Hvordan ved du, hvad folk ønsker af dit medlemskab?

Det er ikke altid nemt at vide, hvad det er folk ønsker af dit medlemskab. Derfor er det så nemt at falde i fælden med at skabe et medlemskab, producere kurser eller podcasts eller slå indhold op på sociale medier eller i nyhedsbreve, som du selv synes er godt og tænker, at ”når jeg kan lide det, kan andre sikkert også”.

Det er bare ikke sikkert, at det, du er vild med, er det samme, som dine potentielle medlemmer ønsker og har brug for. Du risikerer at ramme helt ved siden af og spilde din værdifulde tid på at opbygge noget, som ingen er interesseret i.

Du behøver ikke gætte dig frem til, hvad det er, dine følgere gerne vil have. Du kan gøre flere forskellige ting, og jeg vil give dig fire forslag her:

Brug dine tilgængelige data

Hvis du allerede har en hjemmeside, er det forholdsvis nemt at finde ud af, hvad folk synes er mest interessant. Du skal bruge et værktøj til at få data om, hvilket dele af dit indhold, der er mest læst, mest linket til, konverterer bedst og fastholder folk på dit website i længere tid. På den måde identificerer du de emner, som dine følgere er mest interesseret i og potentielt ønsker at høre mere om. 

Google Analytics er et af de mest udbredte – og gratis – værktøjer til at analysere trafik på websites. Men i 2022 blev det ulovligt at bruge, da det ikke overholder GDPR-reglerne. I skrivende stund er Google ikke kommet op med et lovligt alternativ. Heldigvis kan en enkel søgning (på Google) give dig en række alternativer. 

Ved at indsamle og analysere dine data kan du finde ud af, hvilket indhold der er mest læst, mest linket til, konverterer bedst og holder folk på dit websted i længere tid.  Ud over at analysere indholdet på dit eget website, skal du også undersøge dine følgeres ageren andre steder. Du bør analysere, hvilke opslag og delinger, der klarer sig bedst på forskellige sociale medier, hvilke podcasts eller YouTube-videoer der har flest visninger/aflytninger, og du skal tjekke åbnings- og klikraten på dine e-mails.  

Det er ikke nok at indsamle data. Du skal også analysere det. Gør du det regelmæssigt, vil du ret hurtigt finde ud af, hvad dine følgere er interesserede i og gerne vil have mere af. 

Lav spørge undersøgelser

Men hvad nu, hvis du ikke har en hjemmeside eller en stor følgerskare? Bare rolig, der er hjælp at hente.

Den mest direkte måde at få feedback på specifikke spørgsmål er at stille spørgsmålene til dem, der er interesserede i dit produkt eller ydelse. De vil helt sikkert gerne hjælpe dig med at skabe eller optimere dit medlemskab, indholdsstrategi og eller nye produkter. 

Du kan gøre alt fra at invitere fokusgrupper til at en strategidag til at stille et enkelt spørgsmål til modtagerne af dit nyhedsbrev med en invitation til dem om at svare dig direkte.

Du kan også lave et spørgeskema med nogle relevante spørgsmål, hvor du kan indsamle svarene online. Det vil give dig den største bredde i svarene, og der er mange forskellige tjenester, der tilbyder hjælp til dette, fx Google Forms og Survey Monkey. 

Når du laver brugerundersøgelser, skal du være opmærksom på, at selv om respondenterne svarer, at de ønsker eller har brug for noget bestemt, betyder det ikke altid, at de vil købe/benytte sig af dette, når det kommer til stykket. Så du skal tage resultatet med en gran salt, og se på resultatet i forhold til de andre forslag. Fx:

Lyt til cyberspace

Dine potentielle medlemmer diskuterer deres udfordringer, stiller spørgsmål, deler frustrationer og indhenter information mange andre steder end på din hjemmeside. Der er et utal af online fællesskaber på Facebook og LinkedIn, der blogs med kommentarsektioner på branche- eller nichemagasiner inden for dit felt, og der er helt sikkert nogen, der tilbyder noget i retning af det, du gerne vil sælge. 

Den enkleste måde at lære mere om dine potentielle kunder på er at finde ud af, hvor de er. Når du finder dem, skal du bruge lidt tid hver dag på at lytte og være opmærksom på, hvad de snakker om. Du vil helt sikkert kunne finde ud af, hvilke spørgsmål der oftest stilles, hvilken type viden eller færdigheder, de mangler og hvilke ønsker og mål de har. Hvis du bruger lidt tid på at skaffe dig denne viden, har du en guldåre i forhold til at udforme dit medlemstilbud!

Undersøg markedstendenser

Selv om du lytter med på vandrørene inden for dit vidensområde, skal du stadig være på forkant med, hvad der sker i branchen og andre steder, som beskæftiger sig med samme emne om dig. 

Abonner på nyhedsbreve fra og følg de mest fremtrædende influencers blogs, podcasts og YouTube/Vimeokanaler relateret til dit emne. Især dem, dine potentielle kunder også følger. Find ud af, hvad de taler om. Hvad er de begejstrede for eller frustrerede over? Hvad spørger deres følgere dem om?

Populære influencers på et marked forstærker, hvad der foregår i deres audience. Så hvis dine potentielle medlemmer enten er de samme som deres, eller hvis de overlapper, så sørg for at følge med. 

Du kan også deltage i konferencer eller brancherelaterede netværk. Her kan du både være på forkant med, hvad der sker på området, og du kan møde influencers og potentielle medlemmer ansigt til ansigt. Ud over at du viser dig selv som en potentiel samarbejdspartner, giver det dig mulighed for at grave dybere ind i, hvad der interesserer dem mest. 

Lyt til dine (potentielle) medlemmer

Med disse 4 forslag bør du kunne komme rigtig langt med at finde ud af, hvad dine potentielle medlemmer og følgere har allermest brug for. Gør det FØR du går i gang med at bygge din medlemsklub og også før du producerer nyt materiale.

 Et af vores 5 væsentligste råd til bedre fastholdelse er at LYTTE til medlemmerne – og det kan du passende begynde med allerede inden, de melder sig ind.

Skab en succesfuld abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

  • 1:1 CREATE
    Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
  • StartUp Growth
    Vores egen abonnementsplatform, med viden, værkstøj og inspiration. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

  • 1:1 SCALE
    Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
  • Masterclasses
    Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission. Vi har f.eks. også en masterclass der hjælper dig med at finde den helt rigtige pris på dit medlemskab – så du tjener flest mulige penge.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

27. marts 2023

Måske dette også kunne interessere dig…