Sælg abonnementer på Amazon

Amazon abonnementssalg

Amazon abonnementssalg: Sådan gør du

Et stort Amazon abonnementssalg er mange virksomheders drøm, og det er meget forståeligt. Amazon er nemlig (også) kendt som verdens absolut største fordelsklub. Klubben er navngivet Amazon Prime og kendetegnes ved Prime og det lille blå flueben derunder. Hvis du nogensinde har været inde på Amazons hjemmeside, har du med garanti set det.

Hvordan har Amazon formået at opbygge en fordelsklub, som 80% af alle amerikanske husstande nu benytter sig af?

De har igennem mange år gjort det, kun de færreste virksomheder gør: De lytter til deres kunder. De fleste forbrugere stiger hele tiden i løn, men uanset hvor mange penge man har, vil man aldrig få mere end 24 timer i døgnet. Det er den problemstilling, som Jeff Bezos har forsøgt at løse med Amazon Prime.

For blot 65 DKK i måneden kan du via dit Amazon Prime medlemskab få:

 • Same-day-delivery i udvalgte byer.
 • Gratis fragt på alle varer der sendes fra Amazons lager.
 • Adgang til eksklusive tilbud.
 • Amazon Prime Video.
 • Amazon Prime Music.
 • Plads i ”skyen”.
 • Og meget, meget mere.

Amazon Prime kundeklubben er med over 150 mio. medlemmer verdens største og ifølge mange eksperter også den absolut stærkeste fordelsklub i hele verden.

Obs: Føler du dig snydt, fordi du som dansker har et Amazon prime abonnement og ikke kan genkende alle ovennævnte fordele, så fortvivl ikke. Det er ikke dig der er blevet snydt. Fordelene ved et Prime abonnement differentierer sig nemlig fra region til region. Eftersom du er dansker, har du ikke de samme fordele, som hvis du var bosat i Tyskland. Det er din bopæl der afgør, hvilke fordele du har adgang til.

Sælg til 80% af alle amerikanske husstande

DU synes med høj sandsynlighed (også) at 65DKK er et meget beskedent beløb. Især hvis du retter blikket mod de fordele, som jeg har skrevet i afsnittet ovenfor (fragt, plads i skyen, serier + film og meget mere). Og der ligger en GULDMINE i at få del i alle de kunder, som er medlem af Amazons kundeklub. Altså at skabe et betydeligt Amazon abonnementssalg.

Jeg må selv stå for skud på denne konklusion, da der ikke er lavet nogle undersøgelser: Når en Prime bruger (sådan en som mig) ser logoet nedenfor, sker der en ”click-click whirr” effekt. Jeg associerer det med gratis fragt og levering i aften, eller i yderste konsekvens i morgen.

Når jeg kigger på de glade Amazon-forbrugeres adfærd overfor vores Obsidian Digital kunders produkter, så er der en rød tråd: Det gamle danske ordsprog, med et twist:

Har du Prime må du ”få”, har du ikke ”må du gå”.

Kender du lidt til Amazons søgealgoritme (A9), vil du lynhurtigt se mønsteret. Kender du ikke til algoritmen, så kan den kort beskrives således: Salg avler mere salg = jo mere du sælger, desto højere vil du rangere i de organiske søgeresultater på Amazon. Også når det gælder Amazon abonnementssalg.

Blandt de mest konkurrenceprægede kategorier finder du opladere. Særligt dem til mobiler. Om det er en USB-C eller en lightning, vil du se ”millioner” af Sellers, som hver dag forsøger at ramme guldminen. Foretager du en søgning på ”USB-C charger” og ruller ned igennem søgeresultaterne, vil du kunne tælle 2-3 produkter på side 1, som ikke har Prime. Det er blot 2-3 ud af 48 søgeresultater!

Få mere salg med Amazon Prime

Med din nye viden (salg = gode placeringer) vil du også hurtigt finde frem til, hvorfor det er produkter med Prime logo som fremgår af søgeresultaterne.

For ”ikke-prime” kunder vil prime-logoet ikke være et afgørende parameter og en konverteringsbooster. De vil alligevel skulle betale fragt, hvis de ikke kommer over en franko grænse, eller ønsker varerne leveret inden for 1 dag. I den forbindelse tillader jeg mig at stille dig et 1-million-dollar-question: Vil du basere din forretning på den store masse .. eller på de resterende 20%?

Sender du varerne fra eget lager, skal du tilbyde samme vilkår som de virksomheder, der lader Amazon lagerføre, plukke og sende varerne (kaldes FBA = Fulfillment by Amazon). Heriblandt gratis fragt.

Personligt abonnerer jeg på mange forskellige ting – alt fra HBO og Netflix til WineFamly. Nu hvor jeg tvinger mig selv, må jeg ærligt erkende at jeg ikke har bestilt vin de seneste 2 måneder eller set HBO i samme periode. Går jeg ind og slutter mine abonnementer nu? Nej. Hvorfor? Det kan jo være jeg skal bestille vin imorgen og endelig begynde på Game of Thrones i weekenden.

Den afledte effekt er at jeg når jeg skal bestille vin så bliver det fra WineFamly. Det er den helt samme effekt som sker, når en Prime bruger skal købe noget: Varen SKAL være mærket med prime logoet.

Sælg dine produkter på abonnement – også på Amazon

Du kan sælge dine produkter på abonnement via Amazon, og der er mange produktkategorier der er egnet til dette. Isæt forbrugsprodukter som vi løbende bruger, og derfor også løbende løber tør for. Eksempelvis toiletpapir, sæbe, bleer og hvad du ellers kan komme på, som du bruger en gang om dagen.

Sælger du denne type produkt vil abonnementsfunktionen på Amazon være høj-aktuel og relevant for netop din virksomhed.

Økonomien er en af de mange fordele, som du kan opnå ved abonnementssalg. Hvis du sælger på abonnement, vil du på forhånd vide hvor mange penge der kommer ind i næste måned. Det giver en tryghed og stabilitet i din virksomhed, som gør det nemmere at skalere og foretage investeringer – eksempelvis i medarbejdere, lokaler eller andet. Har du et forbrugsprodukt som du gerne vil have afsat via Amazon, kan du derfor med fordel tilbyde produktet på abonnementsbasis.

For at du kan gøre brug af funktionen ”Subscribe&Save”, som Amazon har kaldt den, skal du leve op til følgende krav:

 • Have en Seller Rating på 4.7/5 eller højere
 • Have solgt aktivt på Amazon i mindst 3 måneder
 • Have haft produkter på Amazons lager mindst 85% af den tid, du har brugt FBA (in-stock-inventory).
 • Sælge dine produkter via FBA.

Hvis du kan leve op til disse krav, vil du som Seller have mulighed for at sælge dine produkter på abonnement på Amazon.

Hvad koster det at sælge abonnementer på Amazon?

Det næste spørgsmål i relation til at skabe Amazon abonnementssalg er: ”Hvad koster det?”

Omkostningsmodellen består af forskellige elementer, der afhænger af 2 variabler.

 • Antal abonnementer kundeemnet i forvejen har på Amazon – og som skal leveres samme dag.
 • Hvor ofte kunden vil have varen leveret – hver 1, 3 eller 6 måneder.

Som det fremgår af navnet ”Subcribe&save”, skal kunden kunne spare penge. Derfor vil en opstart af et abonnement på Amazon automatisk udløse en rabat på hhv. 5- eller 10% rabat til kunden, som sælger skal betale.

Potentialet for salg af abonnementer på Amazon er kæmpestort, så du bør klart tage denne mulighed med ind i dine overvejelser, hvis du sælger dine varer på Amazon, eller overvejer at gøre det. Et stort Amazon abonnementssalg kan virkelig booste din forretning.

Indlægget er skrevet af Jonas Lyngborg Kapper, der er Amazon-konsulent, og som du kan kontakte på Jonaskapper.dk

Skab en succesfuld abonnementsforretning

Hele opskriften på hvordan du skaber en succesfuld abonnementsforretning, kan du læse i bogen Sign Up af Andreas Dirksen, udgivet af forlaget Peoples Press. I Sign Up får du trin for trin vist, hvordan du udvikler, optimere og skalerer din abonnementsforretning ved hjælp af den 20-trins Abonnementskonge model.

Sign Up indeholder erfaringer og viden fra 10 års arbejde med at skabe succesfulde abonnementsforretninger og er din genvej til at skabe en abonnements million business.

Du kan bestille Sign Up bogen her

Bestil Sign Up bogen nu, og skab
en abonnements million business ?

Få max succes med DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

3: Få flere medlemmer‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

1. juli 2019

Måske dette også kunne interessere dig…