Byg en succesfuld abonnements­forretning 2024

At opbygge en abonnementsforretning 2024 kræver en klar strategi og forståelse af markedet. Man kan stort set ikke blive firstmover med abonnement på nogen områder længere. Derfor skal man planlægge mere og tænke langt mere strategisk, end det var tilfældet for få år siden. Jeg har samlet nogle essentielle punkter, der skal tages i betragtning for at sikre succes ved lanceringen af en abonnementsforretning 2024.

7 væsentlige punkter for abonnementsforretning 2024

1. Efterspørgsel: Før du lancerer, er det afgørende at du sikrer dig, at der er en reel efterspørgsel på dit produkt. Dette indebærer grundige undersøgelser og validering af, at dit koncept, service eller produkt ikke kun er attraktivt, men også løser et reelt problem for potentielle kunder.

2. Konkurrenter: Hvilke konkurrenter har du, og hvor veletablerede er de? Vi oplever jævnligt, at dem vi taler med om abonnement tror, at de er de første, der har fået idéen. Men en simpel Google-søgning afslører, at andre allerede er i gang inden for samme branche eller felt. Det betyder ikke, at man skal opgive, men måske skal ens idé gennemtænkes og valideres yderligere.

3. Loyale følgere: Det er vigtigt at begynde at skabe en loyal følgerskare længe før lanceringen. Dette kan gøres gennem sociale medier, blogging, podcasting eller videoproduktion. Målet er at skabe en følelse af fællesskab og engagement omkring dit brand, så du får abonnenter helt fra starten.

4. Leadgenerering: Du skal generere leads, der kan være interesserede i din service, ydelse eller produkt. Dette skal du fortsætte med kontinuerligt. Opbyg en liste over potentielle kunder ved at samle e-mailadresser. Dette kan gøres gennem tilmeldinger til nyhedsbreve, ventelister eller specifikke tilbud, der appellerer til din målgruppe.

5. Kom igang: Overgangen fra planlægning til udførelse er afgørende. Du behøver ikke en stor følgerskare, store mængder content eller en perfekt hjemmeside for at starte. Det er vigtigere at tage skridt, selv små, for at bringe dit projekt til live. Husk, at det er bedre at lancere noget uperfekt, end aldrig at lancere noget.

6. Tidsfaktoren: Forvent at alt tager længere tid end planlagt, især indholdsskabelse og teknisk opsætning. Du kan ikke starte fra scratch og regne med at kunne lancere i løbet af en måned. Giv dig selv ekstra tid til at håndtere uforudsete udfordringer.

7. Deadline for lanceringen: En fastsat lanceringsdato giver dig et klart mål og holder projektet på sporet. Det vil hjælpe dig med at undgå ærgerlige udsættelser og vil holde dig og resten af holdet motiveret.

Yderligere overvejelser

Når du har styr på ovennævnte og har lavet en strategi for at komme igang, skal du være opmærksom på, hvilke strømninger, der er inden for dit felt. Udviklingen går utroligt hurtigt, og det der var genialt for få år siden kan være dybt forældet i dag.

Inden for abonnement går trenden helt tydeligt mod at gøre abonnementer mere skræddersyede og fleksible. Derfor er der tre forhold, som du skal have med i dine overvejelser:

Fokus på kundeoplevelsen: Du bør fra starten have fokus på at skabe en positiv og individuel kundeoplevelse. Dette inkluderer alt fra brugergrænsefladen på dit website til kundeservice. En stærk kundeoplevelse kan være afgørende for at få og fastholde abonnenter.

Fleksibilitet: Tilbyd forskellige betalingsmuligheder og forskellige abonnementsplaner for at imødekomme en bred vifte af kunder. Dette kan øge chancen for konverteringer, da det giver kunderne frihed til at vælge en plan eller et betalingsinterval, der passer til deres behov og budget.

Pause: Gør det nemt at opsige sit abonnement, og giv mulighed for at kunne sætte det op pause. Det vil give din abonnenter en god oplevelse, og øge chancerne for, at de bliver hos dig eller ikke er bekymrede for at vende tilbage på det senere tidspunkt.

Ved at følge disse punkter og være forberedt på de udfordringer, der følger med at opbygge en abonnementsforretning, kan du øge dine chancer for succes betydeligt. Husk, at tålmodighed og vedholdenhed er nøgleord inden for abonnementsverdenen og at du skal bygge din forretning på tillid og værdi. Så er du godt på vej.

​Vil du i gang med en abonnementsforretning 2024?

Det er ikke spor for tidligt at komme igang med planlægningen, hvis du vil launche en abonnementsforretning 2024. Vi kan hjælpe dig med at lave en handlingsplan og vi kan også være din makker i forhold til at få planen ført ud i livet.

  • 1:1 CREATE
    Med vores 1:1 CREATE-forløb får du et overblik over alle de væsentligste forhold for at udvikle en succesfuld abonnementsforretning. Vi guider dig fra idé til launch og leder dig uden om de største forhindringer på vejen. Forløbet bliver skræddersyet til lige præcis DIN situation og din ydelse, service eller produkt.

Vi kan også hjælpe dig, hvis du allerede er i gang med abonnement:

  • Business Review
    Især velfungerende abonnementsforretninger kontakter os for at få et 360 graders eftersyn af deres forretning. De ønsker nemlig at være på forkant med udviklingen. Reviewet giver dig alle vores indsigter sammen med forslag til, hvad du skal ændre eller implementere for at være i trit med samfundsudviklingen og have en opdateret abonnementsforretning 2024.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Måske dette også kunne interessere dig…