda virke motiverende, men den indre bremseklods er alt andet end motiverende.

En anden ting, jeg vil opfordre til er: Lad dig ikke styre af dine følelser. Hvis du nu gerne vil være foredragsholder, hvis du gerne vil lave den næste it-genistreg, eller hvad det nu kunne være. Hvis du VIL noget bare lidt ud over det helt ordinære lønarbejde, så kommer alle de der hvad-nu-hvis’er. De kan ikke undgås, og de er skræmmende – og dem skal du kunne skubbe væk. Hvis du ikke skubber dem væk, så kommer de ind og destabiliserer dig og gør dig bange, og så kommer du ikke til at bygge noget som helst.”

Hvordan har du selv gjort?

”Når jeg ser tilbage, så har det været en slags legende tilgang, der har fungeret for mig. Jeg
har sagt til mig selv, når jeg har stået overfor noget, som jeg ikke har turdet: Ok, Maiken – det er bare en
leg. Det er bare noget, vi lige prøver, og det skal nok gå. Det interessante er, at jeg så igen og igen oplever, at går jeg den sjove vej, så kommer pengene også nemmere. Og ikke mindst så er det meget nemmere at holde mig selv til ilden på den lange bane. Modsat, når jeg lytter til min frygt, så rykker jeg ingen steder. Og det gider jeg virkelig ikke spilde mit liv med længere”

Maikens Don’t: Lad være med at fucke det op for dig selv!

Få en succesfuld abonnementsforretning

Maiken har gjort det, som mange drømmer om. Gået fra et lønmodtagerjob til en friere tilværelse som iværksætter. Vi hjælper mange som Maiken i SignUp Academy.

Når vi skal udvikle en abonnementsforretning fra bunden, sker det via et 1:1 CREATE forløb. Her hjælper vi med at undgå de værste faldgruber, når man starter op. Hvis du allerede har en abonnementsforretning, kan vi guide til den optimale optimering via et 1:1 SCALE forløb. Vores 1:1 forløb er utroligt effektive. De foregår som en udviklingsproces, hvor vi rådgiver og guider til præcis, hvad du skal gøre. Forløbene er selvfølgelig skræddersyede, så de passer til din situation og din forretning.

Vi kan også give din abonnementsforretning et større eftersyn via et Business Review. Her gennemgår vi abonnementsforretningen på alle punkter og udarbejder en fyldig rapport til dig. Rapporten bliver præsenteret og gennemgået på et møde, så du ved, hvor du skal tage fat og hvordan.

Vi er altid klar til at give dig 10 minutters gratis og uforpligtende sparring om din abonnementsforretning, både den du har, og den du gerne vil have.

Kontakt os her for mere info

 

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…