De 5 største udfordringer i abonnements forretninger

De 5 største udfordringer i abonnementsforretninger lyder måske lidt banale, men de er samtidig afgørende vigtige at finde gode løsninger på, for at skabe en succesfuld forretning. Og løsningerne er væsentlig mere komplekse, end de umiddelbart forekommer.

Siden jeg skabte og solgte Danmarks første store fordelsklub Plusbog, har jeg hjulpet mere end 50 virksomheder med at udvikle, optimere og skalere deres abonnementsforretning.

Jeg har hjulpet både startups, mellemstore virksomheder og helt store spillere i markedet, både B2B, B2C og i mange forskellige brancher.

Det spændende er, at uanset virksomhedens størrelse, type og branche, er det nogenlunde de samme udfordringer som virksomhederne står med, og langt hen ad vejen de samme løsninger der er på deres udfordringer. Derfor har jeg udarbejdet min egen model for, hvordan man skaber en succesfuld abonnementsforretning.

De 5 udfordringer som jeg hyppigst støder på i forhold til abonnementsforretninger er:

✅ Pris. Hvad skal mit medlemskab koste? Det er et rigtig godt spørgsmål, fordi bare få kroners højere eller lavere pris på dit medlemskab kan gøre forskellen mellem at have en ok forretning og en fantastisk forretning. Hvordan du finder den optimale pris, har jeg skrevet om her

✅ Vækst. Hvordan opnå kritisk masse og så mange abonnenter, at start-investeringen til opbyggelse af medlemsmassen begynder at kaste penge af sig? Ofte sker der det, at prisen pr. medlem vokser når markedsføringstrykket vokser, og det er svært at holde dampen oppe mht. at skabe medlemsvækst til en rentabel pris. Et vigtigt element at arbejde med i den forbindelse, er hele tiden at øge den opfattede værdi af medlemskabet. Det har jeg skrevet om her

✅ Fastholdelse. Hvad skal jeg gøre, for bedre at kunne fastholde medlemmerne, og derved får en markant bedre forretning? Fastholdelse – også ofte kaldet retention – er hjertet i enhver abonnementsforretning. Hvis ikke du kan fastholde dine medlemmer, får du aldrig en god forretning. En af hjørnestenene i dette er at belønne loyalitet – det har jeg skrevet om her

✅ Teknisk platform. Hvilket system skal jeg vælge? Ofte er det først når forretningen skalerer, at eventuelle begrænsninger ved den valgte tekniske platform bliver kritiske, for eksempel mht:

 • Integration med andre systemer
 • Antal betalingsmuligheder
 • Fleksibilitet i tjek-out flowet
 • Adgang til forretningskritiske data og statistikker

Hvilken abonnementsplatform du skal vælge, har jeg skrevet lidt om her. Kontakt mig gerne, hvis du eventuelt har brug for uddybning/hjælp til valg af platform, for det bliver hurtigt dyrt at vælge forkert!

✅ Nøgletal. Hvilke nøgletal er det vigtigt at kende, for at kunne drive og udvikle min forretning optimalt, og hvordan beregner jeg dem? Jeg arbejder med i alt 10 nøgletal som det er vigtigt at have 100% styr på, for at kunne drive og udvikle din abonnementsforretning optimalt.

Mon du kan genkende nogle af disse 5 udfordringer i abonnementsforretninger fra din egen forretning? ?

Få max succes med DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

5: Skalering‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

6. februar 2019

Måske dette også kunne interessere dig…