Prelaunch din abonnementsforretning

Prelaunch din abonnementsforretning og begynd at genere leads allerede inden du starter din forretning op – det giver rigtig god mening.

Formålet med at prelaunche er:

  • At gøre mulige medlemmer opmærksomme på din business
  • At gøre dem interesserede i at blive medlemmer
  • At aktivere dem og holde dem “varme”, så de forhåbentlig indmelder sig den dag du åbner din abonnementsforretning

Prelauch din abonnementsforretning via 9 trin

For at gennemføre en vellykket prelaunch kampagne for din abonnementsforretning, er der en række trin som du med fordel kan følge.

1. Beslut hvilken handling du ønsker. Vil du have de kommende medlemmer til at betale for medlemskabet på forhånd, ligesom ved crowdfundingkampagner? Vil du have dem til at betale et depositum ligesom eksempelvis Elon Musk har stor succes med, når kunderne skal bestille en ny Tesla? Eller ønsker du, at de skal oprette et medlemskab den dag du åbner dørene i din abonnementsforretning? De fleste prelaunch kampagner har det sidste som målet.

2. Planlæg din prelaunch kampagne i god tid. Jo bedre du får styr på processerne, jo flere medlemmer vil kampagnen alt andet lige konvertere, Men sørg for at selve prelaunch kampagneperioden ikke bliver alt for lang, så det bliver for ressourcekrævende at holde leadsene “varme” og fortsat interesserede i dit medlemskab.

3. Kend din kundetype. Hvis du har valgt hvilken kundetype du går efter, og går målrettet efter den valgte kundetype, får du flere medlemmer og fastholder dem i længere tid. Samtidig får du en drejebog for din markedsføring og din kommunikation, så du helt konkret ved, hvilke kanaler du skal bruge, hvilke ord du skal bruge i dine kampagner, hvordan dine billeder skal se ud osv.

 4. Udarbejd kampagnemateriale. Når din kundetype er valgt, er det som nævnt ovenfor nemt for dig at udarbejde fotos, video, bannere, tekster, grafik osv., så du rammer din målgruppe spot on. Derved konverterer og fastholder du flest mulige medlemmer via din prelaunch kampagne.

5. Udvikl en landingpage. Det er den webside, hvor du gerne vil lede dine kommende medlemmer ind via dine annoncer. Landingpagen skal være super enkel og kun have ét formål: At få de potentielle medlemmer til at gøre det, som du ønsker de skal gøre. F.eks. at tilmelde sig dit nyhedsbrev eller at indmelde sig i din lukkede kampagne-facebookgruppe.

6. Vælg din lokkemad. For at få de potentielle medlemmer til at gøre den ønskede handling på din landingpage, skal du skabe et incitament for dem til at gøre det. Det kan selvfølgelig blot bestå i ønsket om at få besked, når du launcher din nye abonnementsforretning. Men ofte vil en freebee i form af eksempelvis en gratis ebog eller en rabatkode være nyttige til at skabe en større konverteringsgrad. Gerne kombineret med en grad af eksklusivitet eller urgency, så tilbuddet kun gælder for de første xxx der signer op eller kun frem til en bestemt dato.

7. Brug de rigtige marketingkanaler, jvf. den kundetype du går efter. Og husk også at gå efter de personer som du i forvejen har en relation til, og som kunne være interesseret i din nye abo-business. Det kan f.eks. være dem der er på din mailingliste, dem der følger dig på LinkedIn eller andre SoMe-kanaler, besøgende på din webside, dem der tidligere har købt fra dig osv.

8.  Hold dialogen. Når først de mulige medlemmer har signet op på dit nyhedsbrev eller har indmeldt sig i din lukkede kampagnegruppe, gælder det om at holde disse leads varme. Det vil sige at sørge for, at de fortsat er interesserede i et blive medlemmer af din kommende abonnements-forretning. Det kan du gøre ved løbende at vise dem hvor langt du er, inddrage dem i udviklingen ved at spørge dem om forskellige ting, vise dem sneak peak billeder osv. Hvis dine leads bliver kolde inden du launcher, har din prelaunch kampagne fejlet.

9. Skab konverteringerne. 3..2..1..GO. Nu sker det – du launcher din nye abonnements forretning. Forhåbentlig har du fra dag ét en masse mennesker der har ventet med længsel på dette øjeblik, og som konverterer til at blive medlemmer. I så fald har du gennemført en vellykket prelaunch kampagne, som nu  giver dig en flyende start på din forretning. Volumen er nøglen til succes i de fleste abonnements-forretninger, så med en flyvende start med mange medlemmer, har du skabt det bedste grundlag for at få kæmpe succes med din abonnements-forretning. Så prelaunch din abonnements-forretning og få hurtigere succes!

Skab en succesfuld abonnementsforretning

Hvis du ønsker ovenstående uddybet, så hør vores live session optagelse “prelaunch din abonnementsforretning”, på vores læringsplatform SignUp Success. Der får du adgang til:

  • MasterClass kurset med 24 videoer der trin for trin viser dig, hvordan du skaber en succesfuld abonnements-forretning, baseret på 20-trins modellen i vores bestsellerbog Sign Up.
  • Den lukkede SignUp Success netværksgruppe for viden og inspiration
  • De ugentlige live sessions med Q&A hvor du kan få svar på dine spørgsmål
  • Podcasts med interviews med profiler indenfor abonnementsverdenen, der deler ud af deres erfaringer
  • Medlemsrabatter, værktøjer, invitation til fysiske meet-ups og meget mere.

Ses vi i SignUp Success ?

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

abonnements ekspert‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎abonnementsforretning‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎medlemsklub

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

Beddingen 11, stuen 4
9000 Aalborg
CVR: DK-38913557

+45 31 13 95 80

ad@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Seneste blogindlæg