})(jQuery);

#34 Jytte Bille – STAI 🧋

Med STAI tilbyder Jytte Bille sine kunder sundhed på abonnement. Et alt i en-kosttilskud, der er nemt og bekvemt og bliver leveret til døren.

Trailblazer – sådan ville man omtale Jytte Bille i USA. En trailblazer er en, der tør gå nye veje og udfordre status quo. Det har Jytte gjort en del gange i sit liv.

Interessen for sundhed er ikke ny for Jytte. Hun uddannede sig til gymnastikinstruktør og var med, da den første fitness-bølge rullede ind over landet med Jane Fonda, benvarmere og aerobics. Men før hun begyndte at udvikle sit sundhedskoncept, var det helt andre brancher, hun var i. Jytte er bankuddannet og var en af de første kvindelige investeringsrådgivere. Siden skiftede hun til ejendomsbranchen og opererede som selvstændig erhvervsejendomsmægler i over 25 år. Hun blev også Byggesocietets første kvindelige formand. Ligeledes var kvindelige leasing-konsulenter et særsyn, da Jytte opererede i dét felt i firserne.

Investerede sin pension i sundhed

Efter at have fulgt med i sundhedsbranchen gennem en årrække, besluttede Jytte at reagere på, hvad hun oplevede som uhensigtsmæssigt og besværligt. Folk, der gerne vil leve sundt og indtage de vitaminer, mineraler mv, som kroppen har brug for, skal sluge et utal af kapsler. Hvorfor? Får man ikke inhaleret rigeligt med affald i løbet af dagen? Giver måden, vi indtager tilskud mening? Kan kroppen overhovedet optage de ting, de skal, når man ikke er blandt den ene procent, der spiser 600 gram frugt og grønt om dagen, og er henvist til piller, tabletter osv.?

Med investering af sine pensionsmidler og gode samarbejder fik Jytte udviklet sin sundheds-shake. Her blander man blot pulver, olie og vand, og i én nem håndevending kan man indtage protein, collagen samt vitaminer og mineraler. Helt uden tablethjælpestoffer og gelatine.

Jytte er glad for alt det, hun har knoklet for siden begyndelsen i 2014. Der er stadig arbejde at gøre, men kursen er lagt og Jytte har godt fat i roret.

DO ✅

Hvad er vigtigt for iværksættere, efter din mening?

”De tre T’er.

De står for, at du skal Tro på det firma, du har etableret, du skal Tro på det produkt, du har udviklet og du skal Tro på dig selv.”

Det lyder jo nemt.

”Ja, og også lidt let at sige, men det er jo kernen. Du skal huske dig selv på, at du har startet op, fordi du troede på det, da du gik i gang. Du troede på, at du kunne være én, der etablerede et godt firma med et godt produkt. At du kunne være den, der præsenterede det og fik folk til at tage det til sig. Det skal du holde i live. Der er konstant bump på vejen. Der er konstant udfordringer og ting, der kan true det hele og af og til problemer, der virker uoverskuelige. Men det vil der altid være.

Uanset hvad man forsøger at opnå, så skal man holde snuden i sporet og huske sit udgangspunkt. Og så er det også værd at huske på, at det også er de hårde tider, der ofte udvikler én mest. Hvis man kan lade være med at hænge sig for meget i nederlag og hak i tuden, så står man ofte et par måneder senere og er klogere end før, man fik det hak. Det skal bare ikke tage ophold i krop og sind. Der skal man lagre sejrene og alle de små skridt i den rigtige retning.”

Det er jo nærmest et billede på livet i sig selv?

”Det er godt for alle at tænke sådan, men for iværksætteren er det bydende nødvendigt. Succesen ligger i allerhøjeste grad i processen. Hvis du ikke har den forståelse, kommer det hurtigt til at føles som en fiasko, og så er det svært at blive ved. Så bliver man ædt op af de negative følelser.”

Du er her endnu.

”Jeg er her, og STAI er her trods it-problemer og millionudgifter – fordi den tro er min drivkraft. Troen på, at jeg dur til det, at min virksomhed er meningsfyldt og at mit produkt er godt.”

Jyttes DO: Hold fast i troen på dit produkt, på dit firma og på dig selv.

 

DON’T ❌

Jytte, du har et solidt erfaringsgrundlag at lave forretning ud fra. Jeg ved, at det ikke bare var smooth sailing at få STAI ud over rampen.

”Det kan man ikke sige, nej. Jeg er ikke ”født” digital, så jeg har lært tingene undervejs i min karriere. Indsigten i IT er noget, jeg løbende skal arbejde for, da det ikke ligger naturligt for mig.”

Det kunne give udfordringer, tænker jeg?

”Ja, jeg tænkte, at en abonnementsløsning og de digitale remedier, jeg skulle bruge, måtte være noget man bare lige skaffede. Plug-and-play – hvor svært kan det være?

DET ER EN KÆMPE UDFORDRING! Jeg havde slet ikke fantasi til at forestille mig, hvor stort, svært og dyrt, det skulle gå hen og blive.”

Vil du fortælle lidt om, hvad der skete og hvad det havde af konsekvenser?

”Jeg tænkte, at jeg skulle have fat i nogle unge mennesker, som har styr på de her ting. Jeg ville hyre dem til at etablere den digitale del af min abonnementsvirksomhed. Jeg spurgte mig for rundt omkring, og fik flere i tale, og de kunne skam løfte opgaven. Den fikser vi. De sagde desværre ja til noget, de i virkeligheden ikke vidste noget om. Der er i praksis stor forskel på en almindelig B2C-model og så det at etablere en abonnementsvirksomhed med alt, hvad det indebærer af kontinuitet og krav om fleksibilitet osv.

Jeg måtte igennem fire hold teknikere før jeg ramte noget, der kunne bruges. Det kostede godt en million.

Det tog et par år – og jeg er stadig ikke i mål. Vi kan ikke få MobilePay integreret med abonnementssystemet, og det er et must i dag. Jeg SKAL have den betalingsmulighed, men der er endnu ikke løst. Det kan være svært at gennemskue, hvilke dele af det digitale, der byder på udfordringer, når man ikke har indsigt i det. Nogle ting, der ser svære og krævende ud, kan være gjort på en dag, mens andre ting, man forestiller sig, må kunne ordnes i en håndevending, trækker tænder ud i månedsvis. Og selv for fagfolk kan nye sider af IT åbenbart også vise sig overraskende svære.”

Jyttes DON’T: Det digitale er en kæmpe udfordring – lad være med at tro, at det er nemt!

Få en succesfuld abonnementsforretning

Jytte er et levende bevis på, at det hverken er alder, uddannelse eller erfaring, der skaber en succesfuld forretning. Nej, det er vilje, gå-på-mod, passion og en god portion hårdt arbejde. Vi møder mange som Jytte i SignUp Academy, hvor vi hjælper dem enten med at komme igang med en abonnementsforretning eller med at optimere og skalere en.

Vi gør det via vores 1:1 CREATE forløb eller via et 1:1 SCALE forløb. Et 1:1 forløb er en utrolig effektiv udviklingsproces, hvor vi rådgiver og guider til, hvordan man skal gøre. Forløbene er skræddersyede, så fokus bliver præcis på det, der er brug for.

Hvis vi har brug for at finde ud af, hvor skoen trykker i en eksisterende abonnementsforretning, kan vi finde ud af det gennem et Business Review. Her gennemgår vi abonnementsforretningen i alle niveauer. Vi udarbejder en fyldig rapport, som vi præsenterer og gennemgår på et møde. Vi overlader ikke bare konklusionen til dig.

Vi kan også hjælpe dig. Du kan få 10 minutters gratis og uforpligtende sparring med Andreas eller Mette om din abonnementsforretning, både den du har, og den du gerne vil have.

Kontakt os her for mere info

 

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…