#7 Michael Kristensen – Vildmedpoter 🐶

Vildmedpoter

Om Michael og Vildmedpoter

I dag arbejder Michael Kristensen på fuld tid med sin virksomhed, Vildmedpoter.dk hvor han sælger sin store viden om hundeopdragelse til hundeejere landet over. Han producerer bl.a. videoer og hoster lukkede fora på sociale medier, hvor inspiration, råd og erfaringer udveksles mellem ham selv og hans medlemmer.

At det skulle blive rådgivning om hundeopdragelse, der blev Michaels professionelle virke, giver imidlertid ikke sig selv, når man tjekker hans CV. Heraf fremgår det, at han er uddannet mejeritekniker med en flot karriere hos Arla i bagagen.

Men en livslang passion for hunde kombineret med ønsket om, at hans arbejde skulle være til direkte gavn og hjælp for andre mennesker, gjorde til sidst en ende på Michaels virke hos mejerigiganten.

Turen fra ansat til selvstændig har ikke været lige ud ad landevejen; i første omgang sagde Michael farvel til kollegerne hos Arla med en kagemand, der havde ordene ”På gensyn” tatoveret hen over brystet med marcipanbogstaver. Kagen fik ret, og efter en tid tog den hundeglade mejeritekniker nok en tørn i sit gamle job.

Men nu er Michael gået all in på Vildmedpoter.dk. Han har netop sagt taget afsked med kollegerne igen, og som han siger: ”Der var selvfølgelig bestilt kagemand igen – men denne gang stod der ikke på gensyn.”

DO ✅

Michael – du er nu gået all in med din passion for at dele din viden om hunde med andre gennem din virksomhed, Vildmedpoter.dk.

”Det er korrekt. Jeg har besluttet, at nu skal det være – fuld commitment, fuld tid og fuld begejstring!”

Det lyder helt rigtigt! Men Vild med poter blev jo ikke lanceret i går, du har haft hænderne i leret et godt stykke tid allerede. Du må være blevet en klog mand gennem de sidste par år, tænker jeg; hvad kan vi andre lære af dig på dette tidspunkt i din karriere som selvstændig?

”Både det ene og det andet – det er en stejl læringskurve, må man sige.”

Og eftersom du ikke bare stadig er i gamet, men nu dedikerer dig fuldstændig, må der være truffet nogle gode beslutninger under vejs, tænker jeg.

”Ja, det er der heldigvis – og nu da jeg har siddet og tænkt over, hvad jeg vil anbefale andre at gøre, mit DO – så kommer jeg frem til et par ting, som egentlig hænger sammen, og som jeg er sikker på, vil gavne langt de fleste.

Altså – helt fra begyndelsen, før begyndelsen faktisk, fandt jeg på navnet, der skulle favne min vision. Vildmedpoter.dk dukkede op i mit hoved på en ferie ved Gardasøen med min familie, og da jeg kom hjem igen, begyndte jeg at rode med det i det små.

Længe før nogen kommerciel launch var på tegnebrættet, gik jeg i gang med at finde ud af, hvordan det egentlig var for mig at stille mig op foran et kamera og dele min viden. For jeg vidste en masse om hunde, men jeg vidste ikke noget særligt om at føre mig frem på sociale medier eller lave film med mig selv.”

Man ser Martin Thorborg og andre tjekkede folk styre det og forestiller sig ikke, at der kan være mange ben i det…

”Det er gudskelov noget, der kan læres – de dygtige folk får det til at se nemt ud, men det kræver øvelse at få det til at fungere. Men jeg har lært det, og jeg har fundet ud af, hvordan jeg går til det med at tale til linsen og formidle min viden. Og jeg fik også lige så stille opbygget 2.000 følgere og i bund og grund sørget for, at jeg ikke, om man så må sige, startede på bar røv, da jeg skulle til at finde betalende medlemmer.”

Det er svært at sælge billetter til et tomt univers?

”Ja, og det er jo netop det – man sælger ikke ”bare” et produkt, man skal give folk en god oplevelse. Det skal være rart at komme i din ”butik”. Jeg har fået skabt nogle hyggelige rammer, hvor folk gerne vil komme og dele viden med hinanden. Jeg har KUN ÉN gang været nødt til at huske nogen i forummet på, at det er ok at være uenige. Vildmedpoter.dk er et sted, hvor folk synes, det er rart at være. Det er jeg stolt over, og det er det, jeg lever af på den lange bane.”

Michaels DO – Byg et godt fundament og skab et rart sted, hvor dine medlemmer kan lide at være.

DON’T ❌

Som det ofte er tilfældet for iværksættere, har Michaels opbygning af virksomheden Vildmedpoter.dk været fyldt med udfordringer. Mange fra hans omgangskreds, såvel familie som venner var ganske uforstående overfor hans idé om at udskifte en solid og velbetalt stilling med det, der for mange kunne tage sig lidt vel usikkert ud: at sælge sin selvlærte viden om hundeopdragelse på nettet.

Som mange før ham måtte Michael træffe den svære beslutning – lytte til folk eller lytte til sig selv. Han valgte Vildmedpoter.dk, men selv da er man kun ved foden af trappen, og det er en pokkers lang trappe med nye udfordringer for hvert trin:

”Jeg har tænkt grundigt over, hvilken erfaring, jeg skulle præsentere som min ”don’t”, for der er sgu nogle stykker at vælge imellem,” begynder Michael. ”Der er ingen tvivl om, at en vigtig viden, jeg har fået banket fast med syvtommersøm ad flere omgange er, at man skal søge den viden og de kompetencer, man selv mangler, hos nogle der virkelig kan.

Det gjorde for eksempel underværker, da jeg pudsede professionelle folk på min markedsføring”, beretter han, og uddyber at den daglige vækst i medlemsantallet steg med flere hundrede procent som følge af hans samarbejde med nogle dygtige markedsføringsspecialister.

Det er jo noget, mange må sande før eller siden – man kan ikke alt, og hvis man prøver, risikerer man, at man slet ikke kan noget.

”Men – der er faktisk ét specifikt aspekt af min virksomheds udvikling, hvor jeg selv begik fejlen og selv løste den bagefter, som nok er min klareste erkendelse blandt de mange, jeg har gjort mig: Da jeg skulle til at skaffe mig nogle kunder, faldt det mig ind, at den bedste måde ville være at tilbyde folk en masse gratis ydelser: ”Kom indenfor i butikken! Tag for jer af det hele! Se, hvor godt det er! Bliv begejstrede, betalende kunder bagefter!””

Og så var det svært at overtale dem til at betale for noget, de var vant til at få gratis?

”Så langt nåede problemet slet ikke at udvikle sig – der kom slet ingen kunder til den gratis buffet.”

Ok – jeg ville tro, folk var vilde med gratis herligheder.

”Præcis som jeg gjorde, indtil jeg opdagede det modsatte.”

Jamen, hvad var problemet – og hvordan løste du det?

”Jeg tænkte dybt og grundigt; jeg troede på, at det produkt, jeg havde til folk, var godt, og hvis det var rigtigt, måtte min tilgang jo være forkert. Det faldt mig ind, at det i virkeligheden signalerede det modsatte: mit produkt er ikke bedre værd, end at jeg er nødt til at smide det i nakken på folk. Tænker folk måske, at værdien svarer til prisen? Er værdien nul, hvis prisen er nul?”

Jeg gætter på, vi er ved sagens kerne?

”Jeg droppede straks den gratis entré. I stedet lavede jeg et årsabonnement – og udbød det til halv pris. Nu kunne folk få en god deal frem for et – åbenbart – ligegyldigt, gratis tilbud – og SÅ slog de til.”

De skulle bare have lov til at betale.

”De skulle se, at jeg stod så meget på mål for mit produkt, at jeg ville have penge for det.”

Michaels DON’T: “Lad være med at undervurdere dig selv – for hvis du gør det, så får du andre folk til at gøre det samme. Hvis du siger: ”Det jeg har til jer, er ikke en krone værd!” så giver folk dig ret!

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy hjulpet Michael med at optimere og videreudvikle Vildmedpoter via et 1:1 SCALE forløb

Forløbet startede for 2 år siden, og vi er glade for fortsat at kunne hjælpe Michael med at videreudvikle hans forretning via 1:1 sessions hver 3.-4. måned. Hver gang følger vi op på det foregående mødes aftalte opgaver, ser hvor forretningen står i dag, og ser fremad mht. hvad målet er, og hvad der skal rykkes på de kommende måneder, frem til næste 1:1 session.

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, som veksler mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback.

Se casen med Vildmedpoter og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

16. november 2022

Måske dette også kunne interessere dig…