Dag 33: Onboarding af nye medlemmer ?‍♀️

Onboarding af nye medlemmer

Nu gælder det onboarding af nye medlemmer!

Den første nøgle til at få succes med at fastholde vores medlemmer i længst mulig tid, ligger i at skabe en effektiv proces for onboarding af nye medlemmer.

De nye medlemmer skal “op i fart” ?

Jeg har lige set Formel 1 race i dag, med en masse pitstop med hurtige skift af dæk på bilerne. Når de biler der har pittet kommer ud på de nye halvkolde dæk, er der en lang tilkørselsrampe, hvor de kan komme op i fart. Derefter går der 1-2 omgange, inden dækkene er blevet så varme, at de pittede biler igen kan give fuld gas, og for alvor kan tage kampen op med de øvrige racerkørere.

Dette er et meget godt billede på, hvordan du skal tænke, når du får nye medlemmer. De nye skal nemlig bruge tid til at lære din klub at kende og komme op i fart. De kører ikke 300 km/timen fra start, ligesom dem der allerede har været medlemmer i flere måneder eller måske endda år.

Derfor skal vi hjælpe dem til at “komme op i fart”, og det gør vi via en effektiv onboardingproces.

De 4 trin til succes med vores onboarding ?

Vores onboarding af nye medlemmer vil bestå af flere forskellige tiltag, for at byde vores nye medlemmer velkommen og hjælpe dem godt i gang. Men der er 4 grundlæggende trin som er fundamentet i vores onboardingproces, nemlig:

 1. At skabe en relation
 2. At vise hvordan det fungerer
 3. At vise dem perspektivet
 4. At hjælpe med at få hurtig værdi

For hvert af disse 4 trin skal vi definere hvad vores mål er, og hvordan målet skal nås?

1: At skabe en relation ?

Målet i enhver abonnementsforretning er at skabe så lang og dyb en relation til medlemmerne som muligt. Derfor er det naturligt, at vi allerede i vores onboarding af nye medlemmer begynder at arbejde på at skabe en stærk relation til dem.

Ud over at være personlige mht. at bruge medlemmets navn i vores mailflows og have en tydelig afsender på, vil vi også gøre mailsene max relevante for hvert enkelt nyt medlem. Det betyder i praksis, at vi udvikler flere varianter af vores mailflow-velkomstproces. Varianterne kan f.eks. afhænge af:

 • Om det nye medlem har købt et måneds- eller et års-medlemskab?
 • Om det er en person der tidligere har været medlem hos os, eller det er et helt nyt medlem?
 • Om det er en person der ønsker at skabe en abonnementsforretning, eller om han/hun allerede er i gang?

Hvis mailsene i det automatiske triggermailflow opfattes som bare den mindste smule irrelevante (og medlemmet tænker: “Hvorfor skriver de det til mig?”), så underminerer velkomst-flowet hele relationsskabelsen og virker modsat hensigten.

2: At vise hvordan det fungerer ?

Hvis ikke de nye medlemmer ved hvordan deres medlemskab fungerer, så får de næppe værdi af det. Så vi vil via en kombination af tekst og små videoer vise dem:

 • Hvad der er inkluderet i deres medlemskab
 • Hvordan de komme i gang med at bruge deres medlemskab
 • Hvordan de får max værdi af deres medlemskab

Ud over mailflowprocessen, skal de også hjælpes godt i gang via medlemssiden, hvor vi også vil placere en FAQ med de hyppigst stillede spørgsmål. FAQ´en forventer vi løbende bliver udbygget, i takt med at vi får mere info om, hvad det er vores nye medlemmer har brug for hjælp til, eller har spørgsmål til.

3: At vise dem perspektivet ?

Der var en årsag til, at de indmeldte sig i vores abonnementsforretning, og den årsag vil vi minde dem om i onboardingprocessen. Derved bekræfter vi dem i, at de traf det rigtige valg, ved at indmelde sig hos os.

I praksis gør vi det ved at vise dem:

 • Hvor meget medlemskabet kan hjælpe dem til at nå deres mål
 • Hvad de kan få ud af medlemskabet, hvis de bruger det optimalt
 • Hvilket stort udbytte andre har fået, ved at bruge medlemskabet eller ved på anden måde få eksperthjælp fra os

4: At hjælpe dem med hurtigt at få værdi ?

Hvis ikke de nye medlemmer meget hurtigt får værdi af deres medlemskab – helst indenfor en uges tid – er der markant større risiko for, at de hurtigt udmelder sig igen.

Vi kender det fra os selv: Det er super motiverende hurtigt at få “value for money”, frem for at begynde at betale, og ikke relativt hurtigt få udbytte af betalingen.

Derfor vil vi i hver enkelt challenge udvælge nogle “lavthængende frugter” som de nye medlemmer hurtigt kan rykke på og få værdi af. Det vil give dem følelsen af succes, og motivere dem til at fortsætte med at få endnu mere værdi af medlemskabet.

Hvordan skal onboardingen ske? ?‍♂️

Automatiske mailflows er den primære og ofte eneste brugte måde til onboarding af nye medlemmer. Det er med god grund, for at det er en effektiv og – brugt rigtigt – god måde at onboarde nye medlemmer på.

Men andre kommunikationsmetoder kan ofte med fordel flettes ind i de automatiske mailflows, f.eks:

Fysiske velkomstbreve. Vi modtager i dag så få fysiske breve, at dem vi modtager får rigtig meget opmærksomhed, og med en personlig hilsen har de en høj opfattet værdi hos det nye medlem.

Personlige opkald. Især i forbindelse med opstarten af en abonnementsforretning, kan det være en stor fordel at give de nye medlemmer et opkald, og byde dem velkommen. Det er noget som de ikke forventer og derfor vil finde overraskende, og nogen vil ikke bryde sig om det. Men de fleste vil blive positivt overraskede, og det er en god anledning til at få feedback fra de nye medlemmer, eksempelvis mht:

 • Hvordan de fandt vores medlemskab?
 • Hvad deres første indtryk er?
 • Hvad de evt. savner eller har af gode idéer til os?

Vi vil basere vores onboarding af nye medlemmer på automatiske mailflows i forskellige varianter. Heldigvis er Simplero en super godt teknisk platform til at køre disse automatiske triggermailflows fra, med fletning af navne, registrering af hvad de har gjort osv. I de første uger vil vi også søge at ringe de nye medlemmer op, for at få værdifuld feedback fra dem, der kan forbedre vores forretning.

2/3 af de 50 dage er nu brugt, så vi har TRAVLT. Produktionen af de enkelte challenges skal i gang – det glæder vi os MEGA til ?

Hav en fantastisk dag ?

De bedste hilsner fra Mette og Andreas
Piloter på SignUP challenge-teamet

Følg med

Vil du følge med i vores 50 dages challenge ? ? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage samt er du velkommen til at connecte med mig på LinkedIn.

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

24. april 2022

Måske dette også kunne interessere dig…