#4 Dinna Arbo – Champagnekassen 🍾

dinna champagnekassen

Om Dinna og Champagnekassen

Dinna Arbo er direktør i Champagne for alle og Champagnekassen. Champagne for alle, som Dinna grundlagde i 2017 sammen med sin mand, Michael er hovedvirksomheden. Her leverer de Champagne-relaterede produkter, herunder smagninger og Champagne-rejser.

Efter lidt mere end et år som selvstændige indenfor Champagne var de to klar med et nyt skud på stammen: Champagnekassen, hvor de tilbyder noget så smukt som Champagne på abonnement! De vine, der tilbydes Champagnekassens kunder, er eksklusivt udvalgt til dem, og kan ikke købes via webshop eller opleves til smagninger etc.

At Dinna og Michael skulle skabe sig en karriere indenfor Champagnesalg, var ikke sådan at forudse – han er rundet af mediebranchen og Dinna kommer fra en baggrund med HR og personalejura. Som så mange andre spændende iværksættereventyr blev Champagne for alle og Champagnekassen ikke til på et fagspecifikt grundlag. Udgangspunktet var passion og begejstring – Dinna og Michael kunne rigtig godt lide Champagne!

Da de først skød proppen af flasken og kastede sig ud i iværksætteriet, opdagede Dinna, at hun ikke blot var glad for de eksklusive bobler; hun kunne også rigtig godt lide virksomhedsdrift – and the rest is business history!

DO ✅

”Den bedste beslutning, vi har truffet i al den tid, vi har drevet vores Champagne-virksomhed, er nem at udpege.”

Ok – det kan ellers godt være svært for folk at blive helt konkrete om den slags. Jeg er spændt!

”For mig er det åbenlyst, at den vigtigste beslutning for os, én jeg er stolt af at vi har taget og gennemført, er: Vi går ikke én ekstra mil for vores medlemmer, vi går 100.000 ekstra mil for vores medlemmer!”

Sådan! Det kan man kun være glad for som medlem; men hvad betyder det i praksis?

”Et godt eksempel, jeg lige har i tankerne: Et af vores medlemmer i Ringsted har fødselsdag. Hun fylder halvtreds den 2. og hun ved, at hendes Champagnekasse kommer med posten den 1., så det er jo helt perfekt – sikke en fest, det skal blive! Men nu sker det jo af og til, at posten bliver forsinket… og der stod hun så, dagen før sin runde fødselsdag. Uden Champagne! Det var en pænt frustreret kunde, vi fik i røret.”

Det forstår man jo godt, men hvad i alverden kunne I gøre ved det?

”Det var det med de 100.000 mil,” smiler Dinna og fortsætter: ”Jeg ringede til Michael, som var til møde i København: ”Du bliver nødt til at smide, hvad du har i hænderne og komme til Karlslunde efter en Champagnekasse. Så puster vi balloner op og finder nogle flag – for du skal til Ringsted med en personlig fødselsdagshilsen fra os på kontoret og håndskrevet fødselsdagskort og hornorkester!””

Ok – selvom jeg går ud fra, at det med hornorkesteret var en overdrivelse, så er der jo tale om den vildeste service!

”Forskellen på den frustrerede kunde i telefonen, og hende, der åbnede døren for sin personligt leverede Champagnekasse med kram og hilsner og det hele – den er ubeskrivelig! Vores kunder véd, at de ikke bare er et kundenummer, men at de betyder noget for os, vi tager relationen op på et niveau, hvor det er mere end bare køb og salg af en vare. Vi er der for dem, og det betyder, at vi har de mest loyale kunder i verden. På Trustpilot har vi udelukkende 5-stjernede anmeldelser – bortset fra en enkelt, som har givet os 1 stjerne fordi han påpegede, at han kunne køre til Frankrig og finde vores produkter billigere.”

Der er så lidt langt til Frankrig…

”I mine øjne er det en stor anbefaling – det er da fantastisk, at man skal helt til Frankrig for at få en bedre pris end vores. Og hvis man indregner tid og rejseomkostninger, skal man købe ret mange flasker, før der er penge at spare ved at starte bilen og køre sydover.”

Dinnas do: Gør det godt for dine medlemmer. Og gør det så endnu bedre. Læg det dobbelt, gang op, og gør det så liiiiiige endnu en tand bedre… når du har rundet op. Så er du sikret glade og loyale kunder!

DON’T ❌

”Den måske allervigtigste læring fra min tid som selvstændig,” siger Dinna og ser alvorligt på mig: Hav al tænkelig respekt for IT!”

Det lyder jo umiddelbart fornuftigt – men du får det også til at lyde alvorligt?

”Det er det også. Når man driver en abonnementsforretning, er ens produkt IKKE begrænset til det forbrugsgode, kunden får i hånden!” Dinna hæver øjenbrynene: ”Hele baggrunden, hele fundamentet, hele infrastrukturen, alt det, der får abonnementet til at gøre sådan, at kunden ender med, i vores tilfælde en lækker Champagnekasse, leveret til døren – dét er en del af produktet. De køber service, convenience, pålidelighed og endnu en gang service, af os. Alt det, vi lover dem, DET er produktet!”

Så hvis I leverer en kasse god Champagne, men på en forkert dag, på en forkert adresse med en forkert faktura, så har I ikke leveret det aftalte produkt?

”I den grad ikke.”

Og så nævnte du IT?

”IT ligger til grund for alle processer mellem os og kunden, så hvis den elektroniske kæde hopper af, kan vi ikke give kunden det produkt, hun betaler for,” understreger Dinna. ”For et års tid siden gik vi i gang med et stort IT-projekt. Vores abonnementsplatform var ikke stærk nok til at håndtere den vækst, vi oplevede under corona, så der skete for mange fejl, og det var uholdbart. Vi måtte have et nyt system, og jeg tænkte, at det var noget med at få det bygget, og så BUM, var man kørende, når man trykkede på knappen. Der blev jeg så klogere.”

I fik bygget det hele fra bunden?

”Ja, vi hyrede et firma til at levere en specialløsning til os. Det virkede som en god idé, men vi endte med et system, der var alt for stort og komplekst. Det kunne en masse, vi ikke behøvede, og alle de bevægelige dele gav en masse bøvl. Fejl, som en virksomhed af vores størrelse kunne og burde have håndteret manuelt, fik lov at vokse – nogle medlemmer fik flere kasser end de betalte for, mens andre fik 250 mails og 250 SMS’er om, at deres Champagnekasse var på vej.  Systemet blev i sig selv krævende og kostede ressourcer i stedet for at spare dem.”

Så erkendelsen er noget i retning af: Sørg for at matche system med behov?  

”Ja, og en ting mere: Når man skal finde en IT-leverandør til at bygge et abonnementssystem, så skal man sikre sig, at de har gedigen erfaring med netop det. Et abonnementssystem er IKKE bare en slags webshop,” konstaterer Dinna Arbo tørt.

Dinnas don’t: Undervurdér aldrig IT-systemernes betydning for din virksomhed – og det kan blive dyrt, hvis din IT-leverandør ikke forstår dine behov. Kun en tåbe respekterer ikke IT!

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

17. oktober 2022

Måske dette også kunne interessere dig…