Dag 4: Hvilket medlemsklub system skal vi vælge?

medlemsklub system

Valg af medlemsklub system

Valg af medlemsklub system er ofte et af de sværeste valg, når man vil skabe en succesfuld abonnementsforretning eller medlemsklub. Mange er bange for at vælge forkert eller for ikke at kunne finde ud af alt det tekniske. Det kan jeg godt forstå, men frygt ikke!

Det har aldrig været nemmere og billigere at få dit medlemsklub system på plads, således

  • At du kan oprette dine abonnementer og priser, og håndtere medlemskaberne
  • At de løbende medlemsbetalinger automatisk tikker ind, hver gang dine medlemmer skal betale for en ny periode
  • At medlemmerne kan betjene sig selv og f.eks. op- eller nedgradere deres medlemskab eller ændre deres email-adresse

Du skal nemlig ikke udvikle dit eget system, med mindre du har nogle relativt unikke og komplicerede krav til funktionalitet. I de fleste tilfælde kan det bedre svare sig at investere i en standard abonnementsløsning. Derved får du for en langt lavere pris et gennemprøvet medlemsklub system. Desuden nyder du godt af de opdateringer og opgraderinger, som systemudbyderen løbende udvikler og implementerer.

Valg af medlemsklub system er en af de vigtigste beslutninger, som du skal træffe. Det er nemlig dyrt, tidskrævende og nogle gange slet ikke muligt at migrere medlemsdata og kortoplysninger over i et nyt system. Så den platform du vælger, skal kunne opfylde dine krav på kort og lang sigt. Den skal også kunne skaleres, så den kan håndtere de mange tusinde medlemmer, som du formodentlig drømmer om at få.

Og ja – du SKAL have et system til at styre dine medlemskaber. En manuel håndtering og registrering i Excel går galt, langt inden du har passeret de 100 første medlemmer!

Mange mulige platforme

Vi har arbejdet med eller har prøvet demoer af en del forskellige systemer. Blandt andet Reepay, Recurly, Woocommerce (som egentlig er et plugin til WordPress), Simplero, EasyMe, Upodi og Kajabi. Det er ikke tilfældigt, at det netop er de systemer, vi nævner. Det er nemlig nogle af de mest populære abonnementssystemer i Danmark.

De tilbyder alle sammen et medlemsklub system, der fungerer rigtig godt. De har hver deres styrker og svagheder. Nogle af dem er målrettet til specifikke brancher eller typer af abonnementsforretning, men de fleste er allround platforme, der kan imødekomme mange virksomheders behov.

Hvilken platform vælger vi?

For os er valget nemt, for vi driver i forvejen en medlemsklub, der er funderet i en Simplero abonnementsløsning. Vi er således vant til at bruge Simplero, og den platform vil også fungere godt for vores kursusforretning. Hvilket er et plus i en presset tidsplan på kun 50 dage fra idé til launch!

Simplero er et medlemsklub system med mange forskellige funktioner, som ofte benyttes af forretninger, der sælges deres viden i abonnement, f.eks. via online kurser.

Udover at håndtere de løbende betalinger og medlemskaber, kan vi også via Simplero automatisere vores mailflows, drive online kurser, håndtere affiliates, se medlemmernes adfærd via det indbyggede crm-system og meget mere. Vi kan også bygge landingpages og websites i systemet, og vores nuværende klub-medlemsunivers ligger i Simplero.

Minusser ved vores valg

Et af minusserne er, at der ikke er nogen indkøbskurv i Simplero, så man kun kan købe én ting af gangen. Det er måske ikke 100% optimalt, men noget som vi vurderer, at vi godt kan leve med i den online kursusforretning, som vi vil bygge. Alternativet til Simplero ville for os være Woocommerce, men så ville vi have brug for at få udviklet meget af den funktionalitet, som vi får “foræret” i Simplero.

Et andet minus ved Simplero er, at det ikke er lige så nemt at skabe lækre websites og landingpages som i f.eks. WordPress, som vi bruger til vores website. Vi overvejer derfor at købe udviklingstimer hos Simpleros egne udviklere via deres congierce service i stedet for selv at gøre det.

De næste skridt

At beslutte, hvilket medlemsklub system vi skal bruge til vores kursusforretning, tog ikke så lang tid. Men vi skal bruge en del tid på at sætte Simplero op inklusiv de automatiserede mailflows, der skal køre. Og mht. designet i vores medlemsunivers skal vi have hjælp fra vores grafiker Laila.

Vi skal også i gang med at skitsere, layoute og udvikle vores WordPress-webside, hvor man skal kunne læse om og bestille kursuspakkerne. Samt også have udviklet nogle landingpages til salgskampagnerne i WordPress.

Vi kommer således ikke til at kede os de næste 46 dage i denne challenge, men nu er beslutningen taget vedr. vores tekniske platform, så vi kan komme videre.

De bedste hilsner fra Mette og Andreas
Piloter på SignUP challenge-teamet

Følg med

Vil du følge med i vores 50 dages challenge ? ? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

25. marts 2022

Måske dette også kunne interessere dig…