Mystery Shopping i abonnements­forretninger

Abonnement mystery shopping – hvad i alverden er det?

Mystery shopping kendes også som undercover shopping eller hemmelig shopping. Det er en metode, hvor virksomheder selv eller gennem en udenforstående optræder som almindelige kunder for at evaluere og rapportere om kvaliteten af en virksomheds service, produkt eller generelle oplevelse. Men hvordan kan dette anvendes i forhold til abonnementstjenester, og hvorfor er det vigtigt?

Hvad er mystery shopping?

Kort fortalt er mystery shopping et værktøj, som virksomheder bruger for at forstå, hvordan deres tjenester og produkter opleves fra kundens perspektiv. Det er opstået i fysiske butikker, hvor ejeren ved at ansætte en “undercover” kunde, får ægte og upartisk feedback på oplevelsen. Og det kan være en uvurderlig kilde til forbedring.

Også i andre typer forretning kan mystery shopping være relevant. Og i onlineforretninger kan man forholdsvis nemt selv foretage en abonnement mystery shopping.

Man kan – og bør – faktisk gøre det jævnligt. For ellers opdager man ikke ærgerlige fejl, links der ikke virker eller en betalingsproces, der er overdrevet kompliceret.

Hvorfor mystery shoppe i sin egen virksomhed?

Det kan være svært for abonnements virksomheder at få ærlig feedback. Mange kunder afslutter simpelthen deres abonnement, hvis de ikke er tilfredse, uden at give feedback. Ved at anvende mystery shopping kan en virksomhed:

 • Få ægte indsigt i kunderejsen: Fra tilmelding til opsigelse, hvordan opleves hele processen?
 • Identificere flaskehalse: Er der tekniske problemer? Er tilmeldingsprocessen kompliceret?
 • Vurdere kundeservice: Er kundeservice hjælpsom, effektiv og venlig?

Hvad får man ud af det?

Resultaterne fra mystery shopping kan give klare handlingspunkter for forbedring. Dette kan være:

 • Tekniske løsninger på problemer.
 • Forbedring af kundeservice-træning.
 • Ændringer i abonnementsstrukturen eller prisfastsættelsen.

Abonnement mystery shopping kan afsløre potentielle problemer eller afdække udfordringer, som fx:

 • Tekniske fejl: For eksempel problemer med betaling, tilmelding eller adgang til tjenesten.
 • Kommunikationsudfordringer: Måske er instruktioner uklare, eller kunderne ved ikke, hvordan de får mest ud af deres abonnement.
 • Kundeserviceproblemer: Lange ventetider, uhøfligt personale eller mangel på korrekt information.

Hvor ofte bør man mystery shoppe?

For abonnementstjenester kan det være en god idé at gennemføre mystery shopping kvartalsvis eller halvårligt. Markedet ændrer sig hurtigt, og det er vigtigt at være på forkant med potentielle problemer.

Abonnement mystery shopping er et kraftfuldt værktøj for abonnementstjenester, der ønsker at forbedre kundeoplevelsen og fastholde flere abonnenter. Ved at investere i regelmæssig mystery shopping kan virksomheder få uvurderlig feedback og gøre nødvendige justeringer for at sikre tilfredse kunder på lang sigt.

Har du brug for en mystery shopper i din abonnementsforretning?

Man kan godt kalde noget af det vi laver i SignUp Academy for abonnement mystery shopping. Vi er nemlig tit inde på forskellige abonnementshjemmesider for at se, hvordan de gør.

 • Business Review
  Vi gør det for eksempel, når vi laver et Business Review. Her laver vi nemlig et 360 graders overblik over din abonnementsforretning. Vi kigger på den med kundens øjne og finder de mest værdifulde indsigter. Dem præsenterer for dig medforslag til, hvad du bør ændre eller implementere.
 • 1:1 SCALE
  Mange af vores business reviews laver vi, før vi går i gang med et 1:1 Scale forløb. Dette forløb er skræddersyet til din forretning. Vi hjælper dig til at implementere nødvendige tiltag, for at få en succesfuld abonnementsforretning.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Inspiration

20. oktober 2023

Måske dette også kunne interessere dig…