})(jQuery);

Facebook annoncering for abonnements­forretninger

facebook annoncering for abonnementsforretninger

Facebook annoncering for abonnementsforretninger – hvordan gør man det? Det kan være svært at knække koden til, hvordan du lykkes med annoncering på Facebook og Instagram.

Det gælder ikke blot for en abonnementsforretning, men også for enhver anden type forretning. I takt med, at konkurrencen på Facebook og Instagram stiger, bliver der automatisk også mere kamp om brugernes opmærksomhed, og det påvirker CPM-priserne til at stige.

Kom i gang med Facebook annoncering i din abonnementsforretning

For at få succes med din annoncering på platformene, er det derfor meget vigtigt, at du mestrer en lang række discipliner i din annoncering.

I dette blogindlæg vil du blive klogere på, hvor dine fokuspunkter bør være i din abonnementsforretning, når du annoncerer på Facebook og Instagram. Det er din guide til facebook annoncering for abonnementsforretninger.

Livtidsværdien er din vigtigste målestok

Den første erkendelse du som abonnementsforretning må komme til, når det gælder medlemsgenerering er:

✅ Alle brugere er ikke nødvendigvis gode for dig.

Du opnår ikke et godt udbytte med din annoncering, hvis du får en masse medlemmer ind, der kun ”snuser” til din forretning for dernæst at forsvinde igen efter en kort periode som abonnent. Det prisværdige ved en abonnementsforretning er netop, at du kan bygge ovenpå din nuværende kundebase. Det er derfor vigtigt at sørge for, at du får flere gode medlemmer end forkerte medlemmer ind (som netop kun er der i få måneder).

Du skal derfor have indsigt i, hvordan din livstidsværdi er fordelt på forskellige medlemmer. Det er parametre som køn og alder som du typisk dykker ned i. Disse kan du nemlig spejle i din annoncering og holde op imod tal, og hermed få det bedste udbytte.

Her er et tænkt eksempel:
En abonnementsforretning har analyseret sig frem til, at deres livstidsværdi og Cost per Acquisiton (forkortet CAC = prisen pr. ny medlem) er følgende:

Ud fra ovenstående, hvad for en aldersgruppering vurderer du så, der er bedst at målrette din annoncering til?

Se på din ROAS = Return on Advertising Spend

Hvis du ikke er vant til at arbejde med ROAS-formlen (Return on Advertising Spend), så vil du enten ende med at kigge på den højeste livstidsværdi eller den laveste Cost per Acquistion. I det tilfælde, at du kigger på livstidsværdi, så vil det være de 45 – 54 årige som er bedst at målrette din markedsføring mod. Omvendt, hvis det er den laveste Cost per Acquisition som du kigger på, så er det de 55 – 64 årige, der er bedst.

Lad os prøve i det tænkte eksempel at holde vores livstidsværdi op imod vores Cost per Acquistion, og se hvad for nogle målgrupper, der er mest effektive. Dette gør vi ved hjælp af ROAS (Return of Ad Spend)-formlen:

✅ Revenue / Advertising spent = ROAS

I dette tilfælde er revenue vores livstidsværdi – og advertising spent er vores Cost per Acquistion.

Ud fra beregningerne, kan vi se, at vores ROAS eksempelvis er 2,8 på de 55 – 64 årige. Det vil sige, at vi får ca. 2,8 kroner igen i omsætning for hver krone vi investerer.

Nu kan vi se, at det rent faktisk er de 25 – 34-årige som performer bedst set ud fra ROAS. I en budgetfordeling, så bør du derfor prioritere mere budget til den aldersgruppering og mindre til f.eks. de 65+ årige, der performer dårligst med en ROAS på 2,6.

Så snart du har denne indsigt i din forretning og annoncering, kan du træffe de rigtige beslutninger på målgrupper og især budgetfordelinger. Dette gør, at du ikke længere afskriver eventuelle annoncer, der umiddelbart ser ud til at koste for meget, men faktisk er gode pga. en høj ROAS.

Disse tal skal du have styr, når det gælder facebook annoncering abonnementsforretninger

Du bør derfor få styr på følgende spørgsmål om din egen forretning, inden du påbegynder din annoncering, da det giver dig fuld indsigt i, hvordan du annoncerer med succes:

 • Hvad er vores livstidsværdi på vores kunder?
 • Hvordan er livstidsværdien fordelt på køn og aldersgrupper?
 • Hvad er vores cost per acquistion?
 • Hvad er vores cost per acquistion fordelt på køn og aldersgrupper?

Facebook annnoncering i din abonnementsforretning er for de fleste en uhyre vigtig kanal til at få flere medlemmer, og med ovennævnte tips, har du gode forudsætninger for at lykkes.

Indlægget er skrevet af Kristian Larsen, der er CMO & Partner i social media marketingbureauet PL & Partners

Hvis du ønsker hjælp til hvordan du i det hele taget skaber en succesfuld abonnementsforretning, så kontakt Andreas Dirksen – han er ekspert i netop dette.

Få vores hjælp til at udvikle og skalere DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

3: Få flere medlemmer‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

15. januar 2019

Måske dette også kunne interessere dig…