Dag 29: Skabelse af urgency i vores abonnementssalg ⏰

abonnement ide

Urgency booster vores abonnementssalg!

Da vi skruede vores abonnementstilbud sammen, var vi meget bevidste om en vigtig læring, som vi har fået: Hvis det er lige meget, HVORNÅR vores potentielle kunder indmelder sig, er det meget skidt for vores abonnementssalg!

Vi har således brug for at lægge pres på de potentielle medlemmer for at maksimere vores salg af medlemskaber. Nøglen til dette er at skabe urgency, både i vores medlemskab og i vores marketing og salg.

Hvad er urgency? ⏰

Urgency betyder, at noget opfattes som presserende. Det er netop den opfattelse, du skal give dine potentielle medlemmer, for at få dem til at indmelde sig NU!

Selv om dit medlemskab kan være fuldstændig fantastisk i forhold til prisen, så vælter det sandsynligvis ikke ind med medlemmer af sig selv. Folk kan nemlig overveje en eventuel indmeldelse i meget lang tid, inden de eventuelt får taget sig sammen til at indmelde sig. Med mindre de føler, at de skal indmelde sig NU.

Vi mennesker hader nemlig at gå glip af noget – ikke mindst et godt tilbud. Denne “fear of missing out” følelse (forkortet FOMO), er en af de vigtigste drivere for, at folk konverterer deres overvejelser til konkret handling NU. Og dermed til at vi får medlemmer NU.

Black Friday ⚫️

Vi kender alle FOMO-følelsen fra for eksempel Black Friday. Lang tid i forvejen teaser butikkerne os med alle de fantastiske tilbud, som vi kan få. Men KUN hvis vi slår til netop DEN dag, weekend eller uge, hvar Black Friday tilbuddet kører.

Hvis vi ikke slår til, inden Black Friday tilbuddet udløber, så er det bare ærgerligt. Vi går glip af det fantastiske tilbud og må vente et helt år på at få tilbuddet igen!

Hvis tilbuddet altså nogensinde kommer igen?

Vores indbyggede urgency

Hvordan skaber vi urgency i vores nye challenge forretning, så vi maksimerer vores abonnementssalg?

Det gør vi på 3 måder:

  • Via den måde som vores medlemskab er skruet sammen på
  • I vores introtilbud
  • I vores løbende markedsføring og salg

I det følgende vil jeg beskrive, hvordan vi meget overordnet gør.

Urgency i vores medlemskab

Når man indmelder sig, får man adgang til den aktuelle måneds challenge. Inklusiv de live sessions med Q&A, som kører i den måned, og hvor man kan spørge om alt muligt vedrørende den aktuelle challenge.

Man får med andre ord ikke adgang til tidligere challenges. Man kan dog købe adgang til disse med 30% medlemsrabat, men det ville have været billigere, hvis man havde indmeldt sig mens de kørte, og havde fået adgang til dem via sit medlemskab. Desuden får man ikke adgang til den tilhørende live Q&A, hvis man tilkøber de tidligere challenges. Man får godt nok et skriftligt resumé af de spørgsmål og svar, der kom dengang, men man kan ikke selv stille spørgsmål, fordi det er for sent!

Vores medlemskab er altså skruet sammen på en måde, så jo tidligere man indmelder sig, jo mere værdi får man! Det er med andre ord ikke lige meget, hvornår man indmelder sig: Vi lægger pres på, ved at give kunderne nogle store fordele ved at indmelde sig NU!

Urgency i vores introtilbud

For at få en flyvende start på vores nye challenge forretning giver vi alle nye medlemmer adgang til TO challenges (mod normalt EN), men KUN hvis de indmelder sig indenfor en måned fra vi launcher!

Ved at give en ekstra stor fordel – adgang til dobbelt så mange challenges – i den første måned, skaber vi igen en urgency, som forhåbentlig skaber incitament til at indmelse sig NU. Dvs. indenfor den første måned fra vi launcher.

Det vil med stor sandsynlighed booste vores abonnementssalg og give os et større ryk-ind af medlemmer, når vi går i luften med vores nye forretning.

Urgency i vores løbende marketing og salg ✅

Når vi er ovre introperioden og har fået god traction i markedet og volumen på medlemstallet, vil vi køre punktkampagner med indbygget urgency. Dvs. små og ofte korte kampagner på eksempelvis 48 timer eller en uge, hvor man skal slå til, inden kampagnen udløber. Eller inden der ikke er flere pladser tilbage.

Urgency kampagner behøver nemlig ikke at være bundet op på, at man skal slå til inden en bestemt dato. Det kan f.eks. også være, at det kun er de første 25, der får det gode tilbud. Dem der først slår til, når der er solgt 25 medlemskaber, går glip af det specielt gode kampagnetilbud!

I praksis er der mange forskellige måder at skabe urgency på og dermed øge sit abonnementssalg – kun fantasien sætter grænser. Brug af anledninger i form af fx mærkedage og årstider, samt stor variation ift. typen af uregncy, styrker effekten af kampagnerne.

Systematisering af urgency

Vi har gode erfaringer med at udarbejde et årshjul med vores urgency-kampagner og løbende måle effekten af hver kampagne. Derved kan vi løbende lære, hvad der fungerer bedst, og således optimere / videreudvikle vores kampagner og styrke vores abonnementssalg.

Allerede efter få måneder er vores marketing­årshjul med indbygget urgency blevet stærkere, på baggrund af de data og den læring vi har fået. Og årshjulet i år 2 bliver markant mere effektfuldt end i år 1. Endnu stærkere bliver det i år 3 osv.

Kan du se snebolden, der ruller hurtigere og hurtigere?

Hav en fantastisk dag

De bedste hilsner fra Mette og Andreas
Piloter på SignUP challenge-teamet

Følg med

Vil du følge med i vores 50 dages challenge? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage samt er du velkommen til at connecte med mig på LinkedIn.

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

20. april 2022

Måske dette også kunne interessere dig…