})(jQuery);

#16 Nikolai Geurtze Høgskilde – Skatteguiden ☑️

nikolai skatteguiden

Om Nikolai og Skatteguiden

Nikolai fra Skatteguiden har siden opvæksten i den meget lille landsby, Bregnerød, prøvet lidt af hvert. Byen havde ganske få indbyggere og en kro, som den tidligere Farum-borgmester, Peter Brixtofte, ofte lagde vejen forbi. Efter eget udsagn har han samlet lidt storhedsvanvid op fra den gamle, karismatiske Farumkonge. Måske da Brixtofte overrakte pokalen, dengang sjællandsmesterskabet i fodbold blev erobret af Nikolais klub.

Han gik dog ikke i den gamle gigants fodspor ind i politik. I stedet læste Nicolai cand.polit., da han som 19-årig flyttede til København. I de første år var fokus på fest og farver, mens han på studiets overbygning tog sagerne anderledes seriøst. Hans karakterer gav ham adgang til investment banking’s forunderlige verden. Han blev ansat i det prominente FIH Partners.

Fra bankverdenen til værtshus

Da Nikolai var færdig med sin kandidatgrad, var den logiske vej at fortsætte til en stor bank. Han havde da også dialoger i gang, men mens han studerede var en anden tanke opstået. Hans hjemmelavede algoritme hjalp nemlig studiekammeraterne med at undgå SU-skattesmæk. Det måtte kunne bruges andre steder også. Derfor købte han domænet Skatteguiden.dk.

I 2014 besluttede han, at han ikke ville tale videre med bankerne, men i stedet rykke på sin vision om at hjælpe folk med skatten. Men økonomien skulle hænge sammen, mens iværksætterdrømmen fik frit løb. Derfor købte Nikolai et konkursramt værtshus for at have til dagen og vejen.

Så ved at lange fadbamser over disken på Søhesten, betalte Nikolai sine regninger, mens han arbejdede på at blive Danmarks største skatterådgiver, som han har opnået med Skatteguiden.dk.

DON’T ❌

Som den superklassiske skatterådgiver-slash-værtshusejer-slash-breakdancer-slash-cand.polit. må du have akkumuleret en ret spændende buket af erfaringer – jeg må tilstå, at jeg er rigtig spændt.

”Ja, der er sket lidt af hvert siden den spæde start, hvor jeg borede mig ned i alle de forskellige sammenhænge og udtænkte regnemodeller. Jeg begynder at bygge den her skatteguide-app med et par udviklere, og vi får støtte af Vækstfonden og innovationsfonden undervejs. Men det tager alt, alt for lang tid.”

Hvad er det, der trækker ud?

”Vi er alt for længe om at komme i marked. Jeg har den her idé om, at der skal bygges et kæmpestort, forkromet, flot og intelligent app-system. Jeg begynder i 2016-17 og får udviklere på i 2018, men vi kommer først på markedet i 2021. Jeg havde taget et lån i min lejlighed på en million kroner, og de var brugt, da vi lancerede. Og fordi vi havde arbejdet på, at det skulle kunne det hele, så havde vi ikke testet det godt nok op imod brugerne, før vi gik i luften.”

Ok – det lyder risikabelt, at gå på markedet med noget stort og ikke-gennemtestet…

”Det var en kæmpefejl. Vi kommer i markedet i januar 2021 og i februar bygger jeg så en algoritme, som ret præcist kan forudse folks årsopgørelse. Den sender jeg ud til den eksisterende app, som har været tilgængelig i en måned. Det resulterer i, at hele Danmark går ind for at downloade min app.”

Det lyder som ret kritisk masse, det du der fortæller. Hvordan gik det med det?

”Det gik, som det gør, når 250.000 mennesker vil have adgang til en app, som ikke er gearet til det. På fire dage kom der en kvart million downloads, og vi røg nummer 1 på Appstore på bare 12 timer – det var jo i sig selv fedt. Hvem vil ikke gerne vækste kolossalt?”

Jeg fornemmer et men…

”Der er et stort men, fordi det ikke var testet. Vores infrastruktur kunne slet ikke håndtere det, og jeg endte i en kæmpe shitstorm. Vi opnåede at blive den dårligst ratede app overhovedet på hele Appstore og Playstore og Trustpilot. Og da havde vi været på markedet i en måned.”

Det var da godt nok en knockout i Mike Tyson-størrelse – hvordan kom i tilbage fra den?

”Den var rigtig slem. Jeg var rystet i min grundvold, og på TV2-News kørte jeg i loop: Hvem fanden var den her fyr egentlig, og hvad havde han gang i? Det spinnede i alle mulige retninger, og jeg havde ikke mulighed for at gøre noget ved det.”

Nikolais Don’t: Lad være med at sende ting på markedet, du ikke har testet grundigt.

DO ✅

Ok, du har virkelig været i ilden og haft en vild vej gennem iværksætteriet – men selvom du nu har fået de prygl, der kommer ud af at gøre en kvart million mennesker sure, så er du her endnu. Du må derfor, tænker jeg, have minimum ét bud på, hvad der er en rigtig god idé at gøre.

”Der er jo masser af ting, der er gået godt. Som nævnt så er det jo svært, ikke at være glad for eksplosiv vækst. Der er ingen tvivl om, at det jeg leverer, det hjælper folk. Skatteguiden er blevet et virkelig godt produkt, så der er nok at pege på, hvad angår medvind og succes. Men hele forløbet har især givet mig én erfaring: At kommunikation er vigtigt. Sindssygt vigtigt.”

Hvad skulle have været anderledes?

”Jamen der er flere niveauer i det. Jeg havde ikke noget som helst svar, da der begyndte at køre nyhedsloop om mig. Det var både noget med, hvor jeg havde al den data fra og alt muligt. Og der stod jeg, uden så meget som en Facebook-profil. Jeg havde ingen mulighed for at forsvare mig ad nogen kanaler, eller forklare, hvad det var, jeg stod for, hvad jeg ville og hvordan jeg forsøgte at gøre det.”

Skulle du selv have været bedre “klædt på” til at svare – manglede der generelt at blive tænkt kommunikation ind i hele set-up ’et?

”Ja og ja. Man kan blive meget fastlåst, når der ikke er nogen til at hjælpe dig med kommunikationen i en krise. Hvis du ikke har det, så bliver du kørt over af journalisterne, som er der for at sælge en historie. De lugter blod og sætter i gang.

Sådan er det, og derfor hyrer virksomheder folk til at håndtere kommunikationen, så de kan undgå at blive portrætteret som fanden selv. Når man går ud stort, bredt, til mange mennesker, så er der brug for at tænke i de baner.

Den anden ting er så, at årsagen til vores problemer var, at vores teknologi ikke kunne det, den pludselig skulle. Set i bakspejlet ville det selvfølgelig have været at foretrække, at den kæde ikke var hoppet af, så vi aldrig endte der. Men når vi nu var der, så ville det have været helt sindssygt godt – det kunne nok have ændret situationen markant – at have noget til kunderne.

Bare en ”Vi beklager meget, vi oplever tekniske vanskeligheder – alt er godt om 48 timer, vi takker for din tålmodighed!” De fleste kan godt acceptere, at alt ikke kører efter en snor altid, men de skal lige have en melding, for at få den der, nå ok-følelse.”, bliver det afsluttende råd fra Nikolai fra Skatteguiden i dette interview.

Nikolais Do: Hav styr på din kommunikation!!!

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy haft den glæde at hjælpe Skatteguiden med at udvikle og launche deres betalte abonnementer  via et 1:1 SCALE forløb

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, Forløbet er skræddersyet i henhold til virksomhedens udgangspunkt, målruppe og mål mv. og veksler mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback på eksekveringen.

Se casen med Skatteguiden og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

21. marts 2023

Måske dette også kunne interessere dig…