#9 Henrik Lange – Highways Academy

Henrik fra highways academy

Om Henrik og Highways Academy

Henrik Lange er USA-ekspert, og vejleder folk om de mange muligheder for store oplevelser, rejser i USA og Canada byder på. Gennem sin virksomhed, Highways USA har han siden 2010 stillet sin store viden til rådighed for rejselystne danskere.

I maj 2020 inviterede Henrik sine kunder indenfor i sin nyetablerede medlemsklub, Highways Academy, hvor man gennem abonnementet får adgang til en bred vifte af spændende ressourcer og muligheder.

Henrik er journalistuddannet og har skrevet 12 rejseguider til forskellige regioner af Nordamerika. Hans interesse for USA blev vakt i 1994, da han i tre måneder rejste rundt i det store land, Midtvesten med en familievirksomhed – som limonadesælger.

DO ✅

Henriks kamp for at redde sin virksomhed fra corona-døden er forbilledlig. Da både foredragsaktivitet og rådgivning blev lagt i graven af nedlukninger og rejserestriktioner, måtte der tænkes hurtigt. Folk, der ikke længere kunne rejse udenlands, blev i stedet interesserede i at udforske nærområderne og være turist i Danmark.

Denne interesse for hjemlandet inspirerede Henrik til at sætte sin ekspertviden i spil på en ny måde: Han skrev bogen Americana i Danmark om små og store amerikanske seværdigheder på dansk grund – men selvom han udnyttede muligheden for at guide folk rundt til Elvis´ andet hjem i Randers og ud for at se bisonokser på Fyn, måtte der mere til, hvis Henriks virksomhed skulle overleve:

”Jeg gik i gang med at afsøge mulighederne for at gøre mine services relevante trods rejseforbud i USA og Canada mv. En medlemsklub med masser af værdifuldt indhold var en oplagt løsning; jeg kunne bruge min tid konstruktivt, få kunder ind og skabe en fast indkomstkilde.

Så jeg genlæste Andreas´ bog, Sign Up og jeg meldte mig ind i SignUp Club, et online community hvor Andreas og hans partner, Mette klæder medlemmerne på til at få succes med abonnementsvirksomhed.”

Selvom Henrik gik all in på at følge samtlige 20 trin i SignUp-konceptet, var der alligevel én af facetterne han tog til sig i særlig høj grad:

”At skabe nære, ja nærmest familiære relationer til mine medlemmer blev hurtigt min førsteprioritet. To-Do-listen var lang, men jeg fornemmede tidligt i forløbet, at guldet lå netop der.”

Henrik Lange arbejder med relationer og customer experience ved at fastholde et højt aktivitetsniveau. Det inkluderer bla. et ugentligt webinar, et velkomstforløb for nye medlemmer og en række medlemsbonusser, der udløses over tid som belønning for loyalitet. Men vigtigst af alt gør han klubben til et rart og vedkommende sted for medlemmerne:

”Jeg bruger fx ikke ordet abonnement, som i mine ører klinger af business. Jeg omtaler konsekvent Highways Academy som en medlemsklub. Jeg har ikke kunder, jeg har medlemmer – vi kender hinanden ret godt efterhånden”fortæller Henrik.

”Jeg har bla. et medlem, der rejser verden rundt på grund af sit arbejde. Men uanset hvor i verden, han befinder sig, tager han sig tid til at deltage i de ugentlige webinarer. Det er superhyggeligt, når han logger på fra Benin eller Venezuela og deltager i et webinar om Route 66 fra det centrale Afrika,” siger Henrik og slutter: ”Så ved jeg, at jeg har skabt noget, folk sætter pris på.”

Henriks DO: Involver dig og arbejd med relationerne – det skaber loyalitet!

DON’T ❌

At Henrik Lange fra den ene dag til den anden måtte se sin virksomheds indtjening falde fra en fin månedsløn til et rundt nul, var ikke hans skyld. I 2020 fik verden en historisk voldsom kæberasler, da COVID-19 ramte og ændrede alt for milliarder af mennesker.

Henriks virksomhed, Highways USA, havde to spor: Rådgivning om oversøiske rejser og foredragsvirksomhed.

Med den struktur kom restriktionerne som det ultimative benspænd: Folk måtte ikke rejse ud, så der var ingen at rådgive, og man måtte ikke forsamles, så man kunne ikke holde foredrag foran et publikum. Alle aktiviteter blev aflyst fra den ene dag til den anden!

Men frem for at trække stikket besluttede Henrik at kæmpe med næb og kløer for den virksomhed, han havde bygget op. Han kontaktede SignUp Academy og påbegyndte en intens og hæsblæsende omstillingsproces med pistolen for panden og masser af muligheder for at begå fejl:

”Det var en ekstrem situation, og jeg var helt på det rene med, at det skib jeg satte i søen, skulle kunne sejle fra dag ét,” siger Henrik og fortsætter: ”Jeg havde læst Andreas Dirksens bog, SignUp og besluttede mig for, at jeg ville følge hans 20-trins model til punkt og prikke. Tiden var ikke til eksperimenter, så jeg krydsede fingre for, at modellen kunne det, den lovede, og satte i gang.”

Abonnementsmodellen blev til medlemsklubben Highways Academy, som nu er en helt central del af Henriks forretning. De 20 trin blev fulgt til punkt og prikke… næsten:

”Kundeloyalitet er Alfa og Omega, og jeg har fulgt rådene om bonusser og fastholdelsesinitiativer nøje. Det gik fint, indtil mine første kunder begyndte at nå 12-måneders mærket. Her gik det op for mig, at jeg ikke havde styr på automatiseringen.”

De loyale kunder, der fornyede for endnu et år – og dem var der heldigvis mange af – kunne vælge at få tilsendt en af Henriks rejseguider som 12 måneders medlemsbonus.

”Alt omkring formidling og distribuering af bøgerne foregik manuelt. Og den proces var der slet ikke styr på,” siger Henrik og forklarer: ”Inden vi nåede til de 12 måneders medlemskab, havde der været adskillige incitamentsbonusser og udtryk for min glæde over folks loyalitet.

Men de havde været digitale. Tolvmåneders bonussen var en fysisk bog. Det havde jeg ikke prøvet før, og jeg havde simpelthen ikke haft tankerne på det, før det pludselig var NU!”

Henrik smiler ved tanken: ”Det var ikke ligefrem sådan, at jeg måtte ud på budcykel i nattens mulm og mørke – men jeg nåede at få godt med sved i håndfladerne. Min normalt benhårde styring glippede, og det blev til mange timers manuelt overarbejde. Nu er den proces også automatiseret,” runder han af.

Henriks DON´T: Du må IKKE slappe af overfor fremtiden, for den bliver til nutid – og hav styr på systemerne!

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

5. december 2022

Måske dette også kunne interessere dig…