Dag 9: Design af webside og medlemsunivers ?

medlemsunivers

Hvordan skal vores webside og medlemsunivers se ud?

Det var opgaven på vores POWERmandag i går, hvor vi alle sammen mødtes og arbejdede kreativt og målrettet med designet af vores webside og medlemsunivers.

Vi gjorde også status på vores 50-dages udviklingsproces, og glædede os over, at vi har nået RIGTIG meget på de første 9 dage.
I overskrifter er status netop nu:

  • Målet for vores nye abonnementsforretning er sat ?
  • Forretningsidéen er beskrevet
  • Den tekniske platform er valgt
  • Medlemsfordelene er defineret
  • Navnet er ved at være på plads

Mht. navnet spurgte vi i dag i vores netværk, hvad vi skal kalde vores “kursuspakke”, der rummer meget mere end blot undervisning, blandt andet en månedlig mission.

Svarene peger i retning af, at navnet “Challenge” appellerer til og forstås af vores målgruppe. Det passer rigtig fint med navnet på vores forløb til udvikling af en abonnementsforretning, der hedder “StartUp Challenge”. Så det navn giver rigtig god mening! ?

Webside vs. medlemsunivers ?

Nu er vi som nævnt gået i gang med at beskrive, hvad henholdsvis vores website og vores medlemsunivers skal kunne (funktionaliteten), og hvordan de skal se ud (designet).

? Vores website er “ansigtet” ud ad til, og det primære formål med den side er at skabe salg af vores challenges og medlemskaber.

? Vores medlemsunivers er de websites, man kommer ind på, når man logger ind som medlem. Det primære formål med dette univers er at gøre det nemt for medlemmerne at få værdi af deres medlemskab.

Websitet og vores medlemsunivers har langt fra den samme funktionalitet, og de skal således ikke se ens ud. Rent teknisk bliver vores website udviklet i WordPress, mens medlemsuniverset ligger i Simplero, hvor det er lidt vanskeligere at skabe et fedt design. Så også af den grund, vil det være naturligt at siderne ikke ligner hinanden 100%. Men der skal være en designmæssig genkendelighed i designet, så det er tydeligt, at der er en sammenhæng mellem de to sider.

Definering af funktionalitet ?

Først identificerede vi funktionaliterne, og inddelte dem i 3 niveauer:

  • Need to have: Hvad skal som minimum være på plads, for at vi kan launche inden de 50 dage er gået?
  • Nice to have: Hvad kunne vi også godt tænke os at have på plads inden launch?
  • Pipeline: Hvad skal helt sikkert vente til efter launch – og evt. helt droppes?

Det gav os et godt overblik over, hvad hhv. vores website og medlemsunivers skal kunne, men begge oplæg skal der arbejdes videre med. Desuden skal vi vurdere, hvilke funktionaliteter der er de vanskeligste/ mest tidskrævende at få på plads. Samt hvilke funktionaliteter vi selv kan udvikle, og hvilke vi skal have en ekstern udvikler ind over.

De første bud på design ?

Dernæst kastede vi os over arbejdet med designet. Først så vi på nogle forskellige eksterne sites, som sælger produkter, der minder om vores challenges, og som har inspireret os designmæssigt. Eksempelvis den super succesfulde email forretning https://www.emailmarketingheroes.com

Vi er begejstrede for det lækre design og den “kant”, deres website har, vel vidende at de retter sig mod en anden kundetype, end den vi går efter. Vi drøftede også nogle overordnede principper for og ønsker til designet, f.eks. om vores challenges skal visualiseres i to eller tre kolonner på siderne. Og vi var enige om, at designet på vores nye abonnementsforretning skal skille sig lidt ud fra vores øvrige SignUp Academy design, måske ved at tilføje en ny farve?

Efterfølgende drøftede vi i to grupper idéer og ønsker til udtrykket på hhv. websitet og vores medlemsunivers, og grupperne skitserede hver deres bud på det konkrete design på hhv. website og medlemsunivers. Buddene præsenterede vi for hinanden, og jublen ville ingen ende tage ??

Det var to rigtig gode bud, og som følge af vores forudgående fælles drøftelse af den overordnede ramme, passede skitsen for hhv. website og vores medlemsunivers rigtig godt sammen. FEDT!

Sidste trin på vores POWERmandag var at definere præcis, hvilke ting vores grafiker skal producere, og hvad vi selv kan gøre.

Den videre proces med designet ?

Allerede samme aften som vi havde vores POWERmandag, blev vores grafiker briefet på, hvad vi har brug for hjælp til, og jeg har i dag drøftet det igennem med hende. Vores grafiker udarbejder nu de første udkast til designet på headeren og challenge-grafikken.

I øvrigt hedder vores grafiker Laila Nygaard, og hun er super dygtig, så vi glæder os MEGA til at se hendes lækre oplæg ?

PS: Bemærk skitsen på min Remarkable forrest i billedet. Denne fantastiske elektroniske notesbog, der føles som rigtigt papir, er blevet mit nye yndlingslegetøj og er helt uundværlig på jobbet ?

De bedste hilsner fra Mette og Andreas
Piloter på SignUP challenge-teamet

Følg med

Vil du følge med i vores 50 dages challenge ? ? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

29. marts 2022

Måske dette også kunne interessere dig…