Konverter gratismedlemmer til betalende

gratismedlemmer

Gratismedlemmer findes i de fleste abonnementsforretninger. Det er nemlig blevet standarden indenfor abonnementforretninger at give medlemmerne mulighed for få en uforpligtende prøveperiode / gratisperiode, inden de tager stilling til, om de vil betale for medlemskabet.

I hvert fald indenfor den type medlemskaber, hvor omkostningerne ved at give en gratis prøveperiode er små. Det gælder f.eks.

  • SaaS-virksomheder som SleekNote, hvor man abonnerer på software
  • Online-virksomheder som Netflix, hvor man abonnerer på digtitalt indhold.

Gratismedlemmer giver to medlemskonverteringer

En gratis prøveperiode er en god måde at sænke barrieren for oprettelse af medlemskab, og giver mange flere medlemmer.

Udfordringen er, at med en gratis prøveperiode, skal du i praksis konvertere dine medlemmer TO gange:

  • Først fra leads til gratismedlemmer
  • Dernæst til at blive betalende medlemmer

Især den sidste konvertering kan frustrere mange, for de har jo valgt at blive medlemmer, så hvorfor fortsætter de ikke som betalende medlemmer og får adgang til langt flere fordele?

7 strategier

At få gratismedlemmer til at blive betalende, kræver blandt andet en god onboardingproces, så de kommer igang med at bruge deres medlemskab og hurtigt får værdi af det – det har jeg skrevet om i dette blogindlæg: Fra gratis til betalende medlem

Men der er også en række strategier, du kan bruge, som på mere eller mindre snedig vis konverterer flere gratismedlemmer til at blive betalende.

Jeg kommer her ind på 7 forskellige strategier, som på hver sin måde skaber incitament for medlemmerne til at betale for medlemskabet. De kan sagtens kombineres, og i praksis bør du teste flere forskellige strategier, for at få faktuel viden om, hvilke der virker bedst i din abonnementsforretning.

1: Den uønskede binding

Den nemmeste og ofte dummeste måde at få dem til at overgå fra gratis til betalende medlem, er at binde dem, så de ikke har mulighed for at komme ud af medlemskabet i gratisperioden.

Det giver dig med sikkerhed 100% konvertering fra gratis til betalende medlem, men reducerer også antallet der opretter et gratis medlemskab – hvis de overhovedet opdager bindingen, inden de indmelder sig! Hvis de først opdager bindingen når de vil udmelde sig, får du et endnu større problem, nemlig nogle meget utilfredse medlemmer, der muligvis taler meget grimt om din forretning til andre, og som med garanti aldrig kommer tilbage.

Bindinger kan sjældent svare sig i dag, med mindre der er meget stærke argumenter for bindingen, f.eks. en meget dyr opstartspris. Og husk i givet fald at gøre det MEGET tydeligt, at der er en binding, samt længden af den.

2: Den låste dør

Denne konverteringsstrategi går ud på, at vise gratismedlemmer alle de fordele, som de betalende medlemmer har. Men hvis de prøver at tilgå dem, får de at vide, at de skal opgradere til at være betalende medlem, for at få adgang. De skal med andre ord “level up”. Ofte er de låste fordele vist i f.eks. en grå farve, for at vise gratisterne, at de endnu ikke har adgang til disse fordele.

Denne strategi kan medføre rigtig mange konverteringer, fordi vi mennesker er således indrettet, at vi ikke ønsker at være begrænsede, men gerne have adgang til flere fordele end “naboen”.

Nogle gratismedlemmer vil dog også blive så irriterede over hele tiden at møde en låst dør, at de helt udmelder sig. Det er lidt ærgerligt, da de måske på sigt kunne være blevet betalende medlemmer, men bare ikke var klar til det endnu.

3: Den brændende platform

En tredje strategi er, at gøre gratisperioden tidsmæssigt begrænset. Det gør, at  gratismedlemmerne er nødt til at træffe et aktivt valg mht. om de vil fortsætte eller ej, for alternativet – bare at fortsætte som nu – er ikke en mulighed.

Denne strategi er allerede implementeret i de abonnementsforretninger, hvor man kun kan være gratismedlem i en begrænset periode. For eksempel 7 dage hos Sleeknote eller 30 dage hos Netflix. Men sådan er det ikke i alle abonnementsforretninger, nogle tilbyder et tidsmæssigt ubegrænset gratismedlemskab, f.eks. Goodtalks eller vores egen Club SignUp hvor man kan blive FREE-medlem.

Hvis dette FREE-medlemskab ophører om eksempelvis 50 dage, vil en del af gratismedlemmerne konvertere til at blive betalende. Resten vil være tabt, hvilket selvfølgelig er ærgerligt, men gevinsten ved at “urge” de øvrige gratister til at tage sig sammen til at blive betalende, kan være langt større.

Flere bud på effektive konverteringsstrategier af prøvemedlemmer

Jeg har i praksis også prøvet en række andre strategier til at konvertere gratis medlemmer til at blive betalende, og nogle af dem har været super effektive, eksempelvis “Den attraktive gulerod” og “Det gratis fix”.

Hvis du ønsker at høre om disse strategier og få uddybet de ovennævnte strategier, kan du se et helt live webinar der er optaget (60 minutters varighed), og hvor jeg også svarer på spørgsmål til strategierne. Adgangsbilletten er et GOLD-medlemskab af SignUp Succes. Det koster normalt 349 kr./måned, men lidt endnu kører vi med en intropris på 99 kroner for første måned.

Udover ovennævnte webinar-optagelse, får du også adgang til

  • MasterClass kursus på 24 videoer, der viser dig, hvordan du skaber en succesfuld abonnementsforretning
  • Ugentlige live sessions med Q&A, reviews og læring, samt optagelser af alle de tidligere sessions
  • Inspirerende podcastsinterviews med abonnements-founders, medlemsrabatter, invitation til fysiske meetups
  • og meget mere….

Se mere om GOLD-medlemskab

SignUp Succes er din GENVEJ til at skabe en fantastisk abonnements-forretning, så du kan overhale dine konkurrenter. 

Og ja, du kan også oprette et FREE-medlemskab, og se hvordan JEG prøver at få dig til at opgradere til at blive betalende medlem 😊

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

abonnements ekspert‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Fordelsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Strategi

20. januar 2020

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

 

Heden 14 B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde formularen herunder, accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnements-verdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik.

soloselvstændig kvinde iværksætter

Seneste blogindlæg