#6 Annette Heick – Klub Vollmer

Annette Heick-klub Vollmer

Om Annette Heick og Klub Vollmer

Bornholm, sommeren 2014. Jesper Vollmer er køkkenchef i Kongehuset og hans kone, Annette Heick har sin egen underholdningsvirksomhed med forskellige aktiviteter. Inspireret af det endnu unge Folkemøde med dets intensitet og unikke stemning er de to optændt af et ønske om at lave ”et eller andet” på Solskinsøen. Noget med mad og møder mellem mennesker, noget med god smag og en højt placeret barre.

I september tager de to tilbage til Bornholm, denne gang på udkig efter gode lokaliteter. Næppe er de steget af færgen før de spotter en helt fantastisk byggegrund ved Allinge. Favorabel pris, havudsigten 180 grader og begejstringen ville ingen ende tage! Efter 5 timer var købet på plads.

Få tror på ideen om, at Bornholm er stedet at etablere en business på det tidspunkt. Alligevel bygger Annette og Jesper løs og går i gang med idéudviklingen. Men i januar 15 kommer Jesper ud for en ulykke, der koster ham store dele af førligheden. I en periode må han sidde i rullestol.

For mange ville sådan en voldsom hændelse være punktummet for et førhen aktivt liv. Imidlertid appellerede en tilværelse med månedlige seancer på jobcenteret, arbejdsprøvning og førtidspension ikke det fjerneste til parret. I stedet gik de i gang med at finde ud af, hvordan en superdygtig og passioneret kok kan undgå kommunale peddigrør og, trods fysisk funktionsnedsættelse, fortsætte med at tjene til livets ophold som dygtig og passioneret kok.

Svaret blev Klub Vollmer, hvor Jesper nu leverer højkvalitets kokkevisdom, opskrifter, videoer og meget andet godt til de talrige danskere, der ønsker at skærpe køkkenprofilen og være en del af et værdifuldt og inspirerende fællesskab – iværksætteri done right!

DO ✅

En god ven – Claus Dalby, som er kendt for haveprogrammer og har succes med at lave videoer, hvor han deler ud af sin viden, var den oprindelige inspiration til at tænke i online-baner. Og en anden god ven, fotografen Colombus Leth gik ind i projektet, hvilket var grunden til, at vi overhovedet kunne komme i gang.”

Sådan åbner Annette Heick beretningen om, hvordan hun og hendes mand, Jesper Vollmer søsatte deres iværksætterprojekt, Klub Vollmer.

”Vi gik i gang med at finde ud af, hvordan man går til det her med at formidle madlavning online, samtidig med, at vi også fandt frem til et it-setup, der kunne drive maskineriet. Vi knoklede på, og i januar ’20 kiggede vi hinanden i øjnene og blev enige om, at nu var vi færdige med at varme op. Tiden var inde, og vi fastsatte vores kampagnestart til d. 19. marts…”

Den 19. marts 2020… Der er noget der. (Covid-nedlukningspressemøderne faldt d. 11. og d. 18. marts, 2020 – hvis nogen skulle have glemt det)

”Vi var simpelthen i stress-koma i den uge – det var ren dødsdom på premieren. Den 19. marts kom, landet var lukket, vi åbnede for tilmeldinger… og det VÆLTEDE ind. I løbet af ingen tid havde Klub Vollmer over 4000 medlemmer.”

Det havde jeg ikke regnet med, du ville sige.

”Det var helt vildt – det gik så stærkt, at vi måtte se os om efter en ny IT-løsning, fordi den vi havde, simpelthen ikke var gearet til den vækst og de ideer, der kom væltende med al den succes. Og for et års tid siden åbnede vi en webshop – det gav god mening, for madlavning kræver grej. Medlemmerne tog vildt godt imod og salget gik strygende.”

Hold da op – det lyder jo herligt. Hvor står I så nu?

”Det er lidt crazy – vi står, mere eller mindre I DAG, med lancering af et direct mail-system, og vi har de første 8500 leads. Hvis bare én procent af dem melder sig ind, så er det fantastisk. Vores kunder er meget loyale – vi havde en mærkbar nedgang i salget på webshoppen, da Putin fik den utiltalende idé at invadere Ukraine, men vores kundesegment er livsnydere, som er vant til at lægge de ting, de har lyst til i indkøbskurven. Alle fik et chok da inflationen kom, og holdt bedre fast i pengene, men vores abonnement er ikke dyrt, og kvaliteten er i top. Derfor skal vores kunder nok hænge på, og med tiden kommer omsætningen igen.”

Og hvad kan andre så lære af alt det, I har lært?

”I SignUp Academy-regi har jeg holdt nogle talks sammen med Jesper. Der bliver stillet en masse iværksætterspørgsmål. Det er fedt at kunne hjælpe, og fascinerende, at blive opmærksom på, at vi slet ikke havde den viden for blot et par år siden. Der er den vildeste læringskurve – som iværksætter bliver man simpelthen presset til at yde mere end man havde forestillet sig, man kunne.

Der er mange søvnløse nætter, men hvis man ligger vågen for at løse et problem, så er det ok – det må gerne være hårdt; det kan slet ikke undgå at være hårdt. Og man kan være sikker på, at om et år er man et helt andet sted. Måske rigere, helt sikkert klogere. Det er fedt at være iværksætter!

Anette Heicks DO: Bliv iværksætter!

DON’T ❌

Når man læser om jeres succes med at skaffe og fastholde medlemmer, ligner Klub Vollmer jo et vaskeægte iværksættereventyr, uden alt for meget af det med at gå så grueligt meget igennem. Godt nok var der en ting med timingen mellem jeres kampagnestart og statsministerens pressemøder – men det gik jo fantastisk trods stress over risikoen for at gå død på startlinjen.

”Jeg elsker at være iværksætter… men ærlig talt. Hold. Nu. Kæft en kamp op ad bakke i modvind og på glat underlag, det også er!”

Skal det forstås sådan, at I gik så grueligt meget igennem?

”Som iværksættere har vi gået, og går stadig igennem en ufattelig masse. Man er jo ude at opdyrke nyt land, learning by doing – det giver hak i tuden og dyre lærepenge i stride strømme.”

Fortæl, fortæl.

”Jo, hvor skal man næsten begynde? Altså, vi lagde jo ud med at love til højre og venstre. Der skulle ikke mangle noget og vores medlemmer kunne både forvente middage og underholdning og hvad ved jeg? Vi måtte ud at leje et telt til 300 mennesker på et tidspunkt fordi vi var så ambitiøse med, hvad vores abonnenter skulle have for deres penge. Der måtte rulles en del tilbage, så det hele kunne hænge sammen.”

Lidt rookie mistakes laver man vel altid.

”Da vi fik vores store rykind, måtte vi konstatere, at vores it-system, som havde været fint til at starte med, simpelthen ikke var gearet til den volumen og de ideer, vi fik på baggrund af stigningen i medlemstallet, fx at man skulle kunne købe gavekort. Selvom abonnementer fylder mere og mere i alle mulige brancher, så er det stadig ikke så ligetil at finde en god it-løsning.

Vi måtte i gang med at få udviklet vores eget, hvilket er en kamp, fordi der er så meget, der ikke bare kan lade sig gøre. Vi bøvler stadig med at se, om der kommer penge ind hver måned– det er ret utrygt, skulle jeg hilse at sige. MobilePay er også virkelig godt at have, men ikke så nemt at få, som man troede, før man gik i gang med at prøve.”

Godt ord igen.

”For et års tid siden oprettede vi en webshop. Madlavning er en grejsport, så det gav mening, og det gik strygende – der var virkelig knald på omsætningen. Så var det, at ham Putin fik den sløje idé at invadere Ukraine. BOING – inflation, elpriser, usikkerhed. Nu har vi så en webshop, stort set uden omsætning – varelageret er flyttet ind hos mine svigerforældre, og vi har lukket ned far alle kampagnetiltag osv. fra 1. januar for at sikre virksomhedens økonomi.”

Javel, så – men så spinder I vel noget guld på iværksætteriet?

”Vi styrter rundt og tjener penge på andre aktiviteter, og så styrter vi hjem og hælder dem i Klub Vollmer. Set udefra, med den vanvittige verden, vi pt lever i, ville mange sige: ”Hold dog op. Luk lortet ned og lev godt af de penge, I tjener på de aktiviteter, der rent faktisk hænger sammen økonomisk.” Men det vil vi ikke. Sådan spiller klaveret ikke, når man er iværksætter! Og vi er iværksættere med hud og hår!”

Annette Heicks DON’T:  Hold dig langt væk fra iværksætteri! 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy hjulpet Annette og Jesper med at optimere og videreudvikle Klub Vollmer via et 1:1 SCALE forløb

Vi startede med et gennemføre et Business Review af hele Klub Vollmer abonnementsforretningen, for at identificere de væsentligste forbedringsmuligheder og uunyttede forretningspotentialer. Derefter udarbejdede vi en prioriteret “actionplan” for at løfte forretningen, som vi gennemgik sammen med Annette og Jesper, sammen med vores anbefalinger,

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, som veksler mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback.

Se casen med Klub Vollmer og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

14. november 2022

Måske dette også kunne interessere dig…