Fra gratis til betalende medlemmer

Fra gratis til betalende medlemmer

At være dygtig til at få medlemmer konverteret fra gratis til betalende medlemmer er en af nøglerne til at skabe en succesfuld abonnementsforretning.

Grundlæggende kan man sige, at de tre vigtigste ting i skabelsen af en stor og stærk abonnementsforretning er:

At få et stort indflow af nye medlemmer
At få flest mulige medlemmer konverteret fra gratis til betalende medlemmer
At kunne fastholde medlemmerne i længst mulig tid

I alle tre tilfælde er midlet at vinde medlemmernes tillid og skabe størst mulig værdi for dem. Men hvad skal du konkret gøre, for at få alle dine freebies til at betale for deres medlemskab? Det kan du læse om i dette blogindlæg.

Den gode onboardingproces

Min erfaring er, at hvis medlemmerne ikke begynder at bruge deres medlemskab indenfor de første 30 dage, så de får værdi ud af det, er der stor risiko for, at du mister dem igen i gratisperioden, og det er super ærgerligt. Det du skal gøre, for at øge sandsynligheden for at de går fra gratis til betalende medlemmer er derfor at byde dem godt velkommen i det man kalder en onboardingproces.

Den gode onboardingproces består af fire elementer:

 • ✅ Fjern al friktion, så det er super nemt at tilmelde dig dit medlemskab. Selv det mindste problem eller den mindste usikkerhed i din indmeldelsesproces kan reducere din medlemskonvertering markant, så vær 100% sikker på, at alt spiller som det skal. Ikke kun på web men også på tablet og mobiltelefon. Og sæt indmeldelsesprocessen op, så det er soleklart for dem, der indmelder sig, hvilken værdi de kan få af medlemskabet og hvad det koster, når gratisperioden er slut.
 • ✅ Skab forståelse og vis perspektivet. Straks efter indmeldelsen skal du vise medlemmerne, hvordan de bruger deres medlemskab og få dem til at forstå, hvad værdien af medlemskabet er for dem. Hvis ikke de forstår, hvordan de skal komme i gang eller ikke kan se værdien af deres medlemskab, er de hurtigt væk igen.
 • ✅ Giv medlemmerne hurtigt værdi af deres medlemskab. Det er ikke nok, at medlemmerne kan se værdien af deres medlemskab, de skal også i praksis opleve at få den opfattede værdi, altså at blive aktive medlemmer. Du kan f.eks. give dem et super godt velkomsttilbud, eller bede om deres feedback på indmeldelsesprocessen. Du kan også bede dem om flere oplysninger, f.eks. deres interesser, for bedre at kunne målrette din kommunikation og dine tilbud til dem. Du kan måske endda connecte de nye medlemmer med en eller flere af de eksisterende medlemmer, så det nye medlem også hurtigt får skabt værdifulde relationer via sit medlemskab.
 • ✅ Beløn den ønskede adfærd. En anden måde du kan aktivere de nye medlemmer på, er ved tidligt at motivere dem til at skaffe flere nye medlemmer – f.eks. ved at invitere deres venner til også at prøve dit medlemskab gratis – og belønne dem for det. Belønningen kan f.eks. være at de nye medlemmer får en længere gratisperiode eller opnår flere fordele.

Brug af automatiske mailflows

Men hvordan kommunikerer du så alt dette til medlemmet indenfor de første 30 dage? De fleste abonnementsforretninger gør brug af automatiske mailflows, der sætter i gang i samme øjeblik, som kunden opretter sin gratis prøveperiode.

I disse mailflows kan du byde medlemmet velkommen og fortælle, hvor glad du er for, at han/hende har valgt at oprette et medlemskab hos dig. Du kan med f.eks. videoer vise, hvordan medlemskabet fungerer, og hvordan man nemt kommer i gang. Du kan skabe incitamenter til at komme i gang med at bruge medlemskabet osv.

Husk, når du bruger disse automatiske mailflows, at stoppe eller ændre flowet, når medlemmet gør det, som er formålet med flowet. Hvis eksempelvis at målet er at få medlemmet til at købe første gang, skal du ikke blive ved med at sende mails, der på forskellige måder opfordrer til dette, når første køb er sket – det virker ikke ret godt.

Det kan også være en god idé, at de første mails sendes relativt kort tid efter hinanden, for hurtigt at få medlemmet aktiveret, men at frekvensen derefter øges, så medlemmet ikke føler sig “spammet” med daglige mails i en længere periode – det kan godt virke anmassende.

Overrask medlemmet positivt

Det er rigtig godt, hvis du allerede i gratisperioden kan give medlemmet mere end han/hun forventede at få. Det kan være via en lille velkommen-overraskelse eller ved at give noget ekstraordinært, hvor værdien er større end medlemmet forventede.

Men det kan også være ved eksempelvis at supplere de automatiske mails med en opringning til dem, hvor du byder dem velkommen og spørger, om der er noget du kan hjælpe dem med? Det kender jeg nogle abonnementsforretninger, der gør.

Kunderne forventer det ikke, så hvis det giver forretningsmæssig god mening for dig, kan det være en måde at give gratismedlemmerne en god positiv oplevelse via et telefonisk opkald, give dem mulighed for at få svar på deres eventuelle spørgsmål og tidligt skabe en god relation til dem.

Hvis du lykkes med at aktivere din gratismedlemmer, få dem til at opleve værdi af deres medlemskab og måske endda opleve at få en relation til dig eller til nogle af de andre medlemmer, har du markant øget sandsynligheden for, at de går fra gratis til betalende medlemmer. Dermed har du løst en af de vigtigste udfordringer i bestræbelserne på at skabe en fantastisk abonnements business – tillykke med det ???

Få alle 20 trin til den succesfulde abonnementsforretning

En god onboardingproces er et af trinene til skabelse af en succesfuld abonnementsforretning. I min Sign Up bog, får du præsenteret og beskrevet alle de 20 trin, der tilsammen skaber den fantastiske abonnements business, og en trin for trin hjælp til, hvordan du gør.

Sign Up bogen er summen af mine 10 års arbejde med at udvikle, optimere og skalere succesfulde abonnementsmodeller i mere end 50 virksomheder og er din guide og hjælp til at undgå at gøre alle begynderfejlene, så du hurtigere får skabt en abonnements million business.

Du kan læse første kapitel af Sign Up her og bestille bogen her

Bestil SignUp bogen nu,
og overhal dine konkurrenter ?

Få max succes med DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

3: Få flere medlemmer‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

15. juli 2019

Måske dette også kunne interessere dig…