Abonnement opstart guide – hurtigt i gang!

abonnement opstart

Abonnement opstart guiden her viser dig de væsentligste trin du skal gennem, for hurtigt at skabe en succesfuld abonnementsforretning. Det kan f.eks. være en medlemsklub eller fordelsklub der supplerer dit nuværende salg af produkter eller viden. Eller det kan være en dedikeret abonnementsmodel, hvor hele din forretning drives via abonnement.

Abonnement opstart – udvikling af konceptet

I udviklingen af din abonnementsforretning, er der i alt 20 trin du skal igennem. I det følgende vil jeg beskrive de væsentligste af de trin til at komme i gang HURTIGT. Samt vise dig guides og viden, der hjælper dig til en fantastisk abonnement opstart.

Det første du skal gøre, er at blive skarp på din forrretningsidé. Hvordan vil du tjene penge på dit abonnement? I forlængelse heraf skal du definere alle de måde, hvorpå du kan skabe værdi for dine medlemmer. Hvilke fordele kan du give dem, så de løbende får værdi af deres medlemskab?  Det er en kreativ brainstormingproces som du ikke må forcere, men skal bruge nogle timer på – gerne af flere omgange.

Når du har en lang liste med fordele, skal du sortere dem, og beslutte den model du vil bruge: Hvilke fordele skal medlemmerne have ved abonnement opstart og hvilke vil du bruge til at belønne deres loyalitet? Skal der være en medlempakke eller flere at vælge mellem? Hvad skal de forskellige pakker i givet fald hedde?

Hvad skal mit medlemskab koste?

Det næste trin er at prissætte dit medlemskab. Husk i den forbindelse, at det er vigtigt at prisen sættes på et niveau hvor du hurtigt får traction i markedet og får medlemmer ind. Dels for at begynde at tjene penge, dels for at få feedback fra dine medlemmer. Det har du brug for, for at kunne videreudvikle og optimere din medlemsforretning.

Det kan derfor være en god idé at køre med en attraktiv intropris og eventuelt også en indledende gratisperiode på eksempelvis 14 dage. Når du senere hæver dine priser, vil det være med til at fastholde de medlemmer der signede op til introprisen. Hvis de eventuelt udmelder sig, skal de jo betale en højere pris ved senere genindmeldelse.

Hvilket abonnementssystem skal jeg vælge?

Det er super vigtigt, at du vælger det rigtige system til netop din forretning. Det er både dyrt og tidskrævende, hvis du senere skal skifte system. Der er heller ingen garanti for, at du kan migrere data som f.eks. adresse og kortoplysninger over i det nye system.

Nogle abonnementssystemer egner sig bedst til vidensforretninger, hvor du sælger kurser, online produkter, konsulenttimer osv. Det gælder for eksempel Simplero. Andre systemer er velegnede til at koble på webshops med fysiske produkter, f.eks. Reepay.

I dette blogindlæg får du en guide til valg af abonnementssystem.

Hvordan får jeg medlemmer?

Det første du skal gøre, er at beslutte hvilken kundetype du går efter. Valget af kundetype er nemlig afgørende for hvilke marketingkanaler du skal bruge, hvordan din webside skal se ud, hvordan du skal kommunikere osv. Du kan se mere om kundetyperne og deres forhold til abonnementer i denne guide.

Dernæst skal du sikre en effetktiv onboardingproces. Dine medlemmer skal forstå hvordan de bruger deres medlemskab, se fordelene og hurtigt begynde at få værdi af det. Det kan du gøre via et automatisk mailflow som automatisk går i gang, når et medlem indmelder sig.

I onboardingprocessen er det vigtigt, at du lige fra start får skabt en relation til dine medlemmer. Det kan derfor være en god idé at give dine nye medlemmer et kald. Det giver dig også mulighed for at få feedback på, hvordan de har oplevet indmeldelses processen.

Hvordan fastholder jeg mine medlemmer?

Det vigtigste i en succesfuld abonnementsforretning er, at du kan fastholde dine medlemmer i længst mulig tid. Måden du gør det på, er dels ved at skabe så stærk en relation som muligt til de enkelte medlemmer. Dels at sikre, at de løbende får høj værdi af deres medlemskab.

Det er her at belønning af loyalitet er vigtig. Hvis dine medlemmer føler, at du værdsætter og påskønner deres loyalitet, øges deres tilfredshed. Derved øges sandsynligheden for, at de er medlemmer i endnu længere tid. Hvilket giver dig en endnu bedre forretning.

Og skulle nogle eventuelt udmelde sig, så husk at få årsagen til dette. På den måde ved du, hvordan du skal forbedre din forretning, og kan skabe en effektiv win-back strategi.

Hvor hurtigt kan jeg komme i gang?

Det behøver ikke at tage mange måneder at få din abonnementsforretning skabt og sat i gang. Jeg har oplevet kursister på vores 1-dags Workshop kursus, der var i gang under tre uger efter kurset.

16. april starter vores StartUp Challenge, hvor du på blot 6 uger bliver hjulpet i gang via disse seks faser: PLANLÆG – UDTÆNK – UDVIKL – LAUNCH – FASTHOLD – VÆKST. Med StartUp Challenge får du:

 • En ugentlig Live Session med undervisning og mulighed for at stille spørgsmål
 • De opgaver du skal løse, for at udvikle din abonnementsforretning
 • De værktøjer i form af guides og tjeklister mv. som du har brug for
 • Tre gange 1:1 sparring, der hjælper dig til at blive helt skarp og komme i mål

Få max succes med DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Kontakt os her for mere info 

Detter blogindlæg er skrevet af Andreas Dirksen. Han er abonnements-ekspert, har udgivet bestsellerbogen “Sign Up – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning“. Samt har hjulpet mere end 50 virksomheder med at skabe en succesfuld abonnementsløsning.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

20. marts 2020

Måske dette også kunne interessere dig…