#3 Camilla Paulsen – Ladybox 💄

Camilla paulsen ladybox

Om Camilla Paulsen og Ladybox

Ideen til virksomheden Ladybox kom til verden under en ferierejse, hvor den afslappede snak i venindeflokken under Sydens sol udviklede sig til regulær idéudvikling, der skulle vise sig at få stor betydning for Camilla.

Med CBS-studier i erhvervsøkonomi og økonomisk markedsføring som baggrund, er det ikke overraskende, at Camilla og hendes veninder ikke blot lod deres idé om at sælge lækre pleje- og skønhedsprodukter på abonnement blive ved tanken. Blandingen af den gode idé og den faglige baggrund tændte iværksætterildens flamme.

Lidt over fire år er gået siden grundlæggelsen af Ladybox.dk. Nogle af veninderne valgte at forfølge andre drømme, men Camilla og hendes iværksætterteam kan se tilbage på et heftigt forløb, de har al tænkelig grund til at være stolte af:  Etablering af et stærkt brand, succesfulde finansieringsrunder, tusindvis af luksuriøse bokse sendt til tusindvis af tilfredse kunder, en tur forbi Løvens Hule og ikke mindst et astronomisk antal timers benhårdt arbejde, der har fået det hele til at ske.

Sådan ser ingredienslisten ud for en ægte iværksætter-succeshistorie, og der er ingen tvivl om, at CEO Camilla Paulsen og hendes team har gjort det RIGTIG godt, og at Ladybox´ fremtid tegner lys og lovende!

DO ✅

”Faktisk synes jeg oftest, at de ting, altså do’s and dont’s, hænger sammen,” funderer Camilla. ”For os som abonnementsvirksomhed er det helt centralt, løbende at være ajour med vores kunder og arbejde med loyalitet på forskellig vis ved at kende deres behov og ønsker. Man kan sige, at det er et 200 procent do – og det leder os udenom en masse don’ts”

Camilla er CEO for virksomheden Ladybox, som leverer skønhedsprodukter på abonnement. Fra starten har de arbejdet intenst på at konsolidere sig som abonnementsvirksomhed, ikke mindst ved at teste koncepter, produkter og arbejdsgange grundigt og ofte:

”På et tidspunkt blev vi klar over, at vi var nødt til at hæve prisen på vores produkt. Derfor gik vi ud og spurgte vores kunder om deres holdning til det, og det blev hurtigt meget klart, at det ville have været et rigtig stort don’t, hvis vi havde skruet prisen op for vores eksisterende kunder,” siger Camilla og fortsætter:

Vi havde mistet mange gode, loyale kunder, som var glade for os, men som ikke kunne acceptere, at vi ”belønnede deres loyalitet” med prisstigninger. På den baggrund besluttede vi i stedet at indføre de nye priser for alle, der meldte sig ind efter 1. februar. Det har ikke haft nogen negativ betydning for tilstrømningen af nye kunder, og alle de kunder, der kom til os før 1. februar, har beholdt den oprindelige pris.”

En anden ting, Camilla og Ladybox-teamet har været glade for, er at de har etableret et godt advisory board:

”Vi skrev ud på LinkedIn, at vi søgte nogle folk, der havde erfaring og faglig tyngde, som kunne sparre og dele deres viden med os.” fortæller Camilla: ”Vi har tonsvis af drive og er stolte og glade for den måde, vi driver vores virksomhed på – men der er også bare en masse ting, man enten kan lære på den hårde måde, eller blive guidet udenom ved at spørge folk, der HAR lært det på den hårde måde.

Mette Fruensgaard fra SignUp Academy var en af de mange, der besvarede vores henvendelse – hun har en enorm viden om abonnementsforretninger, så hende skyndte vi os at få med. Vi diskuterede vores overvejelser angående prisstigninger med Mette og fik hendes input – så gik vi ud og spurgte kunderne, og” smiler Camilla, ”så gik vi ud og traf den rigtige beslutning.”

Et kæmpestort DO: Spørg kloge folk, spørg dine kunder – og træf gode valg for din virksomhed!

DON’T ❌

Camilla fortæller, at det har været svært at adskille do- og don’t-aspekterne fra hinanden. Iværksætteri er nærmest pr. definition en trial-and-error-proces, hvor man bygger broen mens man går hen over den. Derfor opdager man løbende ting, der skal justeres eller ændres. Det vil naturligvis være en gevaldig don’t, IKKE at reagere på problemer, der opstår. Typisk håndterer man jo netop udfordringer og problematiske forhold på baggrund af den løbende erfaringsudvikling, og derved undgår man, at problemer bliver til katastrofer.

For eksempel:

”Vi blev tidligt opmærksomme på behovet for at arbejde intenst med vores onboarding-proces,” fortæller Camilla og uddyber: ”Abonnementsvirksomheders virkelighed har ændret sig meget gennem de senere år, og især et område som binding får den moderne forbruger til at rejse børster. Tænk på bogklubber i gamle dage – man skulle købe X-antal bøger til fuld pris for at få X-antal bøger til en favorabel pris, og man kunne ikke melde sig ud før alle bøgerne var købt – OG man skulle huske at framelde månedens bog, hvis den ikke faldt i ens smag.

Sikke et gedemarked, og antallet af bøger, folk har købt for at indfri aftalen (samt antallet de har købt alene fordi de havde glemt at afmelde), har været enormt. Nu om dage gider vi som forbrugere simpelthen ikke være tvunget til at betale måned efter måned eller til at modtage produkter, vi ikke ønsker, for at kunne få nogle, vi gerne vil have. Bindinger har intet at gøre i en moderne abonnementsforretning!”

Folk forlanger fleksibilitet, personlig tilpasning og convenience?

”I den grad! Fra starten havde vi af den grund valgt, at vores abonnement skulle være bindingsfrit. MEN, det gav et problem med churn (churn er antallet af kunder, der ophører med at bruge virksomhedens service, red.), forklarer Camilla: ”Folk meldte sig ind for at få en bestemt boks, og opsagde så abonnementet bagefter. Det var helt legalt ifølge den aftale, de indgik med os – men absolut ikke det, vi ønskede. Vi besluttede derfor at gøre en stor indsats for, at kunderne følte sig godt taget imod.”

Det lyder rigtigt – hvordan gjorde I konkret?

”Der opstår ofte spørgsmål, når man tegner et nyt abonnement. I den første boks får kunderne en flot velkomst-flyer med info om os og om konceptet – det er folk rigtig glade for.  Vi har også opgraderet vores emballage til en lækker æske, der kan genbruges og virkelig tager sig eksklusiv og lækker ud. I det hele taget er vi gået hele vejen rundt om måden, vi byder kunderne velkommen på.”

Camilla runder af med følgende betragtning: ”Vi har et godt produkt, som vi er stolte af, men det betyder ikke, at sejren er i hus – man er nødt til at give folk dét ekstra, der får dem til at foretrække din butik og blive ved med at komme tilbage.”

Camillas don’t: At tage dine kunders loyalitet for givet!

Se casen med Ladybox og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

17. oktober 2022

Måske dette også kunne interessere dig…