Om Jesper og Connoisseur
Jesper Klemens kom i lære hos Deres som syttenårig og har været 35 år i beklædningsbranchen. Det er et særsyn i en tid hvor de fleste, der arbejder i tøjbutikker, er unge, og har det som fritidsjob. Jesper er stolt af sin faglighed og evne til at kommunikere med kunderne og dække deres specifikke behov.
Selvstændig i ca. 12 år, først som partner og siden ejer af en butik på Fisketorvet. Sin nuværende butik, Connoiseur, åbnede Jesper for 6 år siden på Amerika Plads, et område med masser af virksomheder og organisationer af den type, hvor man har jakkesæt på i arbejdstiden.
Connoiseur havde fra starten en række rabataftaler med virksomheder i området, så de pågældende virksomheders medarbejdere fik meget fordelagtige priser på Jespers varer. Der var imidlertid en række udfordringer med den model, hvorfor virksomhedsaftalerne blev afviklet og erstattet af en medlemsklub. Medlemsklubben er blevet den succes, virksomhedsaftalerne ikke blev.
Ud over Jesper selv beskæftiger Connoiseur en skrædder, som sørger for, at kundernes tøj sidder knivskarpt.
DO ✅
Helt fra grundlæggelsen af Connoisseur var Jespers vision at skabe en loyal kreds af kunder, der ser hans butik som førstevalget, når garderoben skal udvides. Ideen med virksomhedsaftaler havde den klare fordel, at man – i princippet – havde adgang til et ret stort antal mennesker, der falder klokkerent indenfor det attraktive segment af velstillede folk med et dagligt behov for jakkesæt, skjorter mv. Endda folk for hvem tid er en højt skattet ressource, hvorfor muligheden for at have sin skrædder lige om hjørnet, tilgængelig mellem møder eller i frokostpausen, burde være yderst attraktiv.
Som beskrevet på modstående side virkede modellen ikke efter hensigten – men efter omsadlingen til betalt medlemskab af en klub kom den ønskede succes heldigvis. Men i en tid med masser af online-handel og benhård konkurrence er det ikke nok med gode produkter og gode priser…
Jesper er ikke det mindste i tvivl: ”Den oplevelse af tillid og tryghed – at kunden betyder noget og befinder sig i et rum, hvor han er værdsat, DET er vejen til glade kunder, der kommer igen.”
”Jeg er ikke som sådan venner med mine kunder, relationen er mellem en køber og en sælger – men jeg er på fornavn med de fleste af dem, der kommer her, og for mig er det hjerteblod at sende dem ud ad døren med det rigtige produkt og den bedst mulige oplevelse.” Jesper uddyber: ”Jeg har selvfølgelig rabatterne og særlige fordele til kunder, der forbliver loyale. Men det, der virkelig gør forskellen, er ofte detaljer, og menneskelighed, kunne man sige.”
Det handler ikke så meget om at have en tjekliste af ydelser, men om at gøre, hvad man kan, for at komme folk i møde i de situationer der opstår. Følgende er et perfekt eksempel på, hvordan den tankegang ser ud i praksis:
”En kunde ringede fordi han havde spildt kaffe ud over sin skjorte, så farlig ud og havde et møde en halv time senere. Desværre var jeg ikke i butikken, men jeg kom i tanke om, at viceværten i bygningen havde nøglen. Viceværten var også serviceminded, så han låste manden ind i butikken hvor han fandt en ny skjorte, som blev betalt dagen efter. Den slags husker folk.”
Jesper koger pointen ind til en suppeterning:
”Succesen ligger i relationen.”
DON’T ❌
Da Jesper etablerede Connoisseur på Amerika Plads, som dengang var et stort byggerod, var det med en klar strategi: Efterhånden som bygningerne stod færdige, ville virksomheder rykke ind med hære af suit-and-tie-professionals; netop den kundetype, Jesper gik efter. For at nå ud til så mange som muligt lavede han rabataftaler med virksomhederne, så deres medarbejdere kunne opnå klækkelige besparelser på skjorter, jakkesæt osv. fra Connoisseurs udsøgte sortiment. Det gav mening…
Men træerne voksede ikke ind i himmelen:
”Via virksomhedernes interne kommunikation håbede jeg at nå ud til mange potentielle kunder,” forklarer Jesper og fortsætter: ”men det, der foregår på deres platforme, er naturligvis det, der er relevant for deres organisation. Mine tilbud flød rundt et eller andet sted i et hjørne og fik ikke den opmærksomhed, jeg havde håbet på.”
Det var dog ikke det eneste problem:
”I dag bliver det nærmest opfattet som flabet, hvis man tilbyder 10% rabat – folk forventer langt større nedslag. Det var jeg fuldt bevidst om, så jeg inviterede på besparelser, der kunne mærkes. Men det gik selvfølgelig ud over indtjeningen.”
Og ikke så lidt endda:
”Det kom dertil, at min revisor gav mig ét år til at rette skuden op, så jeg måtte i tænkeboks med pistolen for panden.”
I tænkeboksen kom Jesper frem til en løsning:
”Jeg opsagde alle aftaler og oprettede i stedet en medlemsklub. For at få adgang til fordele og rabatter, skulle man tegne et betalt medlemskab. Pludselig kostede det folk penge at få det, de før fik gratis, og det gav pote,” beretter Jesper og runder af: ”Det var meget tæt på at koste min forretning livet, at jeg gav ting væk – folk har været mere end villige til at betale for medlemskabet, og jeg har nu en stor kreds af superloyale kunder, der anbefaler mig ud i deres netværk.”
Og pointen er:
”Når du giver noget væk gratis, skaber du ikke værdi for dig selv, og dine kunder vil heller ikke opleve det, du kommer med som værdifuldt. Tag dig selv, din tid og dine varer seriøst og prissæt derefter – så skal dine kunder også nok tage dig seriøst, og så trives din virksomhed.”
Følg med
Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.
Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her
Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.