Et kig ind i fremtiden for boksabonnementer

I mange lande er boksabonnementer fortsat populære på trods af økonomisk afmatning og snak om abonnementstræthed. Men hvad nu, hvis vi tager et kig ind i fremtiden for boksabonnementer? Globalt set nåede markedet for abonnementsbokse ifølge Expert Market Research en værdi på 26,9 milliarder dollars i 2022, og konsulentvirksomheden forudsiger, at man i 2028 er nået USD 74,2 milliarder dollars. I danske kroner er det over svimlende 500 mia. kr., og selv om tallet varierer voldsomt, alt efter hvilken rapport, man kigger i, er der bred enighed om, at værdien på markedet for abonnementsbokse vokser.

Abonnementsbokse er blevet en favorit blandt forbrugerne, især i Nordamerika og Europa der udgør mere end 70% af det globale marked. Industrien for abonnementsbokse dækker en bred vifte af kategorier, hvor fødevarebokse ifølge softwarevirksomheden Zipdoe.co, der har lavet en undersøgelse af markedet, er den største kategori med 30 % af hele boks-konceptet. Faktisk oplevede fødevare-boksabonnementer en stigning i salget på ikke mindre end 234% mellem 2014 og 2018, og det fortsætter.

Rettidighed er et must

Overraskende nok har 45% af kunderne i undersøgelsen fra Zipdoe.co to eller flere abonnementsbokse, og 14% har fire eller flere. Men den hastige vækst giver også udfordringer for virksomhederne. Ikke alle har knækket koden til at fastholde kunderne og sikre rettidige leverancer.

Forskellige undersøgelser viser, at cirka halvdelen af de adspurgte vil overveje at annullere deres abonnement, hvis varerne ikke ankommer til tiden. Dette understreger behovet for, at abonnementstjenester prioriterer rettidig levering for at fastholde kunder. Lager, logistik og forsendelse skal køre problemfrit, ellers giver det bagslag, og man skal skynde sig at se sig om efter alternativer.

Undersøgelser viser også, at det virkelig kan være svært at fastholde abonnenterne, når det handler om abonnementsbokse. Kun 14% fastholdes i mere end et år globalt set.

80% af forbrugerne foretager desuden online undersøgelser af virksomheder, før de træffer en købsbeslutning, og boksabonnementer er ingen undtagelse her. Så selv om backend og lagersystem fungerer perfekt, skal man også have fokus på at skabe tillid til de potentielle kunder, ellers køber de slet ikke et abonnement.

De unge forbrugere trækker læsset

Men selvom industrien er i vækst, står den over for nogle udfordringer. 7% af forbrugerne i USA har aflyst deres abonnementsboks-service, hvoraf 37% har angivet, at omkostningerne var for høje.

Fra 2013 og 2018 oplevede boksabonnementswebsteder en eksplosion i besøgstal med en stigning på 3000%. Og da en betydelig andel (33%) af Gen Z ifølge en undersøgelse fra softwarevirksomheden Gitnux, betragter skønheds- og plejeabonnementsbokse som en nødvendighed i deres liv, kan vi forvente at se yderligere vækst i denne sektor.

Generation Z (født mellem slutningen af 1990’erne og frem til begyndelsen af 2010’erne) er kendt for at være digitalt kyndige, da de er vokset op i en verden med almindeligt tilgængelig internet og mobile teknologier. De er også kendt for at være mere progressive og diverse i deres holdninger sammenlignet med tidligere generationer. På grund af deres afslappede forhold til teknologi og deres store antal, er de en vigtig målgruppe for virksomheder, især inden for e-handel og digitale tjenester.

Fremtiden for boks-abonnementer

Abonnementskasserne har uden tvivl skrevet sig ind i e-handlens historiebøger som en vigtig og banebrydende aktør. Forbrugernes stigende appetit på bekvemmelighed, skræddersyede tilbud og den spænding, der følger med hver ny pakke, har vist potentialet for de virksomheder, der både kan tilbyde de ønskede fordele, nedbringe omkostningerne og samtidig formår at fastholde kunderne.

Som markedet for abonnementskasser fortsætter med at udvikle sig, er det vitalt for virksomheder at holde sig ajour med de nyeste trends og forbrugerpræferencer for at bevare deres konkurrencemæssige fordel. Fremtiden ser lys ud, og der er stadig store muligheder for virksomheder, der kan tilbyde den bekvemmelighed, som månedlige leveringstjenester som abonnementsbokse tilbyder. Skal man tro statistikken, ser efterspørgslen kun ud til at stige i de kommende år.

Kilder: Gitnux.com, Zipdoe.co
Foto: Shutterstock

Har du et boksabonnement?

Eller vil du gerne i gang med at lave et boksabonnement? I SignUp Academy har vi hjulpet adskillige boksabonnementer med at øge deres fastholdelse, medlemmernes livstidsværdi og nedbringe churn.

Hvis du skal i gang med at bygge et boksabonnement, kan vi hjælpe dig:

  • 1:1 CREATE
    Vi hjælper dig med at bygge dit abonnement op med de rigtige grundsten, nøgletal, og vi er også inde over, hvilke krav du skal stille til dine systemer. Uanset om det er et boksabonnement eller ej, du skal i gang med at bygge, kan vi være med fra idé til launch.

Vi har hjulpet mange boksabonnementer med at få en endnu bedre bundlinje:

  • Business Review
    Vi giver din (boks-)abonnementsforretning et servicetjek. Vi gennemgår alle de væsentlige processer og touchpoints og giver dig de indsigter, du ikke finder til daglig. Vi fortæller dig, hvad du med fordel kan implementere, så du får en succesfuld abonnementsforretning.
  • 1:1 SCALE
    Især nice-to-have boksabonnementer har i perioder svært ved at fastholde kunderne. I vores skræddersyede rådgivnings- og sparringsforløb finder vi de mest værdifulde indsatser, så din omsætning stiger, og du får loyale kunder i din abonnementsforretning.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Indsigt og Analyser

15. september 2023

Måske dette også kunne interessere dig…