Hvad koster det at udvikle og drive en medlemsklub?

Mange aner ikke, hvad det koster at starte medlemsklub eller abonnementsforretning, og det holder dem tilbage fra at starte en. “Hvad koster en medlemsklub?” spørger de sig selv, og ingen kan reelt give dem et klart svar.

At udvikle og drive en medlemsklub er en investering i både tid og penge. Det vigtigt at forstå de økonomiske aspekter ved opstart og drift. For selv om det kan betale sig på længere sigt, er der en del omkostninger i begyndelsen. Så spørgsmålet: Hvad koster en medlemsklub er uhyre vigtigt. I denne artikel fortæller jeg om de forskellige omkostninger, der er involveret i at etablere og vedligeholde en medlemsklub.

Hvad koster en medlemsklub? Opstartsomkostninger.

Det koster selvfølgelig noget at komme i gang med en medlemsklub. Nogle af opstartsudgifterne er uundgåelige, andre kan du måske skære ned på eller helt slippe for, hvis du har lidt teknisk snilde. Det du skal overveje, inden du kaster dig ud i selv at gøre tingene er, at din tid er penge værd. Så den tid du bruger på at løse tekniske, grafiske eller indholdsmæssige udfordringer kan være dyrt givet ud i forhold til at betale sig fra det.

1. Webhosting og domænenavn

Din hjemmeside har brug for et sted at bo, og det kræver et domænenavn og webhosting. Det kan være virkelig svært at finde et passende domænenavn, fordi alle “de gode” for længst er optagede. Det bedste er at finde et navn til dit firma, som du kan bruge som domæne. Du kan være heldig, at du kan købe det, hvis det er ledigt og ikke alt for dyrt. Det næstbedste, hvis du ikke kan benytte dit virksomhedsnavn, er at finde et navn, der er nemt at huske og ikke nemt bliver forvekslet med andre hjemmesider.

Kvalitetswebhosting er afgørende for en stabil hjemmeside, og omkostningerne kan variere afhængigt af dit valg af udbyder og pakke. Det er virkelig vigtigt, at din hjemmeside er sikker og hurtig. Ellers vil dine kunder måske slet ikke kunne komme ind på den, hvis de har en god firewall, eller de forsvinder inden de nogensinde når derind.

En sikker hjemmeside kan ses ved at der står HTTPS før domænenavnet. S’et står for Secure (Sikker). Hvis en hjemmeside kun bruger HTTP, har den en mindre sikker forbindelse, og det har konsekvenser for datasikkerheden. For at sikre din hjemmeside med HTTPS, skal du installere et SSL-certifikat.

Hastigheden af hjemmesiden kaldes page speed eller indlæsningshastigheden. Det er den tid, det tager at indlæse din hjemmesides indhold fra serveren hos din hostingvært. Går det for langsomt, falder dine potentielle kunder lynhurtigt fra.

2. Indholdsstyringssystem (CMS)

En platform som WordPress er et populært valg for at administrere forsiden af din medlemsklub. Det er gratis at bruge, og når først det er sat op, kan de fleste tilføje og tilrette. Ønsker du premium-temaer eller plugins for at tilpasse din hjemmeside, koster det typisk et mindre beløb.

Hvis du skal have en udvikler til at lave hjemmesiden for dig, kan det lynhurtigt komme til at koste titundevis af kroner. Nogle bruger flere hundredetusind på at få hjemmesiden lige i skabet. Du skal afgøre med dig selv, om alle dine kriterier skal opfyldes, eller om du kan bruge nogle allerede udviklede plugins, der er nemme at installere. Undersøg markedet og spørg i dit netværk, for at finde den rigtige udvikler. Der kan være mange penge sparet ved at vælge rigtigt første gang.

Du skal prioritere et system, der er lavet til abonnement, og en udvikler der kender til det. Bed om referencer. Det er ikke nok at tage vedkommende på ordet. Viden om abonnement er væsentligt, når man skal udvikle en hjemmeside. Det handler ikke kun om, hvordan man modtager betaling, som mange udviklere tror.

3. Medlemskabsplugin

Et medlemskabsplugin er essentielt for at administrere adgang til indhold og betalinger. Der findes både gratis og betalte muligheder, og valget afhænger af dine specifikke behov.

Der findes en lang række pakkeløsninger, som er tilpassede medlemsklubber. Selv om de måske virker dyre, kan de på sigt være en rigtig god løsning. De indeholder nemlig ofte både forside og backend, betalingsløsning, CRM, mailprogram og andre ting, du ellers skulle tilkøbe ved siden af.

Gør dig selv den tjeneste at gøre dig klart, hvad du har brug for, og undersøge, hvor du kan få ca. 80% af hvad du ønsker.

4. Design og brugeroplevelse

Et professionelt design hjælper med at skabe tillid og tiltrække medlemmer. Dette kan omfatte omkostninger til temakøb eller eventuelt samarbejde med en webdesigner, en grafiker, fotograf og tekstforfatter. Men disse penge er godt givet ud! Med mindre du er den eneste, der tilbyder en ydelse eller et produkt, vil din kunde tjekke flere muligheder ud. Og hvis ikke din hjemmeside fremstår professionel, er kundens indtryk, er det er du heller ikke. Og så vælger de en anden.

5. Betalingsbehandlere

For at modtage betalinger fra medlemmerne skal du integrere en betalingsgateway som Bambora, DIBS og Nets, QuickPay eller Stripe. Disse tjenester har transaktionsgebyrer, som du skal budgettere med.

Hvad koster en medlemsklub? Løbende driftsomkostninger

Efter opstarten er der også løbende omkostninger at tage højde for:

1. Webhosting og Domænefornyelse

Webhosting og domænefornyelse er årlige omkostninger, du skal budgettere med. Det er vigtigt at sikre, at din hjemmeside forbliver tilgængelig og fungerer problemfrit. Det behøver ikke koste særlig meget.

2. Medlemskabsplugin og indholdsstyring

Hvis du bruger et betalt medlemskabsplugin eller en pakkeløsning, er der typisk en månedlig eller årlig fornyelse for at opretholde adgang til platform, opdateringer og support.

3. Indholdsskabelse

At producere nyt og relevant indhold til dine medlemmer kan medføre omkostninger til tekstforfattere, designere eller andre kreative ressourcer. Mailflows til leadgenerering er der mange der nedprioriterer, fordi det tager tid. Overvej om ikke du skal have nogen til at gøre det for dig.

4. Markedsføring og Annoncering

For at tiltrække nye medlemmer kan det være nødvendigt at investere i markedsføring og annoncering på sociale medier eller andre kanaler. Det er de færreste, der kan nøjes med organiske indhold og opslag, når de starter en medlemsklub op. Faktisk er det her, rigtig mange medlemsklubber dør. Fordi ejeren ikke ofrer, hvad det koster at få medlemmer i klubben.

Det er ikke nødvendigvis tusindvis af kroner hver måned til et bureau, men det koster penge at skille sig ud fra mængden.

5. Teknisk Support og Vedligeholdelse

Hjemmesiden og medlemskabsplatformen kræver løbende vedligeholdelse og teknisk support. Dette kan indebære omkostninger til udviklere eller supporttjenester.

Vælg den rigtige platform fra starten

Du skal fra starten beslutte dig for, hvad du har brug for. Har du brug for en kurv, hvor kunden kan lægge mere end et produkt i? Ikke alle tilbyder nemlig “mixed basket”, hvor man betaler for både abonnement og evt. andre produkter på en gang. Du skal også afgøre med dig selv, om du har brug for at uploade content i form af videoer, lydfiler eller lignende. Er det tilfældet, er der tilbyder for eksempel Simplero, Kajabi og Thincific pakkeløsninger, der passer til din ydelse.

Tænk stort. Det kan nemlig være både besværligt og dyrt at skulle skifte platform senere. Så når du spørger: Hvad koster en medlemsklub, så er svaret: Det kommer an på. Men jeg håber, at du med ovenstående er blevet lidt klogere.

 

Skab en succesfuld abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

  • 1:1 CREATE
    Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning, vil hjælpe dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, uden at du begår de fejl, som de fleste begår.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

  • 1:1 SCALE
    Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb, der er målrettet din forretning. vil løfte din forretning til next level samtidigt med, at du undgår de faldgrupper, som mange andre falder i.
  • Business Review
    Vi gennemgår din forretning 360 grader rundt med udgangspunkt i de best-practices, vi har erfaret via de mere end 500 virksomheder, som vi har arbejdet med.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

10. august 2023

Måske dette også kunne interessere dig…