Dag 3: Vores nye abonnement – forretningsidéen

nye abonnement

Forretningsidéen bag vores nye abonnement

Vi har besluttet, at det nye abonnement som vi vil tilbyde, skal være en kursusforretning. Vi ved nemlig, at der er rigtig mange virksomheder og iværksættere, der har brug for hjælp til at udvikle, optimere og skalere en succesfuld abonnementsforretning eller medlemsklub. Også mange flere end vi kan nå at hjælpe via vores 1:1 ydelser.

Derfor vil vi også gerne tilbyde mulighed for at få den nødvendige viden og praktiske “how to” hjælp via en række online kurser til en meget lavere pris end vores 1:1 ydelser. Kurser som kunderne kan tage præcis på det tidspunkt, hvor de ønsker det og har brug for det ?

Vores populære StartUp Challenge for abonnements-begyndere har også lært os, at det giver ekstra stor værdi for kursisterne at kombinere online-delen med en eller anden form for 1:1 sparring. Derfor vil vi indbygge mulighed for at stille spørgsmål live til os i de enkelte kursuspakker i vores nye abonnement.

Kursuspakker om abonnement

Men hvordan skal disse kursuspakker så skrues sammen, så de både giver max værdi for medlemmerne og bliver en stor og rigtig god forretning for os?

Vi har gjort os nogle tanker om dette, og vi er kommet frem til følgende 7 krav til kursusforretningen:

 1. KURSUSPAKKER: Hvert enkelt kursus skal bestå af en samlet “kursuspakke” i høj kvalitet og med omkring en håndfuld medlemsfordele. Det gælder ikke om at give så mange fordele som muligt, for det bliver nemt uoverskueligt for medlemmerne, og så risikerer vi, at de ikke indmelder sig. I stedet skal de tilbydes nogle få men meget værdiskabende fordele. Hvilke fordele skal det konkret være? Det er en af de næste opgaver, vi skal igang med ??
 2. BÅDE ENKELTSALG OG ABONNEMENT: Hver  kursuspakke skal både kunne sælges i enkeltsalg og via abonnement, men det skal være mest attraktivt at vælge abonnementet. Målet er således, at 80% af vores salg ligger på abonnementsdelen og kun 20% sker i form af enkeltsalg. Men kunderne skal have valgmuligheden, så dem der vælger medlemskabet gør det som et aktivt tilvalg. Og så dem der kun har brug for en enkelt kursuspakke, er frie til at gøre det ?
 3. INTERNATIONALISERING: Kursusplatformen skal kunne håndtere et meget stort antal medlemmer, også på tværs af landegrænser, og vi skal kunne håndtere de mange medlemmer, uden at skulle ansætte en masse flere medarbejdere. Desuden skal det være nemt at oversætte kursuspakkerne, så de er tilgængelige på andre sprog og markeder, inklusiv de nordiske og engelsk-sprogede lande ????????
 4. HOLDBARHED: Kursuspakkerne skal være “langtidsholdbare”, så de kan sælges i mindst to år, inden de skal opdateres. Derved kan vi hver måned producere nyt content, der kan sælges igen og igen, frem for at skulle “genindspille” eksisterende content. og vi får over tid opbygget et stadig større sortiment af “varer på hylden”, hvilket alt andet lige vil øge vores salg ?
 5. RELATIONER: Vi vil skabe en stærk relation til medlemmerne og i gennemsnit fastholde dem i mindst ni måneder. Vi vil selvfølgelig gerne fastholde medlemmerne i endnu længere tid, men samtidig vil vi gerne hjælpe dem på den hurtigste og mest effektive måde, så de får stor value for money. Det vil givetvis betyde, at nogle relativt hurtigt bliver selvkørende, og det er jo en succes, selv om vi så måske mister dem som medlemmer. Og der skal selvfølgelig ikke være nogen binding på vores medlemskab. Bindinger er old-school – ingen binding er en selvfølge i dag ??
 6. ÅRSMEDLEMSKAB: Der skal være et stort incitament til at købe et længerevarende abonnement hos os. Da vi sælger til virksomheder (B2B-salg), ved at vi, at de fleste af kunderne foretrækker at betale årligt frem for månedligt, især hvis de får nogle fordele ved at betale pr. år. Fordelene for os ved årlige betalinger er indlysende: Vi får flere penge up front, som vi bla. kan bruge til at øge vores markedsføring og dermed inflow af medlemmer. Vi får også medlemmer der committer sig mere og churner mindre ?
 7. MERSALG: Vi skal gøre det attraktivt at købe noget mere hos os, ud over medlemskabet. Inklusiv vores populære 1:1 ydelser. Det er som udgangspunkt relativt nemt at sælge noget mere til medlemmer, fordi du allerede har deres tillid og adgang til deres pengepung. Det drager store abonnementsforretninger som f.eks. Amazon fordel af med deres Prime medlemskab, og det vil vi også gøre i vores nye abonnement ?

  De 20 trin til succes

  Alle kursuspakkerne skal tage udgangspunkt i et eller flere trin i vores ekspertmodel SignUp metoden. Alle de 20 trin i modellen er vigtige at arbejde med, uanset virksomhedens branche, størrelse og alder. Og uanset om virksomheden sælger til andre virksomheder (B2B-salg) til private (B2C-salg) eller sælger til det offentlige (B2G-salg).

  Hvis du er en dygtig projektleder, kan du drive projekter i enhver virksomhed og få succes med det. Det samme gælder mht. abonnement: Hvis du er dygtig til at udvikle, optimere og skalere abonnementsforretninger, kan du gøre det med succes i enhver virksomhed og med udgangspunkt i de samme 20 trin.

  Så den viden som vores kunder og medlemmer tilegner sig i vores kursusforretning, er super brugbar for dem, uanset hvilken virksomhed de arbejder i nu eller senere i deres karriere. Derfor skal alle der gennemfører en af vores kursuspakker selvfølgelig have et diplom.

  Vores 50-dages challenge ?

  Vi har givet os selv den udfordring, at vi vil udvikle og launche en abonnementsforretning på 50 dage – og ALLE skal kunne følge med i, hvordan vi gør, og om vi lykkes indenfor tidsrammen?

  Der er nu kun 47 dage tilbage, og vi er ved at have rammen på plads for, hvad det egentlig er vi vil ift. vores nye abonnement.

  Et af de næste trin er – som nævnt ovenfor – at finde ud af, hvad hver enkelt kursuspakke konkret skal indeholde. Vi skal have lagt prissætningen fast. Beslutte hvilken adfærd vi ønsker. Identificere og have styr på alle kundeprocesserne. Og så skal vi snart i gang med at udarbejde skitser til, hvordan vores webside og medlemsunivers skal se ud, hvis vores grafiker og udvikler skal kunne nå det indenfor tidsfristen. Plus en masse flere ting! ?

  Pyha, vi har travlt – vi må hellere stoppe blog-skrivningen for i dag, og knokle videre med udviklingen af vores kursus-abonnementsforretning. Du hører meget snart fra os igen ???

  De bedste hilsner fra Mette og Andreas
  Piloter på SignUP challenge-teamet

  Følg med

  Vil du følge med i vores 50 dages challenge ? ? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage

  Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

  Skrevet af Andreas Dirksen

  skaber succesfulde abonnements forretninger

  23. marts 2022

  Måske dette også kunne interessere dig…