})(jQuery);

Abonnements­forretninger som grøn gamechanger

Mange taler om, at en bæredygtig abonnementsforretning er vejen mod grøn omstilling. Men hvordan hænger det egentlig sammen?

Forestil dig en verden, hvor hver eneste forretnings­beslutning ses gennem grønne briller. En verden, hvor vores forretning eller virksomhed ikke blot booster vores egen økonomi, men også er til gavn for vores planet. Denne vision behøver ikke at være en fjern utopi.

Abonnements­forretninger er ikke bare en genial måde at sikre stabil indtægt og skabe langvarige kunderelationer på. De har også potentialet til at fremme bæredygtighed og støtte den grønne omstilling på måder, vi måske ikke umiddelbart tænker over. Jeg har set på, hvordan en bæredygtig abonnementsforretning bliver en gamechanger for den grønne omstilling.

Mindre spild, mere glæde

Tænk over det: Når virksomheder sælger produkter som en del af et abonnement, får de en unik mulighed for at optimere produktion og distribution efter faktisk kundeefterspørgsel. Abonnements­forretninger byder på en unik mulighed for at mindske spild og fremme genbrug. Ved at tilpasse produktionen nøje til forbrugernes faktiske behov mindskes overproduktionen betydeligt. Forestil dig genopfyldelige produkter, der ankommer direkte til din dør, og reducerer behovet for engangsemballage. Det er ikke bare praktisk – det er klimaklogt!

Fra eje til leje: En model for fremtiden

Abonnements­modellen skubber også til en interessant kulturel ændring fra at eje til at leje. Ved at tilbyde produkter i et abonnement (fra biler til jeans – ja du hørte rigtigt, jeans!), skaber vi et mere cirkulært, økonomisk system, hvor genbrug, genanvendelse og vedligeholdelse bliver nøgleord. Dette kan drastisk mindske vores kollektive forbrugsaftryk.

Flere og flere tøjproducenter er begyndt at skabe tøj, der holder mere end en sæson. Ja måske i mange år. Det er godt, men for nogle er det en forfærdelig kedelig tanke. Men tænk hvis dit tøj-abonnement sikrer, at du altid er modebevidst uden at skabe unødvendigt tekstilspild. Det er ikke bare fremtiden. Denne type bæredygtig abonnements­forretning eksisterer allerede.

Energien bag abonnementet

Abonnements­baserede, fornybare energikilder er på fremmarch, hvilket gør det nemmere og mere overkommeligt for både virksomheder og private at skifte til grøn energi. Tænk hvis din strømleverandør ikke bare solgte dig strøm, men et løfte om udelukkende grøn, vedvarende energi? Hvor dit bidrag direkte understøttede udviklingen af vedvarende energikilder! Det er en kraftfuld måde at sætte skub i den grønne omstilling på og et klart signal om, at forandring er inden for rækkevidde.

Lokalt er det nye sort

Abonnements­modellen favoriserer også lokale forretningsmodeller. Ved at støtte lokale fødevare­abonnementer, fra frugt- og grøntkasser til kød og mejeriprodukter, mindskes transportbehovet, hvilket betyder færre emissioner og en stærkere lokal økonomi. Det er en win-win for alle: friskere produkter i dit køleskab og en hjælpende hånd til lokale producenter.

At integrere abonnements­forretninger i din virksomhedsstrategi er ikke bare godt for bundlinjen. Det åbner for en verden af muligheder, ikke kun for vores virksomheder, men også for vores planet.

Det handler om at se mulighederne i begrænsningerne og være kreativ med, hvordan vi udformer vores forretnings­modeller. Abonnements­modellen er en bæredygtig vej frem, der tilbyder både forretning og forbruger en chance for at være en del af løsningen, ikke problemet.

Vil du have mere bæredygtighed i din abonnements­forretning?

Næste gang du overvejer din forretnings­strategi, tænk over, hvordan en bæredygtig abonnementsforretning ikke bare kan optimere din drift, men også gøre den til en grønnere, mere ansvarlig måde at drive forretning på. Vi tænker det ofte ind i vores 1:1 rådgivningsforløb, og vi oplever, at flere og flere virksomheder virkelig ønsker at være – måske bare en smule – grønnere.

I 1:1 CREATE forløbet kan vi tænke grøn omstilling ind helt fra begyndelsen. Vi finder i samråd med dig frem til, hvad der er vigtigst for dig og dine kunder ift. fx. bæredygtighed. Det kan være med til at gøre din forretning unik.

1:1 SCALE forløbet kan være med til at integrere mere bæredygtige løsninger i din eksisterende forretning. Det behøver ikke være stort og forkromet. Nogle gange er det små håndtag, der skal drejes på.

Business Review er en gennemgang af din eksisterende abonnementsforretning, og den kan godt være med de grønne briller på. Du får et komplet overblik over, hvor du kan optimere, så du straks ved, hvor der skal tages fat.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Måske dette også kunne interessere dig…