Abonnements­forretning – de 20 trin til succes

abonnementsforretning

Abonnementsforretning – hvordan får jeg succes med det? Sådan spørger mange, og det er meget forståeligt. Der er er nemlig mange ting, du skal være opmærksom på, og som du skal skrue helt rigtigt sammen for at skabe en succesfuld abonnementsforretning.

På baggrund af ti års arbejde med at udvikle abonnementsforretninger, har jeg – Andreas Dirksen – skabt en ekspertmodel for, hvordan du gør: SignUp Metoden, som nogle kalder for Abonnementskongemodellen. Hvert eneste af de 20 trin i modellen er vigtigt for at få succes.

1: Konceptet – udvikl dit forretningsgrundlag

Modellen består af fem fokusområder, og det første er abonnements konceptet. Det er her, du arbejder med din forretningsidé: Hvordan skal din abonnementsforretning tjene penge? I forlængelse heraf skal du udvikle dit medlemstilbud, således at du maksimerer den opfattede værdi overfor dine mulige medlemmer. Her skal du blandt andet nøje overveje, hvilken adfærd du ønsker at fremme eller minimere blandt dine medlemmer.

De næste trin er at modellere selve abonnementsmodellen og tage stilling til, hvad dine medlemstilbud skal koste. Medlemsprisen skal ikke sættes efter, hvad det koster dig, men efter hvilken værdi medlemmerne oplever, at de får. Prisen skal ligge på et niveau, hvor den opfattede værdi er høj, samtidigt med, at du kan få en acceptabel indtjening.

Endelig skal du arbejde med abonnements-psykologien i forhold til, hvad dine medlemskaber skal hedde, hvordan du præsenterer dem osv. I en købssituation bruger vi mennesker både vores rationelle side og vores mavefornemmelse. De psykologiske aspekter er afgørende vigtige i forhold til, om du får succes med din abonnementsforretning eller ej.

2: Platformen – få styr på teknik og tal

For mange er den tekniske platform den vanskeligste opgave at tage stilling til og at implementere. De seneste år er der kommet en række glimrende standard abonnements-systemer, så som udgangspunkt skal du ikke kode dit eget system. Hvilket system og hvilke betalingsløsninger du med fordel bør overveje, rådgiver vi blandt andet om i SignUp Academy via vores omfattende læringsplatform.

Din kundesupport bør være i top fra dag et. På sigt kan du med fordel få automatiseret den del, så medlemmerne kan betjene sig selv, men undervurder ikke gevinsten ved at give god, gammeldags, personlig service. I en abonnementsforretning drejer det sig jo om at skabe så stærke og langvarige relationer til dine medlemmer som muligt. Endelig er det super vigtigt, at du har styr på dine nøgletal. De væsentligste nøgletal kan du se beskrevet her. Du kan også læse om dem i min bestsellerbog SignUp, som du kan bestille her.

3: Rekruttering – få de rigtige medlemmer

Når du launcher din abonnementsforretning, får du kun succes med at rekruttere medlemmer, hvis du lykkes med at skabe maksimal tillid til dig og din virksomhed. Det er jo langsigtede relationer, som du ønsker at skabe, og de kræver høj grad af tillid.

Dernæst skal du have fat i de rigtige medlemmer. Det kræver, at du er bevidst om og skarp på, hvilken kundetype du går efter. Hvis du ikke kender begrebet Emotionelle Kundetyper, så sæt dig ind i dette, for det øger din medlemskonvertering markant. Endelig skal du sikre, at dine medlemmer blive onboardet bedst muligt, så de hurtigt forstår og får værdi af deres medlemskab.

4: Fastholdelse – skab stærke relationer

Dette er det vigtigste fokusområde, for hvis ikke du lykkes med at fastholde dine medlemmer i tilfredsstillende grad, får du aldrig en succesfuld abonnementsforretning. Derfor skal du hele tiden arbejde med at minimere din churn, altså andelen af medlemmer der forlader dig. Til dette formål er det enormt vigtigt, at du husker at belønne loyalitet via en loyalitetstrappe. Jo længere tid de er medlem, jo flere fordele skal du give dem.

Dem der alligevel udmelder sig, skal du huske at bede om årsagen til deres udmeldelse. Den skal du nemlig bruge til løbende at forbedre din forretning og til at skabe en effektiv win-back strategi.

5: Skalering – gør din abonnementsforretning meget større

Når du får god traction i markedet og på baggrund af feedback fra dine medlemmer får optimeret din forretning, er det tid til at geare den til vækst. Fjern eventuelle flaskehale og automatisér processerne, hvor det giver forretningsmæssig god mening. Naturligvis uden at glemme fortsat at styrke den personlige relation til dine medlemmer.

Det er også i denne fase, at du skal udarbejde en strategi for, hvordan du sælger mere og måske bryder landegrænser

SignUp Metoden – de 20 trin til succes

Her er en opsummerende oversigt over de 20 trin:

Konceptet
1. Forretningsidéen
2. Medlemstilbuddet
3. Opfattet værdi
4. Forbrugsadfærd
5. Abonnementsmodellen
6. Prissætning
7. Navne og psykologi

Platformen
8. Den tekniske platform
9. Medlemsbetalinger
10. Kundeservice
11. Økonomi og nøgletal

Rekruttering
12. Skab tillid
13. Få fat i de rigtige medlemmer
14. Byd velkommen

Fastholdelse
15. Minimer churn
16. Beløn loyalitet
17. Håndter udmeldelser klogt

Skalering
18. Gear til vækst
19. Sælg mere
20. Bryd landegrænser

Det er disse 20 trin, der er udgangspunktet for al vores arbejde i SignUp Academy, med at hjælpe virksomheder til at skabe succesfulde abonnementsforretninger.

Ønsker du hjælp til at skabe en succesfuld abonnementsforretning?

Hvis du ønsker hjælp til at skabe en succesfuld abonnementsmodel, kan du hyre Andreas Dirksen til at stå for en workshop sammen med dig og dit team. Det har han gjort utallige gange i mange forskellige typer virksomheder – både B2C og B2B – og indenfor en bred vifte af brancher.

Derved får du fra start den nødvendige viden om, hvordan du med udgangspunkt i de 20 trin bedst muligt udvikler din forretning. Du får også tilført best-practices fra en masse andre virksomheder. Det betyder erfaringsmæssigt, at du sparer 1-2 års test og arbejde, og får langt hurtigere volumen på din medlemsmasse. Det er med andre ord din genvej til meget hurtigere at få succes med din abonnementsmodel.

Få max succes med DIN abonnementsforretning ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • MasterClasses
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Få succes med din abo-forretning

29. februar 2020

Måske dette også kunne interessere dig…