})(jQuery);

#19 Robert Pedersen – Peak WMS 📦

Om Robert Pedersen

Robert Pedersen er medejer og medstifter af virksomheden Peak WMS, som har små 3 år på bagen. Peak Systems leverer løsninger til intern logistik, hovedsageligt til webshops, hvor de leverer digitalisering af drift, lager, varemodtagelse, pluk/pak mv. Det er en SaaS-virksomhed, der tilbyder abonnement på deres platform.

Robert er uddannet cand.scient. i Informatik fra Aalborg Universitet. Han arbejdede blandt andet som projektleder og højre hånd for kollegaen Michael Bobach. Da Michael sagde op for at springe ud som selvstændig, overtog Robert hans job som afdelingsleder for software-afdelingen.

Men en dag skilles hans og virksomhedens veje, og Robert skriver et opslag på LinkedIn om, at han er åben for spændende ideer. Michael Bobach svarer samme dag, at han ligger inde med netop sådan én. Robert er enig – ideen er god. De får fat i Michael Sørensen, en gudsbenådet programmør, som fuldender trioen. Sammen grundlægger de Peak Systems ApS.

Kort fortalt består ideen i at tilbyde et system, der gør op med flaskehalse og udfordringer i de arbejdsgange, de kender fra deres tidligere arbejde. Peak Systems passerer hurtigt 25 kunder. I december 2022 går der 1 million ordrer gennem virksomhedens systemer. De har fået en kommercielt funderet partner, Anders Hoffgaard ind og desuden en buket af dygtige og dedikerede ansatte. Nu er de klar til at tage Peak WMS endnu videre.

DO ✅

Når man ser på jeres udvikling i Peak WMS, er det nærliggende at gå ud fra, at I er ret gode til at gøre tingene rigtigt. Vil du ikke dele lidt ud af the magic sauce?

”Tak, tak, men det skal omgående understreges, at vi jo slet ikke selv føler, at vi er landet i den perfekte model endnu. En helt central værdi for os er transparens – kunden skal helt uhindret kunne tilgå og forstå alle aspekter af vores forretning og vores aftaler med dem. Men det kan være svært.

Vi har fx en prisberegner på vores hjemmeside. Her kan du angive størrelsen af dine behov, og så giver den dig en pris pr. enhed. Det synes vi jo sidder lige i skabet i forhold til, at der er åbenhed og tilgængelighed om priserne. Men der opstår alligevel spørgsmål til det. Så vi er ikke landet rent endnu. Vi arbejder hele tiden frem mod nemt, tydeligt og gennemskueligt.”

Jeg fik en gang at vide, at ligegyldigt hvad du gør, vil der altid være nogen, der ikke afkoder budskabet, som du gerne vil have det.

”Det er en glimrende pointe, men vi kan altid blive bedre. Vi får måske aldrig alle med, men vi skal altid arbejde hen imod det og forsøge at komme lidt tættere på perfekt. Og vi skal holde os for øje, at vi lever af den tillid, for vi er helt inde i hjertet af folks virksomheder og leverer en service, som er vital.

Hvis vores service ikke virker, så rammer det vores kunde meget hårdt. Det er alle klar over, så vi har brug for, at de stoler på os. Hvis de er nervøse for vores leverance, vil de se sig om efter alternativer. Så vi skal arbejde helhjertet på at vinde og fastholde tillid – og her er transparens centralt.”

Hvad har det af konkrete betydninger, at jeres leverance er så livsvigtig for jeres kunder?

”Det er faktisk interessant – i abonnementssammenhænge er man jo i høj grad gået væk fra bindinger. Folk gider ikke betale for en række produkter, de ikke ønsker, for at få lov til at købe det produkt de vil have. Månedens bog er død. Men der har vores kunder faktisk efterspurgt netop de bindinger, som det er god latin at droppe.”

Ok – det har jeg ikke hørt om før!

”Det var også overraskende – indtil vi tænkte os om. Den transparens, vi tilstræber, handler ikke kun om at forstå, hvad der står på hjemmesiden. Den handler om, altid at vide, hvad der foregår. Hvis du har en forretning, der skal have håndteret 3000 enheder i døgnet, vil du ikke have overraskelser i den ekspedition. Du vil være sikker på, at vi gør præcis, som vi plejer dag efter dag. Og derfor vil du gerne have en bindende aftale. Du vil heller ikke have en aftale, der er kompliceret – der skal være de funktioner og sammenhænge, der sikrer eksekvering og at du altid ved, hvad der foregår.”

Roberts Do: Vær åben, hold det simpelt og vær 100% til at regne med!

 

DON’T ❌

I har vel også gjort jer rigtig mange erfaringer, tænker jeg, som hører til i don’t-kategorien?

Ja. Og her er én, som er helt ufatteligt vigtig: Når du kommer som nystartet virksomhed, og den vare (software i vores tilfælde) du kommer med, skal ind og være hjertet i dine kunders virksomhed – så kræves der RIGTIG meget tillid. Den tillid skal du opbygge fra scratch. Det kan godt være sådan en situation, hvor det ser ud til at bide sig selv i halen. Du har brug for kundernes tillid for at få dem til at købe dit produkt – men hvordan skal du etablere den tillid, før de har købt dit produkt?”

Klassisk Catch22 – hvordan i alverden fik I det til at ske?

”Vi havde en kunde, som vi havde bearbejdet rigtig længe for at få en aftale. Vi investerede rigtig meget for at komme ind, og vi skruede gevaldigt på prisen. Det handler om en ret kendt virksomhed, som vi ville have enorm gavn af at have i vores portefølje på grund af reference-værdien. Det var samtidig en virksomhed, som vi vidste ville have enorm gavn af at få optimeret nogle ineffektive processer på områder, hvor vi havde lige det, der skulle til.”

Det lyder som en case, man skal have ind, koste hvad det vil så at sige.

”Ja, men det er også her, det bliver tricky. Vi endte med at gå så langt ned i pris, at det faktisk var et problem. Hvis du får nogen ind som kunde på en falsk præmis, så er det ødelæggende – man kan ikke forvente, at prisen blot kan sættes op på et senere tidspunkt. Hvorfor skulle kunden dog acceptere det?

Hvis du ser et godt tilbud i en butik og går ind for at købe, og du så får at vide henne ved kassen, at den pris, du blev lokket ind med, lige har fået 25 procent oveni, så er du ikke en glad kunde.”

Nej, det er ødelæggende for den tillid, vi talte om.

”Ja, den ville få nogle gevaldige skrammer. Det dur ikke. Men du skal også tjene penge. Og en anden ting, vi også har været bekymrede over er, om det så ville rygtes. Så ville vi komme til at stå med en flok vrede kunder, der ville have nedslag, fordi de havde hørt, at firma X kun betalte sådan og sådan.”

Det scenario kunne man også se for sig. Men hvad blev så konklusionen på hele sagen?

”Samlet set har det været en enorm gevinst med den pågældende kunde. Han har simpelthen stået på messer og rost os til skyerne. Han har helt uden at blive opfordret, gjort det, enhver virksomhed drømmer om. Han har stået som en afsender med stor troværdighed og respekt og anbefalet os til et stort, attraktivt publikum. Så derfor bliver beskeden også lidt dobbelt. Det, vi gjorde for at få den aftale, var på papiret en fejl, men resultatet blev virkelig positivt.”

Roberts Don’t: Lad være med at indgå aftaler til en for lav pris, for den pris kommer til at hænge ved.

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Peak Systems fik hjælp fra Andreas og SignUp Academy, da de udviklede deres abonnementsforretning, via et 1:1 CREATE forløb.

I vores unikke 1:1 CREATE sparrings forløb bygger vi din nye abonnementsforretning SAMMEN med dig. Et 1:1 forløb er den mest effektive udviklingsproces der findes, og den proces der giver dig det bedste resultat!

Se casen med Peak WMS og vores andre cases

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…