Hvilken abonnements­platform skal jeg vælge?

abonnement guiden

Stort set hver eneste gang vi arbejder med en kunde, falder talen på, om deres abonnementsplatform er den rigtige eller hvilken abonnementsplatform, de skal vælge. For mange er det en svær og måske endda uoverskuelig beslutning. Det er dyrt at vælge forkert. Hvis ikke man har teknisk snilde, kan det også være en hurdle blot at komme i gang med opsætningen af sin forretning.

Men alle har brug for en eller anden form for platform, og heldigvis er det blevet betydeligt enklere at opstarte en abonnementsforretning, end det var for bare få år siden. At vælge den rigtige abonnementsplatform er centralt for din virksomheds forretningsstrategi. Men hvad er en abonnementsplatform præcis, og hvordan kan den revolutionere din forretning? Læs videre for at opdage det.

Hvad er en abonnementsplatform?

En abonnementsplatform er en softwareløsning, der giver virksomheder mulighed for nemt at tilbyde, administrere og fakturere abonnementsbaserede produkter eller tjenester til deres kunder. I stedet for en engangsindtægt fra et salg, tillader en abonnementsplatform virksomheder at opbygge en stabil og forudsigelig indtægtsstrøm.

Det er dog ikke nok blot at tilbyde sin tjeneste på abonnement, og så lade kunderne betale en løbende ydelse i stedet for en enkelt – måske større – betaling. Platformen skal derfor også kunne tilbyde andre ting afhængigt af, hvilken type ydelse, service eller produkt, du tilbyder i din abonnementsforretning.

Fordelene ved at bruge en abonnementsplatform

Det er naivt at tro, at man kan styre sin forretning via et regneark. Det bliver lynhurtigt kompliceret, og der er alt for stor risiko for, at der sker fejl. Desuden er det et ærgerligt spil af tid, for dine ressourcer skal bruges på at udvikle din forretning i stedet for at redigere i et regneark.

Det kan godt betale sig at investere i en abonnementsplatform. Uanset hvad dit abonnement går ud på, kan en abonnementsplatform give dig:

 1. Stærke kunderelationer: Da abonnementer ofte er langvarige, kan virksomheder bygge stærkere og mere meningsfulde relationer til deres kunder.
 2. Skalerbarhed: Abonnementsplatforme giver virksomheder mulighed for at skræddersy deres tilbud og nemt skalere op eller ned efter behov.
 3. Automatisering: Den abonnementsplatform, du vælger, bør kunne tilbyde automatiserede værktøjer til fakturering, fornyelse og kundesupport, hvilket reducerer manuelt arbejde.
 4. Forudsigelig indtægt: Med en abonnementsplatform kan virksomheder forudsige deres indtægt over tid, hvilket gør det lettere at planlægge og budgettere.
 5. Onlinekurser/Vidensbibliotek: Mange abonnementsplatforme tilbyder en full service platform, hvor du både kan administrere alt omkring dit abonnement og samtidig give dine medlemmer adgang til kurser og anden viden, som gemmes bag et login.

Hvordan vælger man den rigtige abonnementsplatform?

Når man overvejer at investere i en abonnementsplatform, er det vigtigt at overveje følgende:

 • Forretning: Løsningen afhænger af forretningen. Sælger du viden, ydelser, produkter, services/software eller oplevelser?
 • Brugervenlighed: Hvor nemt er det at opsætte og administrere din abonnementsplatform?
 • Integration: Kan abonnementsplatformen integreres med dine nuværende systemer?
 • Pris: Er omkostningerne ved platformen i tråd med dine budgetforventninger?
 • Support: Hvilken type support tilbydes, og hvor tilgængelig er den?
 •  

Du skal overveje dit behov og opsætte kriterier for, hvad din platform som minimum skal kunne. Derefter kan du lave en liste med nice-to-have, som kunne være rart, hvis systemet tilbyder. Der er fx ingen grund til at investere eller abonnere på en platform, der er centreret om tidsbestilling eller booking, hvis ikke du har brug for denne ydelse. Til gengæld er det væsentligt, at der er mulighed for at kunne uploade store mængder data hvis du tilbyder online videokurser eller anden content.

Vælg den rigtige platform fra begyndelsen

Det er kun i meget sjældne tilfælde nødvendigt at udvikle sin abonnementsplatform selv. Mange af de systemer og platforme, der er dukket op inden for de seneste år dækker 80-90% af dit behov. Og de sidste 10-20 procent kan ofte løses med tilkøb i form af et plugin.

Tænk stort fra starten. Det kan nemlig være både besværligt og dyrt, hvis du bliver nødt til at skifte platform på et senere tidspunkt. Med de rigtige værktøjer og strategier kan en abonnementsplatform være nøglen til bæredygtig vækst og succes i DIN abonnementsforretning. Sørg for at gøre din research, vælg den rigtige platform for din virksomhed, og tag skridtet ind i fremtiden for abonnementsbaseret forretningsførelse. 

Skab en succesfuld abonnementsforretning

Det er en del af vores 1:1 CREATE forløb at se på, hvilken platform, du skal vælge. Eller i det mindste opsætte de rette kriterier for valget. I vores 1:1 SCALE forløb indgår det også, om din platform er i stand til at håndtere den skalering, som du ønsker. Uanset om du står for at skulle skabe og udvikle eller optimere og skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe dig:

 • 1:1 CREATE
  Rådgivnings- og sparringsforløbet er målrettet din forretning fra idé til launch, så du kommer gennem de væsentligste trin og bliver styret uden om de uvæsentlige eller decideret fejlagtige.
 • 1:1 SCALE
  Dette rådgivnings- og sparringsforløb er også målrettet din forretning. Det vil løfte din forretning til next level og gøre dig klar til at vokse.
 • Business Review
  Når vi gennemgår din forretning med udgangspunkt i de best-practices, vi har erfaret via de mere end 500 virksomheder, som vi har arbejdet med, ser vi også på, om din platform er den rigtige.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

2: Platformen‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

9. juli 2023

Måske dette også kunne interessere dig…