})(jQuery);

#8 Emil Broberg Andersen – Undy 🩲

Emil-Undy-cases om abonnement

Om Emil og Undy

Emil Broberg Andersen er 30 år og bor sammen med sin kæreste og sin datter. Han har en BA i økonomi fra Københavns Universitet, har arbejdet i Folketinget hos den økonomiske konsulent – men nu sælger han underbukser på abonnement.

Lidt af et plottvist.

Og så alligevel ikke, for selvom der var tænkt tanker i retning af en konsulentkarriere hos Deloitte eller lignende, så kunne Emil godt mærke på sig selv, at de tunge rapporter til Finansudvalget kedede ham gudsjammerligt. Han spillede meget musik som ung, var kreativ og begyndte at opdage, at han ville søge en anden vej, end den økonomistudierne pegede på.

I stedet for at studere videre og blive Cand.polit., så sprang Emil fra studierne og begyndte at designe hjemmesider for folk. Han lærte sig selv det fornødne til at stå for front-end-delen og engagerede en håndfuld udviklere i Indien til at stå for back-end. Det gik fint, og Emil lærte meget om drift, struktur og styring, som er centrale kundskaber for en selvstændig erhvervsdrivende.

Emil så mange ildjæle komme med et koncept, lægge en net sum for en hjemmeside – og så gå i stå: De fik ingen salg og ingen succes. Med tiden opstod et ønske om at prøve, om han kunne skabe de salg, andre ikke formåede. Og han havde en idé:

Da han i sin tid skulle af sted på rustur som ny studerende var han løbet tør for underbukser og måtte i H&M for at finde nogen på vej til bussen. Underbukserne var for store og for grimme – og de var også stadig i hans skuffe adskillige år senere.

Han kunne umuligt være den eneste, der af og til gik ned på underbukser. Der måtte være basis for en abonnementsordning.

I 2019 grundlagde Emil, Undy – i dag er de seks i virksomheden, som har tusindvis af abonnenter og opererer udenfor landets grænser.

DO ✅

I fik ret hurtigt vind i sejlene med Undy – hvad skyldtes det?

”En ting, jeg gjorde, som har bidraget gevaldigt til Undy’s succes, er at sætte mig selv i spil, vise mig selv udadtil.”

Ok, hvordan præcis?

”Da jeg lavede min hjemmesidevirksomhed, var det med et smart logo og et smart firmanavn, meget coorporate. På hjemmesiden stod der intet om mig, der afslørede, at der var et menneske bag facaden. Det var noget med at forsøge at ligne noget andet, end det var. Med Undy placerede jeg mig i front med marketingsindsatsen og satte ansigt på: Jeg hedder Emil, og det er mig, du handler med!”

Den personlige relation er noget, der ofte udpeges som helt central af abonnements-forretningsfolk – den gik du direkte i gang med.

”Ja – det handlede om at sætte ansigt på, sige at jeg har ansvaret, og at jeg står inde for den her virksomhed.

Og det virkede!

Vi fik lavet en tjekket og professionel markedsføringsvideo, og så lavede jeg en selv med min telefon. Den første kostede kassen, den anden kostede lidt nervøsitet og en hel del ommere før jeg kunne være den bekendt; og videoen med mig performede 20 gange bedre.”

Det er overbevisende tal!

”Absolut – jeg fortryder ikke, at vi hyrede modeller og lejede en fed location, for vi bruger fotos derfra til at få vores site til at se godt ud, men det var ved selv at stille mig frem og henvende mig, og love at stå på mål for det, jeg tilbød, at vi fik fat i folk.”

Jeg kommer til at tænke på en fyr som Martin Thorborg – han har jo i den grad kontakt med folk gennem de videoer, han sidder og laver helt low key.

”Jeg er fuldstændig overbevist om, at Dinero kører så godt, fordi han har så god kontakt til folk. Mennesker kan lide mennesker – hvis der sidder et par unger og sælger jordbær fra en bod på fortovet, vil langt de fleste hellere købe af dem, end smide de samme penge henne i Brugsen.

Det handler om relationer – du fortæller folk, hvem du er, du taler til dem som et ægte menneske. Og det var ægte; jeg listede hen på lageret en søndag, fordi jeg ikke ville have, at nogen skulle høre mig stå og forsøge at lave reklamevideo. Og så lavede jeg reklamevideo, og man er ikke i tvivl om, at det er den ægte Emil, der er på skærmen.”

Emils DO: Sæt dig selv i spil, stå frem, vis, hvem du er – sådan skaber du den nære relation til dine kunder, og den nære relation er guld værd!

DON’T ❌

”Det er jo ikke fordi man mangler fejltrin at tage af, men én ting springer særligt i øjnene når jeg kigger på vores udvikling i Undy: Da vi havde nået over 5.000 medlemmer, syntes vi, tiden var inde til at forsøge os med en ekspansion i udlandet.”

Det er nok en drøm, de fleste iværksættere deler.

”Absolut, og vi tænkte, at Sverige var et godt bud – de ligger tæt på os, de minder om os, og der var i det hele taget mange fordele, mente vi.”

Faktisk er der en række punkter, hvor forskellen kan være ret stor.

”Ja – fx abonnementer. I virkeligheden er Holland og Danmark på mange måder mere sammenlignelige. Men vi havde besluttet os for Sverige, og det skal understreges, at vi ikke gjorde det i blinde; vi lavede undersøgelser af markedet og havde styr på hjemmearbejdet. Fx vidste vi, at den foretrukne betalingsmetode er noget, der hedder Klarna.”

Men alligevel gik det ikke som det skulle?

”Nej! Vi ansatte en svensk medarbejder og fik oversat alt til svensk og gik til lancering. Der var problemer med Klarna, så vi kørte på uden – vi tænkte, at betalingskort måtte kunne klare sagen.”

Men?

”Men vi fandt så ud af, at det kun var – som jeg husker det – 22 procent af svenskerne, der har betalingskort, så det gik overhovedet ikke. Vi var nødt til at have Klarna. Det viste sig så at være en stor udfordring rent teknisk. Vi brugte i omegnen af en kvart million på it-løsningen, og det tog utrolig lang tid.”

Hold da op!

”Men festen var ikke slut med det.”

Det lyder ellers som rigeligt bøvl allerede.

”Men ikke desto mindre så kunne vi konstatere, da det endelig virkede, at betalingsservicen afviste 50 procent af alle transaktioner – så halvdelen af vores abonnenter blev ikke til noget, fordi deres betaling blev afvist.”

Du godeste, det er jo helt vildt – hvad handlede det om?

”Klarna fungerer sådan, at der er forsinket betaling, pengene tilbageholdes i to uger og kommer til udbetaling, efter at varen er modtaget. Så det er en form for kredit, og hvis så kunden har en eller anden ubetalt regning liggende, så vil systemet ikke kreditgodkende, og så bliver købet afbrudt.”

Det var lidt af en rutsjetur!

”Ja, det var en dyr omgang lærepenge!”

Emils Don’t: Tilpas dig markedet – lad for guds skyld være med at tro, at markedet vil tilpasse sig dig!

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy hjulpet Emil med at optimere og skalere Undy via et 1:1 SCALE forløb

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, Forløbet er skræddersyet i henhold til virksomhedens situation og mål, og skifter mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback.

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

27. november 2022

Måske dette også kunne interessere dig…