E-handelsprisen: Bedste abonnementsløsning

Find alle de nominerede og vinderne til e-handelsprisen: Bedste abonnementsløsning her.

I 2018 oprettede det daværende FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) en ny kategori til E-handelsprisen, ”Bedste abonnementsløsning”. Man ønskede at hædre de dygtigste e-handlere i Danmark i en anerkendelse af, at abonnementsmodellen var blevet en central del af e-handelslandskabet. Dansk Erhverv har siden fusionen med FDIH fortsat uddelingen af E-handelsprisen. For danske virksomheder har i den grad formået at gøre abonnementer til en bekvem og attraktiv løsning for både forbrugere og erhverv.

I denne artikel kan du finde alle de nominerede gennem årene, vinderne og hvorfor de netop blev de udvalgte. E-handelsprisen hædrer de bedste af alle danske abonnementsløsninger, og det er en fornøjelse at dykke ned i, hvem der har sat standarden gennem årene.

Kriterier for modtagelse af prisen

Kriterierne for at blive en del af de udvalgte er først og fremmest, at virksomheden sælger produkter/services via abonnementsløsning. Naturligvis. Derudover er det et krav, at abonnementsforretningen har hovedsæde i Danmark, har et dansk cvr.nr. og ”driver væsentlig e-handel fra Danmark”.

Vinderen er ”den virksomhed, som på fremragende vis sælger produkter og/eller services via abonnementsløsninger til virksomheder eller forbrugere.”

Juryen lægger særlig vægt på følgende kriterier:

  • Godt købmandskab (evnen til at drive en forretning, der tjener penge til sine ejere nu eller have en klar strategi for at skabe en forretning, der leverer et varigt overskud)
  • Vækst
  • Livstidsværdi
  • Innovation
  • International position eller potentiale

Nominerede 2024

GoLearn
GoLearn fortsætter med at imponere med deres omfattende online læringsplatform, der tilbyder kurser og uddannelse til professionelle i forskellige brancher. Deres vedholdende fokus på kvalitet og brugervenlighed har sikret dem endnu en nominering i 2024.

Matas
Matas er tilbage på listen med deres fortsatte engagement i at levere skønheds- og sundhedsprodukter gennem deres abonnementstjeneste. De har fornyet deres model for at inkludere flere personlige tilpasningsmuligheder for deres abonnenter.

Memmora
En nykommer i abonnementskategorien, Memmora, tilbyder mindeværdige oplevelser og tjenester inden for livets store øjeblikke, hvilket har skabt stor interesse blandt forbrugere.

Saphe
Saphe, kendt for deres trafikalarmer, har gjort abonnementer til en del af deres forretningsmodel ved at tilbyde løbende opdateringer og serviceydelser, der holder deres brugere sikre på vejene.

Undy
Undy revolutionerer undertøjsindustrien med deres abonnementsservice, der sikrer, at brugerne altid har friskt og komfortabelt undertøj til rådighed.

VINDER 2024:

E-handelsprisen uddeles den 30. maj 2024 og du kan finde vinderen her umiddelbart herefter.

Nominerede 2023

GoLearn
GoLearn, med deres innovative tilgang til online læring, modtog igen anerkendelse for deres platform, der gør uddannelse tilgængelig og engagerende for alle.

Matas
Matas fortsatte deres succesrige abonnementsmodel og blev igen nomineret for deres tilpasningsdygtige og forbrugervenlige tjenester inden for sundhed og skønhed.

Memmora
Memmora debuterede i 2023 med deres unikke tilgang til mindeværdige oplevelser og services, som straks fangede opmærksomheden hos både brugere og jury.

Saphe
Saphe blev anerkendt for deres trafikalarmer og den tilhørende abonnementstjeneste, der holder brugerne informerede og sikre.

Undy
Undy introducerede en frisk tilgang til undertøjsabonnementer, hvilket gjorde dem til en bemærkelsesværdig finalist i 2023.

VINDER 2023:

GoLearn

Begrundelse:

“GoLearn har kort sagt fornyet undervisningsgrundlaget i virksomhederne. Det har de gjort via et stort fokus på teknologi, der personaliserer undervisningen – et område, der er stort potentiale i. Det værdsætter kunderne, som generelt bliver hængende i lang tid. Samtidig fortjener de ros for det gode købmandskab, hvor de får penge ind på forkant og udbetaler til undervisere bagud. Deres ide med at vise virksomhederne, hvad de sparer i forhold til at sende de ansatte på konferencer og kurser, er også genial. GoLearn er for undervisning, hvad Netflix og Spotify er for serie- og musik-streaming og en fortjent vinder af E-handelsprisen.”

Runner-up: Matas og Saphe

Nominerede 2022

Champagnekassen
Champagnekassen bragte lidt luksus ind i hverdagen med deres abonnement på kvalitetschampagner, som bliver leveret direkte til døren.

Ejner Hessel
Ejner Hessel udmærkede sig med deres bilabonnementstjeneste, der gav brugerne fleksibilitet og bekvemmelighed i forhold til bilbrug.

Matas
Matas fortsatte med at imponere og blev igen nomineret for deres vedvarende engagement i kundetilfredshed gennem deres abonnementsservice.

UNLIMITED HOCKEY
En niche-abonnementstjeneste, der henvendte sig til ishockeyentusiaster med udstyr og eksklusive tilbud.

Wash World
Wash World blev anerkendt for deres innovative tilgang til bilvaskabonnementer, der gjorde det nemt for brugerne at holde deres biler rene.

VINDER 2022

UNLIMITED HOCKEY

Begrundelse:

“Metal Ligaen med konceptet ’Unlimited Hockey’ har igennem Divisionsforeningen formået at samle alle danske professionelle ishockey-klubber i en samlet platform og skabt en billet-revolution med over 25 % vækst i antallet af sæsonkortholdere. Abonnementet giver dig adgang til hjemmekampe, udekampe og landskampe. Det er godt købmandskab at løfte alle klubbers omsætning til deres kampe. Juryen belønner Unlimited Hockey for at tænke ud af (ishockey)boksen ved blandt andet at belønne abonnenten for at benytte kortet i min. 80 % af kampene. De er de første som har formået at udarbejde et professionelt billetsystem på tværs af alle klubber, og andre sportsgrene kan kun være misundelige på konceptet.”

Runner-up: Ejner Hessel og Matas

Nominerede 2021

Champagne for Alle
Champagne for Alle introducerede en tilgængelig måde at nyde kvalitetschampagne på gennem deres abonnementstjeneste.

Coop Prime
Coop Prime tilbød en bred vifte af dagligvarer og tjenester gennem deres abonnementsmodel, hvilket gjorde dagligvareindkøb mere bekvemt.

GoLearn
GoLearn blev igen anerkendt for deres online læringsplatform, som fortsatte med at tilbyde kvalitetsuddannelse til professionelle.

Goodiebox
Goodiebox fastholdt deres plads som favorit ved at tilbyde spændende og varierede skønhedsprodukter i deres månedlige bokse.

Washworld
Washworld gjorde det endnu engang til finalen med deres bilvaskabonnementer, der var populære blandt bilejere.

VINDER 2021

Goodiebox

Begrundelse:

“Kan man sælge happiness på abonnement? Og kan man tjene penge på det? Med en imponerende turn-around fra en investeringstung ekspansionsstrategi til sorte tal blot få måneder efter corona ramte, har aftenens vinder vist, at forretningen er sund. Når man læser vinderens TrustPilot anmeldelser, erfarer man, at de elsker deres kunder, og deres kunder elsker dem. The sky’s the limit – vi glæder os til at følge med.”

Runner-up: Wash World og Champagnekassen

Nominerede 2020

Saxo Premium
Saxo Premium blev anerkendt for deres bogabonnementstjeneste, der tilbød et bredt udvalg af læsestof til bogelskere.

dinero.dk
dinero.dk imponerede med deres regnskabssoftware, der tilbød en abonnementsmodel, der gjorde økonomistyring nemmere for små virksomheder.

dribe.dk
dribe.dk var en innovativ bilabonnementstjeneste, der gav brugerne adgang til biler efter behov uden de traditionelle ejerskabsforpligtelser.

golearn.dk
GoLearn gjorde sig bemærket med deres online kurser, der gjorde læring tilgængelig og praktisk for professionelle.

goodiebox.dk
Goodiebox fortsatte med at glæde deres abonnenter med en kurateret samling af skønhedsprodukter hver måned.

Vinder 2020

Dinero

Begrundelse:

“Trods fantastisk tilfredse kunder, glade medarbejdere og en bundlinje med voldsomt vokseværk, hviler Dinero ikke på laurbærrene. Med benhård fokus på innovation og brugervenlighed fortsætter de med at gøre bogføring nem og overskuelig vha. bl.a. machine learning. Med knap en fordobling i indtjeningen i 2019 og en næsten ikke-eksisterende churn, er ”Regnskabet der tænker for dig, så du kan fokusere på at drive virksomhed” den helt rigtige vinder. Tillykke til Dinero!”

Runner-up: Goodiebox og Saxo Premium

2019: Ingen abonnementskategori

Nominerede 2018

Barberklingen Aps
Barberklingen Aps tilbød et populært abonnementsservice for barberblade, der gjorde daglig grooming enklere og mere økonomisk.

Aarstiderne A/S
Aarstiderne A/S revolutionerede måltidsabonnementer med deres økologiske og bæredygtige madkasser.

GOODIEBOX
Goodiebox begyndte at gøre deres indtog i skønhedsindustrien med deres månedlige bokse fyldt med forskellige skønhedsprodukter.

AnnoAnno ApS
AnnoAnno ApS tilbød modeabonnementer, der var specielt designet til kvinder med kurver, hvilket gjorde dem til en favorit blandt mange.

Luxplus ApS
Luxplus ApS gjorde skønheds- og husholdningsprodukter mere tilgængelige gennem deres medlemskabstilbud.

VINDER 2018

Barberklingen

Begrundelse:

“Antallet af glatbarberede og tilfredse kunder hos Barberklingen vokser hver måned. Det skyldes ikke mindst de lækre produkter og den knivskarpe abonnementsløsning, som får juryen til at klappe i hænderne. Den unge virksomhed får også ros for arbejdet med private label-produkter og håndskrevne sedler, der gør abonnementsløsningen personlig. Det er skarpt! Tillykke med prisen til Barberklingen.”

Runner-up: Årstiderne og Goodiebox

Danmark har set en imponerende vækst i abonnementsforretninger, der spænder over en række forskellige industrier. Fra luksusvarer til hverdagsbehov, har disse virksomheder formået at tilbyde noget for enhver smag, hvilket har gjort dem til værdige finalister i e-handelsprisen år efter år.

Få hjælp til at vinde E-handelsprisen

Vi er meget stolte af at have hjulpet flere af både de nominere og vinderne til e-handelsprisen i kategorien “Bedste abonnementsløsning”.

Saphe, Undy, Unlimited Hockey og Champagnekassen har alle været en tur forbi SignUp Academy. Hvis du klikker på linket, kan du få deres bedste DO’s & DON’Ts i vores serie om, hvad man skal være opmærksom på, når man driver en (abonnements-)virksomhed.

Vores hjælp består af enten 1:1 rådgivningsforløb eller et Business Review:

1:1 IDEA, hvor vi giver sparring, så du kan kvalificere din abonnementsidé

1:1 CREATE, hvor vi hjælper dig igang med din abonnementsforretning

Med vores 1:1 SCALE rådgivningsforløb, har vi hjulpet flere hundrede abonnementsforretninger med at optimere forretningen

Et Business Review er en 360 graders gennemgang af din forretning, hvor vi både finder både kritiske mangler og oplagte optimeringsmuligheder.

Kontakt os her for mere info eller ring til Andreas Dirksen på +45 31 13 95 80.

Måske dette også kunne interessere dig…