#20 Benedicte Engel Christensen – Female Drivers Club 🛞

Om Benedicte Engel

Benedicte grundlagde Female Drivers Club, fordi hun har benzin i blodet. En kliché måske, men den holder i forhold til Benedicte. Hun betegner sig selv som en fuldblods bilnørd. Som barn legede hun med biler, og senere gik hun i sin fars fodspor og blev bilsælger efter en kortere tur ind i rejse- og hotelbranchen.

Efter at have langet Mercedes’er over disken i nogle år, tog nørd-genet over, og Benedicte gravede et spadestik dybere i passionen for motorkøretøjerne: Hun grundlagde Kvindernes Bilmagasin. Tanken bag denne publikation var at tilbyde et alternativ til de eksisterende bilblade. De kan af og til virke som brancheblade for mekanikere end læsestof for alle dem, der går mere op i praktiske forhold ved biler. Fx plads på bagsædet, komfort, køreegenskaber, miljø, pris og daglig brug, i stedet for motorspecifikationer, skivebremser og krumtapforhold.

I Benedictes øjne fejlede branchen eklatant i kommunikationen med halvdelen af sine kunder. Det er vel at mærke en kundegruppe, som står for rigtig mange af familiernes beslutninger, herunder økonomiske. Dertil kommer, at der også er mange single-kvinder i dagens Danmark, og mange af dem er nuværende eller kommende bilister. Så hun lagde ud med en Facebookgruppe med den no nonsense-prægede titel, Biler er også for kvinder. Det udviklede sig med hjemmeside og senere onlinemagasinet. Tanken var at skabe et univers a la Alt for Damerne møder FDM.

I 2021, da Kvindernes Bilmagasin havde godt syv år på bagen, besluttede Benedicte at udvide forretningen, og grundlagde Female Drivers Club, med viden, personlig udvikling, networking, grøn omstilling og diversitet i et eksklusivt oplevelsesunivers med luksusbiler og livsstilsprodukter.

DO ✅

Fra en hardcore driven iværksætter til alle dem, der går derude med tanker om at gå efter guldet, hvad er dit råd?

”Hvis man går med en drøm, og det er ligegyldigt, om du fantaserer om at starte en hotelkæde eller oprette et strikkekursus – du skal gøre det! Du skal følge din mavefornemmelse!”

Jeg hører dig sige, at enhver, som har ”the urge” bør se at komme i gang…

”Det er blevet så nemt – du kan bygge hjemmeside med på baggrund af en håndfuld Youtube-tutorials. Du kan google alting, og du kan få hjælp fra så mange instanser – vi vader i ressourcer som aldrig før. Især kvinder, oplever jeg, er tilbageholdende – de vil ikke droppe det faste lønarbejde. Men det er sundt at tænke ud af boksen, ud af hamsterhjulet – selvfølgelig handler meget i livet om økonomi og leverpostejmadder og børnenes flyverdragter, men altså vi lever kun én gang og vi ved aldrig, hvornår det er vores tur til at tage billetten.”

Så det, du kommer med, er en form for eksistentielt ”call to arms”?

”Det er faktisk sådan, at andelen af kvindelige iværksættere er faldende, hvilket jo er forstemmende. Det er jo et paradoks pga. den store tilgængelighed, vi var inde på. Man kan jo godt gå efter drømmen uden at have ti millioner og en it-afdeling at trække på. Måske er der stadig lidt en idé om, at iværksættere er smart-i-en-fart-og-håret-tilbage-sælger-typer. Måske det virker afskrækkende…”

Men ikke alene kan kvinder være succesfulde iværksættere, de kan også indtage nye områder. Man kan godt lave et bilmagasin og markere sig knivskarpt på et område, der traditionelt er mandsdomineret, og tilgå det på en måde, der sætter en helt ny dagsorden.

Måske kan man faktisk skabe en egentlig disruption. Når du beskriver dit arbejde med Kvindernes Bilmagasin, så sætter du jo fokus på de dele af bilernes forunderlige verden, som selv jeg interesserer mig for. Jeg kan også godt lide biler, men jeg er mere interesseret i funktionalitet, hvad den koster og benplads på bagsædet, end udførlige omtaler af modeller og teknik.

”Der er kun de grænser, vi stiller op for os selv, både som iværksættere og som mennesker. Vi er så desværre ret gode til at netop begrænse os selv, men det er en kamp, der er værd at tage. Især nu, hvor den sikkerhed, man måske forestiller sig, man har ved at klynge sig til et job, man egentlig ikke gider, også smuldrer. Verden er i hastig forandring. Hvis du under alle omstændigheder risikerer, at dit job på et tidspunkt forsvinder, så sørg dog for, at det er et job, du har glæde af, så længe du har det!”

Benedictes DO – Gå efter det, du drømmer om – vi lever kun én gang, så det er umagen værd at udleve drømmene!

DON’T ❌

Du er jo den type iværksætter, som kaster sig ud på det dybe, fordi en idé opstår, som simpelthen er for vigtig til, at du kan ignorere den. Hvad har det lært dig, at man IKKE skal gøre?

”Det bedste råd… Hvis jeg skulle gøre det igen, så ville jeg i hvert fald helt sikkert ikke være alene om det så lang tid, som jeg var. Man kan være meget bange for at ens idé skal blive stjålet – man holder kortene tæt til kroppen. Det gjorde jeg alt for længe, og jeg manglede i den grad nogen at dele med. Jeg fik først en at spille bolden frem og tilbage med for halvandet år siden – det skulle have været meget før.”

Det er en virkelig god pointe. Rigtigt mange iværksættere er enormt bekymrede for, at nogen skal løbe med deres idé. Men det er altså ikke et problem, man bør bruge ret meget energi på, for det er eksekveringen, der er vigtig.

”Præcis – ideer er der jo nok af. Det svære er at realisere dem, og ret beset er der ikke mange ideer, der er så unikke, at de er noget værd i sig selv.”

Og hvis nogen skulle have lyst til at lægge de der 100.000 arbejdstimer i at realisere en idé, så vil de være tilbøjelige til at bruge dem på en af deres egne.

”Helt afgjort. Så man skal ud af andedammen og sit eget ekkokammer, hvor samtalen bliver noget i retning af:

”Jeg har den her idé, hvad synes du om det Benedicte?”

”Jeg er glad for, du spørger Benedicte – jeg synes, det er en fantastisk idé.”

For mig handler livet om mennesker og relationer – de gode snakke og erfaringsudveksling – at spejle sig i gode relationer giver energi og inspiration.”

Og nu har du fået dig en makker?

”Fleur Bloch-Heby har været en helt uvurderlig tilføjelse. Hun er meget på marketing, og jeg er meget på salg, hvilket i sig selv er fantastisk. Der er jo kun de der berømte 24 timer i døgnet. Men samspillet mellem os er det egentlige guld. Vi afvikler events sammen og pingponger om alt og det hele. Om en anmeldelse, man lige har skrevet, om at vi skal huske de der flag til det arrangement og sørge for at pakke goodiebags i god tid. (Hvilket vi aldrig gør, men altid stresser over i sidste øjeblik).

Vi har begge to sådan nogle popcorn-hjerner, og sammen kan vi både få tusind ideer og gribe de bedste og få dem til at spille sammen med alt det andet. Og sidst men ikke mindst, så er vi rigtig gode til at evaluere sammen. Lige at få en kop kaffe og sige, at det og det virkede, og det og det duede ikke. På den måde gør vi hele tiden vores koncept bedre i fællesskab.”

Benedictes Don’t Lad være med at være alene om det – få nogen med om bord!

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Andreas og SignUp Academy arbejdede med at udvikle og launche Benedictes Female Drivers Club via et 1:1 CREATE forløb.

I vores unikke 1:1 CREATE sparrings forløb bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…