Fra fast abonnement til resultat-baseret prissætning

Et skifte er ved at tage form i teknologibranchen. Vil kunderne have abonnement eller resultatbaseret prissætning? I stedet for at betale for et fast abonnement eller priser baseret på forbrug, forsøger flere tech-virksomheder at lade kunderne vælge at betale ud fra de resultater, de opnår med produkterne. Dette kaldes også “outcome-baseret” eller resultatbaseret prissætning, og for kunderne kan dette være gode nyheder, da det giver dem større kontrol over deres udgifter. Det mindsker også risikoen, når de skal afprøve en ny teknologi.

Resultatbaseret prissætning går ud på, at hvis en virksomhed sparer penge ved at bruge et nyt stykke software, betaler de teknologiudbyderen en fjerdedel af det beløb, de har sparet. Resten af besparelsen beholder de selv. Mange mindre teknologifirmaer og startups bruger denne nye prissætningsmetode. Det giver dem nemlig en fordel overfor de større, mere etablerede virksomheder. Ved at lade kunderne sammenligne prisen på produktet med de resultater, det giver, kan disse mindre virksomheder få mere opmærksomhed i et fyldt marked.

Modellen kan give mulighed for meget høje honorarer, men der er også en høj risiko. For at modellen skal kunne fungere, skal teknologiudbyderen i samarbejde med kunden være i stand til at måle, at produktet isoleret set har påvirket kundens indtjening eller besparelse.

Betal kun for det du har brug for

Samtidig er der også en stigende interesse for cloud-platforme, der er designet til bestemte brancher. Disse platforme kan løse specifikke problemer for forskellige industrier og hjælpe virksomheder med at spare penge. De gør dette ved kun at lade brugerne betale for den del af cloud-tjenesten, de rent faktisk har brug for.

Endelig er kunstig intelligens (AI) et andet vigtigt område i teknologibranchen. Store sprogmodeller, kaldet large language models (LLMs), kan være dyre at køre og kræver meget ekspertise. Derfor er flere virksomheder begyndt at købe og integrere AI-løsninger i stedet for at bygge dem selv.

Teknologimarkedet er i forandring, og forbrugerne ønsker mere fleksibilitet, frihed og en mere skræddersyet oplevelse. Med skiftet til resultat baseret prissætning og fokus på branchespecifikke cloud-tjenester og AI, kan virksomheder få adgang til nye måder, hvorpå de får mest mulig værdi og sparer penge i en digital verden, der hele tiden ændrer sig.

Foto: Shutterstock

Prissætning er noget af det sværeste i en abonnementsforretning 

Det er ofte prisen, som vores kunder spørger om hjælp til, når de henvender sig for at få hjælp hos os i SignUp Academy. Vi kan heldigvis hjælpe, for det behøver ikke være svært.

Når vi hjælper med at skabe og udvikle en abonnementsforretning er prisen naturligvis en vigtig del af det:

  • 1:1 CREATE
    I vores 1:1 CREATE forløb finder vi i fællesskab ud af, hvilken type løsning der er de bedste for din abonnementsforretning eller medlemsklub og hvad det skal koste. Sammen med alle de andre ting, der skal til for at skabe en succesfuld abonnementsforretning.

Er du allerede i gang med en abonnementsforretning?

I et 1:1 SCALE-forløb kan vi sætte fokus på, om prisen er en hindring for at du kan skalere og udvikle din din abonnementsforretning bedst muligt. VI har også en masterclass, der opfordrer dig til at se på, hvordan du har prissat din forretning:

  • 1:1 SCALE
    I et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb hjælper vi dig med at finde den helt rigtige pris. Vi ser også på, om dine tilbud og fordele er de rigtige i forhold til netop dine medlemmer
  • Masterclasses
    Vores masterclasses er for dig, der gerne selv vil have inspiration til, hvordan du bygger den bedste abonnementsforretning eller medlemsklub. Vi har selvfølgelig en masterclass, der sætter fokus på prisen.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

2: Platformen‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

3. september 2023

Måske dette også kunne interessere dig…