})(jQuery);

#10 Dinesan Rasiah – LalaToys 🪁

lalatoys abonnement

Om Dinesan og LalaToys

Dinesan Rasiah på 32 er uddannet designingeniør fra DTU. Allerede under studierne gik han i gang med at udfolde sig som iværksætter. Lysten til et almindeligt studiejob var ikke stor. Dinesan havde hæftet sig ved, at prisen på slips var ganske høj. Han lagde to og to sammen og opbyggede en virksomhed, der solgte slips og butterflys. De importerede slips fra Kina finansierede hans studier, og gav ham værdifulde erfaringer med entreprenørskab.

Butikken blev solgt op til den afsluttende eksamen. Dinesan ville se, hvad erhvervslivet havde at byde på. Fra 2016 til 2020 var han i den maritime sektor, hvor han avancerede til datachef.

Der gik imidlertid gik ikke lang tid, før han blev klar over, at han og iværksætteriet ikke var færdige med hinanden. I 2020 blev Dinesan far, og COVID19 lagde landet ned. Så blev der lidt tid til at tænke, for atter var en idé ved at tage form. Familieforøgelsen fyldte hjemmet med legetøj. Legetøj som kostede kassen, og som hurtigt blev uinteressant.

Det store hit for et seks måneder gammelt barn kan være fuldstændig ligegyldigt, når samme barn runder otte måneder. Det kunne næppe kun være på Dinesans eget stuegulv, at beviserne for dette tårnede sig op.

”Det var jo et forbrugsmønster, som ud over at være dyrt, var totalt ubæredygtigt. Jeg kunne ikke slippe tanken om, at der måtte gøres op med den model.”

Opgøret kom i form af LalaToys, der tilbyder legetøj på abonnement. Det giver forældre mulighed for at bytte legetøjet med nyt og alderssvarende legetøj. i takt med, at deres barn bliver ældre.

Trods globale kriser mv. klarer virksomheden sig godt. Så mon ikke der også på den lange bane er god business i at levere legetøj på bæredygtige præmisser?

DO ✅

Du havde en god idé, men som mange har opdaget i tidens løb, er det næsten den mindste del af en iværksættersucces. Hvad er efter din mening uundværligt for at skabe en god virksomhed?

”Det er helt centralt at få folk med. For mig – for os – er der ingen tvivl om, at kernen i hele rejsen med LalaToys er teamet.”

Vis mig dit team, og jeg skal vise dig, hvem du er?

”Ja og nej – du skal finde nogle folk, der er dedikerede, kan se ideen og vil den. Men du skal jo også have fat i nogle folk, der kan det, du ikke selv kan. I skal supplere hinanden og ville projektet lige meget.

Jeg kan bestemt ikke alt, og selvom jeg måske kunne lære meget, så er der ingen, der kan alt. Desuden har vi alle kun 24 timer til rådighed pr. døgn.”

Der er ellers en del iværksættere, der dyrker en ideologi om, at man helst skal arbejde 25 timer i døgnet.

”Jeg ønsker ikke at skabe en situation for mig selv og min familie, hvor det hele afhænger af, at jeg arbejder 100 timer om ugen. For at jeg kunne realisere min idé om såvel produktet som virksomheden, måtte jeg have de rigtige co-founders med ombord.”

Det spiller også dårligt sammen med grundtanken om bæredygtighed, hvis præmissen samtidig er, at man slider sig selv op?

”Det måske allervigtigste i vores organisation er, at vi er børnefamilier alle sammen. Jeg går meget op i, at børn, familieliv og iværksætteri kan hænge sammen. Jeg har været heldig med at kunne sammensætte et team af folk, der deler den tankegang.

Det er naturligvis ikke autentisk at sælge bæredygtighed på baggrund af en arbejdsproces og en virksomhedskultur, der er det modsatte.”

Det vil jeg kalde et kærkomment brud med ideen om, at iværksættere sætter business over alt andet.

”Jeg tror, der er mange, der gerne vil realisere nogle drømme og mål som iværksættere OG have et godt familieliv. Bæredygtighed skal være at finde på alle niveauer. Vi er selvfølgelig mega dedikerede til vores arbejde og knokler, men vi er endnu mere dedikerede til vores familier.

Der er brug for brud med overforbrug af penge, af materialer, af tid og af energi. Det hele er pinedød nødt til at hænge sammen, ellers er der i mine øjne slet ingen værdi i det, vi laver!”

Dinesans Do: Husk den dybere mening, med det du laver. Hvis du knokler så hårdt for at give dine børn en god fremtid, at du glemmer deres nutid, er det hele jo lige meget!

DON’T ❌

”Pege på noget at fraråde… den er lidt svær. På den ene side, så synes jeg faktisk, at man skal gå til iværksætteri med et eller andet niveau af naivitet.

Man kan næsten sige, at hvis man IKKE gør det, så kan det være svært, overhovedet at komme i gang. Der er behov for en god sjat tro, for at man kan flytte de bjerge, man skal flytte som iværksætter.”

Men på den anden side?

”Ja – i starten var vi fulde af tiltro til, at blot vi havde den gode idé og gav gode tilbud, så skulle kunderne nok komme stormende.”

Det er vel heller ikke uvæsentligt?

”Selvfølgelig skal man give en god deal og selvfølgelig skal man skabe værdi. Men det, vi var ude i, var at bede folk foretage en adfærdsændring. Vi ville have dem til at gå fra ét tankesæt til et nyt.

Det er svært og det undervurderede vi. Eller vi var nok i virkeligheden slet ikke klar over, at det var det, der var på spil. Vi er jo alle vanedyr, og når det kommer til ting, der har med vores børn at gøre, så skal der meget til at skabe ændringer.”

Fortæl lidt om det.

”Folk er vant til at give deres børn alt mellem himmel og jord, men de er ikke vant til at leje legetøj – det var helt ukendt.

Vi havde jo siddet og udviklet på konceptet i lang tid og var helt inde i det, og når vi sad sammen med venner og familie, var det ret nemt at forklare, men vores idé var svær at forstå for vores kunder.

Vi var i hvert fald ikke gode nok til at forklare den, og så faldt folk fra.”

Man kender sin idé så godt, at man får blinde vinkler?

”Vi var nok lidt forblændede af, at vi selv var vilde med vores idé – og så faldt det os ikke ind, hvor meget, vi egentlig skulle arbejde på at få det formidlet ordentligt.

Vi smed masser af energi og ressourcer i at lave nogle gode tilbud, og tog ikke ret mange penge for dem. Det var en anden fejl, der også kostede os en del.”

Men I fik rettet skuden op?

”Bestemt – uanset hvor god mission, man har, løber man ind i vanskeligheder, og ligesom enhver anden virksomhed, måtte vi løse nogle problemer for at overleve. Det lykkedes vi med, og LalaToys trives glimrende nu.”

Dinesans Don’t: Lad være med at tro, at et koncept giver sig selv, blot fordi du selv forstår det – og lad være med at tro, at adfærdsændringer kommer af sig selv!

Optimering, videreudvikling og skalering af abonnementsforretninger ?

Vi har i SignUp Academy hjulpet Dinesan og hans team i LalaToys med at optimere og videreudvikle forretnigen via et 1:1 SCALE forløb

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, Vi skræddersyer forløbet med afsæt i virksomhedens situation og mål, og forløbet skifter mellem vidensformidling og eksekvering.

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

21. december 2022

Måske dette også kunne interessere dig…