#31 Thomas Bjuring – Ishockey på abonnement 🏒

Thomas Bjuring – Unlimited Ishockey

Thomas er gået forrest og har bl.a. drevet udviklingen af abonnementskonceptet Unlimited Hockey – ishockey på abonnement. Thomas var kommerciel chef for Danmarks Ishockey Union og Metalligaen. Det vil sige det danske ishockeylandshold samt den professionelle liga, som består af ni hold. Det var således ham, der havde hånd i hanke med TV-aftaler, rettigheder, samarbejdsaftaler og hovedsponsorer.

Thomas har selv en sportslig baggrund, dog ikke indenfor ishockey. Thomas har været europamester og nr. 3 på verdensplan i karate. I sin ungdom var han under Team Danmarks vinger, har rejst en masse med sin sport og været både dansk og nordisk mester adskillige gange. Thomas kan skrive under på, at sport på topplan er en god uddannelse at have med sig. Evnen til at holde fokus og retning, komme igen efter nederlag, arbejde målrettet og gå efter guldet er ingen skade til for en forretningsmand i landets bedste liga.

Allerede da han læste sin BA i dansk og medievidenskab, udviste Thomas evner for iværksætteri og business. Her drev han en stor rengøringsvirksomhed. I en ung alder gik han også ind i restaurationsbranchen, investerede mv. Indfaldsvinklen til Ishockey kom, da han fik jobbet som direktør for Aalborg Pirates. På det tidspunkt et synkefærdigt skib, som Thomas ikke bare trak flot fri af vanskelighederne, men også gjorde til vel nok landets største ishockey-brand.

Thomas er i klassisk forstand en selfmade man. Han kommer fra små kår og har udelukkende været bevæbnet med drive og ambitioner, hjerne og visioner. Han har med den cocktail formået at revolutionere måden, hvorpå ishockey brandes og drives som forretning i Danmark.

DO ✅

Når man ser på dine meritter, er der ingen tvivl om, at du har ramt den rent mere end et par gange, og nok kan give mere end et par gode råd. Er der noget, der står særlig stærkt frem i din erindring?

”Jeg synes, at æren og anerkendelsen var at modtage Dansk Erhvervs E-Handelspris for den bedste abonnementsløsning i landet, den kommer helt i top!”

Det var også super flot! Hvad er det for et produkt, og hvad vinder det på?

”Det hedder Unlimited Hockey og, som navnet antyder, er det et koncept, der er spændt ud over hele den professionelle hockeyverden – ubegrænset hockey. Det er normalt indenfor sport, at hver klub har sit eget system med billettering osv. Med vores abonnementskoncept dækker vi hele den professionelle liga – med et abonnement kan du ikke bare få dit sædvanlige sæde på hjemmebanen og komme med til udekampene, du kan også gå ind og se andre holds kampe. OG du har adgang til landskampe på dansk jord.”

Så det er ikke bare forkøbsret til billetter?

”Nej – de ting, jeg nævner, har du direkte adgang til med dit abonnement.”

Hold da helt op. Er det rentabelt?

”I den grad. En af de ændringer, jeg indførte i Aalborg Pirates var en markant reduktion af prisen. Normalprisen for en billet til en sportsevent er 100-150 kr. Vi satte prisen til 40 kroner, inkl. en øl eller vand. Det tredoblede omsætningen på billetter alene.

Indtjeningen pr kunde i sportsregi er sammensat af mange faktorer. Billetten er kun en del af det samlede billede, men alene billetomsætningen blev tredoblet efter den reduktion. Da jeg tiltrådte denne stilling, var et af mine fokusområder også at se på priser og på, hvordan man kunne genindføre basale købmandsstrategier. Sport er forretning, men det bliver nogle gange glemt i driften. Vi vil gerne have folk ind og se vores kampe, og vi må se i øjnene, at vi er oppe imod utallige andre muligheder for underholdning.

Hvis vi skal have folk til at droppe biografen og teateret og alt muligt andet og i stedet se ishockey, må vi gøre det nemt, bekvemt og fedt. Her dur forstokkede antagelser om et loyalt publikum ikke. Der er et antal, der kommer, fordi de elsker sporten. Vi er bare også nødt til at dirigere flere af de ”kulturelle pendlere” herhen. Og vi er nødt til at gøre det attraktivt for folk at abonnere på ishockey-oplevelser. Hvis modellen bare er: køb et årskort til 2000 kr. ved sæsonstart, så mister vi en masse, der nok kunne være interesserede, men som synes, at 2000 kr. er mange penge. Med Unlimited Hockey kan flere folk få flere oplevelser og masser af ekstra værdi med vores sport. Derfor vandt vi E-handelsprisen, og det er det, vi skal leve af i fremtiden.”

Thomas’ DO: Bryd med forstenede modeller – ting ændrer sig, også kulturen. Følg med tiden og giv folk det, de vil have.

DON’T ❌

Du har et vildt CV, det hersker der ingen tvivl om. Det kan næsten ikke undgås, at der er skudt skævt på et eller andet tidspunkt i sådan en tour de force – eller hvad?

”I mine ungdomsår havde jeg stor succes med mine virksomheder. Det gik godt med service/rengøring, og jeg investerede og havde også tre restauranter. Sådan helt generelt havde jeg allerede fra den første halvdel af tyverne god vind i sejlene. Noget af det, der har kostet mig dyrest er, du ved, med den succes som rygvind, at ville for meget for hurtigt og at få truffet nogle beslutninger i for højt tempo. At ville mere hele tiden betragter jeg som en sund drift. Jeg har også taget beslutninger, hvor jeg ikke har haft mig selv med. Grundigheden har stået i skyggen af et ønske om at involvere mig, opnå en masse og være med mange steder.”

Kan du uddybe det?

“I en periode tog vi nogle store vækstprojekter ind – hvor jeg for så vidt var indforstået med at evnen til at tjene penge skulle opbygges over en årrække. Men det var på et skrøbeligt fundament, fordi det fyldte en for stor del af den samlede forretning. Det gav en enorm vækst men ikke på bundlinjen. På et afgørende tidspunkt gjorde udefrakommende faktorer, at det ikke kunne realiseres i den form, der var planlagt. Derfor blev der brugt masser af ressourcer på en måde, der i sidste ende ikke gav det ønskede resultat.”

Var det et spørgsmål om at køre for hurtigt eller om at ville for meget selv?

”Jeg vil sige, at jeg skulle have haft andre kompetencer med ind over. På daværende tidspunkt havde jeg ikke evnerne til at kapitalisere og tjene penge på de pågældende projekter. At the end of the day stod indsatsen ikke mål med udkommet.”

Men du brændte ikke ud, og du er her endnu?

”Jeg er enormt glad for lærdommen i det. Tingene kunne nok godt være gået anderledes. jeg var meget drevet, og jeg tog nogle ambitiøse beslutninger, som skulle give stor vækst. Det var motiveret, og slet ikke med hovedet under armen. I bakspejlet ville jeg gerne være gået til det i et andet tempo.”

Så grundlæggende så ser du tilbage på en ung Thomas med foden på speederen og håret tilbage – og den ældre Thomas ville gerne lige lægge hånden på skulderen af sit yngre jeg og bede ham sætte farten blot en anelse ned?

”Ja – og det er jo bagklogskaben der taler. Det er ikke sådan, at tingene ikke kunne eller skulle gøres, men at der var smartere måder at få dem gjort på.”

Thomas’ Don’t: Store ambitioner er en god ting, men lad være med at overhale dig selv, når du har vinden i ryggen, og det hele kører.

​Skab en succesfuld abonnementsforretning

Der er mange, der som Thomas, på et tidspunkt finder ud af, at der er andre og smartere måder at gøre tingene på. Heldigvis er det aldrig for sent. Men det er en god idé at orientere sig  en smule, inden man træffer de dyre beslutninger. I SignUp Academy guider og hjælper vi med at lave den rigtige handlingsplan, når du starter din abonnementsforretning. Så undgår du de værste fejl, og at lærepengene ikke bliver alt for dyre.

I vores unikke 1:1 CREATE forløb, guider vi dig til, hvordan du bygger din nye abonnementsforretning. Som udviklingsproces er et 1:1 forløb det mest effektive, der findes. Den proces giver dig det bedste resultat!

Selv om du er kommet rigtig godt i gang, kan det være en god idé at få andre øjne på din forretning. Med et Business Review får du et 360 graders eftersyn af din forretning Med et 1:1 SCALE forløb får du et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen. Forløbet skræddersys ud fra virksomhedens situation og mål, og forløbet skifter mellem vidensformidling og eksekvering.

Vil du også gerne have sparring på, hvordan du udvikler din abonnementsforretning? Så kontakt os. Du får 10 minutters gratis og uforpligtende sparring med Andreas eller Mette om din abonnementsforretning. 👍🏼

Kontakt os her for mere info

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…