})(jQuery);

#17 Stephanie Andersen – Sunset Boulevard 🍔

Om Sunset Boulevard

Gæsterne strømmer til hos landets største, danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard. Igen i 2022 slog kæden omsætningsrekord og opnåede det bedste resultat nogensinde siden etableringen i 1996. En af driverne bag denne kæmpe succes, er medlemsklubben SunsetPLUS. Her får du særlige fordele og rabatter, når du besøger en af kædens restauranter.

Commercial manager Stephanie Andersen var med i udviklingen af konceptet med medlemsklubben. Det var et sats at udvikle et koncept, som ikke er set før i fastfoodbranchen, men som holdningen er hos Sunset Boulevard: ”Hellere komme lidt galt af sted, end slet ikke komme af sted.”

DO ✅

Hvis du nu skulle give et rigtig godt råd ud til unge, håbefulde erhvervsfolk, hvad er så det bedste, du kan give dem?

”Jeg tror, jeg vil pege – nej, jeg VIL pege på lancering af et minimumsprodukt. Kom ud over stepperne med ideen eller konceptet eller produktet – og lær undervejs. Du skal ikke udvikle og brodere og tænke i årevis!”

Sådan! Det må du gerne uddybe.

”Da vi lancerede SunsetPLUS havde vi naturligvis lavet nogle forundersøgelser og gjort os en masse tanker om, hvad kunderne – gæsterne, som vi foretrækker at kalde dem – gerne ville have i et medlemskab hos os. Men vi var helt bevidste om, at vi ikke var de klogeste, og at vi ikke kunne regne det hele ud på forhånd. Vi måtte lancere og tage imod gæsternes feedback – og på den måde løbende forbedre vores medlemskab. Det er faktisk generelt vores mantra: Hellere komme lidt galt afsted, end slet ikke komme afsted”.

Så i stedet for at sidde i maskinrummet og fintune i det uendelige, gik I til og fra maskinrummet, når I havde set og hørt jeres gæsters reaktioner?

”Netop. Vi gjorde bl.a. kommunikationsvejen fra vores gæster til os kort og fulgte løbende op på den feedback vi modtog. Herefter var vi ret hurtigt i stand til at identificere de forventninger gæsterne havde til os, og ikke mindst de mangler de fandt i vores medlemskab. Det har været værdifuldt for os at kunne udvikle konceptet, i samarbejde med vores medlemmer.

Så sammen med jeres faglighed fik I kundernes holdninger at arbejde med?

”Ja, vi fik lynhurtigt indhentet feedback fra vores medlemmer – altså brugerne der skulle anvende det i hverdagen. Det var alt lige fra forståelsen af konceptet, til de tekniske funktioner. Og det indebar blandt andet, at jeg selv sad og tog kundeservicetelefonen ugerne efter lanceringen, så jeg derigennem kunne få den rene, ufiltrerede reaktion at arbejde med. Det var også på baggrund af vores medlemmers feedback, at vi tog beslutning om at lancere en app til SunsetPLUS.”

Man skal ikke være bekymret for at sætte sig selv i spil.

”Nej, og jeg kunne, qua min rolle i konceptet og marketingafdelingen, gå direkte i gang med implementering, når behovet opstod. Det var virkelig en effektiv model! SunsetPLUS beriger dagligt flere tusinde gæster med høje rabatter, her to år efter lancering”

Stephanie Andersens DO – Ud af maskinrummet og ind i markedet, bliv klogere og gør dit produkt bedre!

DON’T ❌

”Lancér ikke for mange medlemsfordele på én og samme tid. Hold dig til max en håndfuld af de mest afgørende fordele for medlemskabets oplevede værdi. Er de stærke nok, vil budskabet stå klart for dine potentielle medlemmer. Og overvej om fordelene differentierer sig nok fra hinanden, til at du isoleret set kan analysere på dem.”

Ja, det lyder som en god tommelfingerregel – vil du uddybe det?

”Jo flere medlemsfordele der i mekanismen ligger tæt op ad hinanden, jo sværere bliver det for dig som forretning efterfølgende at analysere på, hvilke fordele dine medlemmer reelt set fandt mest værdifulde. Og som dermed var en afgørende faktor i et sign up. Det kan eksempelvis være, at medlemskabet indeholder fordele som ”første måned gratis” og ”gratis fragt”. Hvilken fordel fandt dine medlemmer så mest attraktiv? Når først du ved hvilke(n) af dine fordele, som opfattes mest værdifuld for dine medlemmer, kan du efterfølgende arbejde langt mere strategisk med din abonnementsforretning.”

Har du eksempler på, hvad der så fx kan gå galt, hvis ikke man har styr på det?

”Min erfaring er, at en abonnementsforretning konstant udvikler sig og må tilpasses løbende ud fra de behov, medlemmerne og forretningen har. Også når der opstår ydre påvirkninger, som du ikke er herre over.

Man hurtigt kommer til at famle i blinde hvis ikke man har styr på:

  • Hvad der bidrager til opfattet værdi hos medlemmerne
  • Hvad der bidrager til værdi for selve forretningen. F.eks hvis dit medlemskab indeholder 3 fordele og den mest populære hos dine medlemmer, er den mindst attraktive for forretningen. Da risikerer man at foretage tilpasninger på et usikkert grundlag, som i værste fald har konsekvensen øget churn.

Jeg er helt enig – data må der til.

Stephanie Andersens DON’T – Udvælg én som den stærkest og mest værdifulde fordel – og test derefter løbende ekstra fordele af i kortere perioder, inden du gør dem til en fast del af din koncept = databerigelse.

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy haft den glæde at hjælpe Sunset Boulevard med at udvikle og launche deres medlemsklub via workshops som i et 1:1 CREATE forløb

I vores unikke 1:1 CREATE sparrings forløb bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

Se casen med Sunset Boulevard og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…