})(jQuery);

#15 Pia og Jannik – Mindfulness for børn 👩‍👦‍👦

Om Pia, Jannik og Mindfulness for børn

Pia og Jannik Holgersen mindfulness for børn har kommet mindfulness på abonnement. De har ikke taget den lige landevej til, hvor de er i dag, hvor hobbyvirksomheden stadig udvikler sig.

Jannik er uddannet TV-fotograf og radiomekaniker. Du kan finde ham bag mikrofonen og kameraet til de store sportsbegivenheder, hvor han løser freelance-opgaver for TV2-sporten.

Pia er uddannet fysioterapeut og afspændingspædagog. Efter et seks ugers kursus skulle hun øve sig i sin nye rolle som instruktør i mindfulness. I den forbindelse kom hun ud på en skole, hvor hun prøvede sin nye viden på nogle klasser. De blev så begejstrede, at de gerne ville kunne bruge mindfulness derhjemme.

På det tidspunkt var der dog ikke så meget tilgængeligt materiale om emnet til børn. Så – på ægte iværksættermanér blev det startskuddet til Pia og Janniks rejse ind i iværksætteriets forunderlige verden.

Pia skriver børnemeditationerne, som man får adgang til via parrets app. Hun producerer også yoga-videoer og Qi-gong og sanselege. Kort sagt, så sorterer indholdet under Pia, mens Jannik styrer bag kameraet.

DON’T ❌

I kastede jer ud i iværksætteri, fordi I opdagede et behov. I havde en idé til løsningen og lysten til at omsætte jeres viden til gavn og glæde for andre. Hvordan gik det i starten? 

”Jamen, det var faktisk en pæn succes, da vi først gik i luften. Det var i 2013, at vi satte app’en til salg første gang. Det kostede vist 18 kroner at downloade den, og så udviklede vi på den. Prisen steg til den lå på 45 kroner. Vi rundede halvanden million i salg på Appstore i de år, hvilket ikke er helt tosset for et hobbyprojekt.”

Det er da rigtig flot!

”Men så fladede kurven ud. Folk gad tilsyneladende ikke betale for apps mere. Så vi begyndte at overveje en abonnementsforretning og endte med at lancere den i 2020.

Det udløste en lille shitstorm, for folk blev sure over, at de skulle til at betale for noget, de hidtil har fået gratis efter køb af app’en. Der var dog også mange, der godt kunne forstå, at det var den eneste måde, vi kunne overleve på og blive ved med at levere det indhold, de var glade for.

Men det var en fejl at lægge abonnementsbetaling – selvom det kun er 29 kr. om måneden – på noget, folk allerede havde købt. Det gav en negativ følelse hos mange. Dem der blev rigtig sure, de fik simpelthen deres penge tilbage, men det endte faktisk med kun at være en håndfuld, der ville det.”

Så selvom der var lidt muggen i krogene, så blev det ikke altødelæggende?

”Nej, det gik, men vi var ikke rigtig i mål alligevel. Men så hører jeg om Andreas Dirksen og begynder at følge ham. Vi blev klogere på ting som kundetyper og blev medlemmer af SignUp Club. [nu: SignUp Growth, red.] Det gjorde os klogere på det, vi gik og lavede.

På et tidspunkt råder Andreas os til at gå grundigere til værks med vores platform. Han siger, at et egentligt medlemsunivers vil være en bedre måde at skabe vækst på. På det tidspunkt er vores app ret primitiv – der ligger lydfiler, men den kan ikke så meget.

Vi havde desværre et ret stort frafald, da vi skulle skifte platform. Da vi så senere gik over til Simplero, som Andreas og Mette selv bruger, fik vi pludselig meget mere info. Vi kunne vi se, at næsten al frafaldet skyldtes, at folk syntes, det var for svært. De fik det ikke brugt pga. tekniske benspænd.”

Hvad konkluderede I så på den baggrund?

”Hmm, ja – nok at vi skulle have holdt fast ved app’en. Det var jo den, vi kom i gang med, den vi havde succes med og det, vi brændte for. Og som åbenbart også var god for vores kunder. Så da vi var nødt til at lukke den første udgave af vores app, skulle vi straks have lavet en ny. Det har vi faktisk besluttet at gøre nu. Så nu er vi tilbage, hvor vi startede. Og det føles faktisk rigtig godt!”

Pia og Janniks Don’t:  At flytte folk og ændre i aftalerne er en kamp, man med fordel kan undgå.

 

DO ✅

Pia og Jannik – I kastede jer ud i iværksætteri, fordi I opdagede et behov. I havde en idé til løsningen og lysten til at omsætte jeres viden til gavn og glæde for andre.

Man skal ønske at sætte mennesket i centrum for at kunne skrive gode meditationer og den slags, I laver. Men uanset hvad ens udgangspunkt er, så sker der fejl hen ad vejen. Man får drejet til højre, når man skulle have været til venstre. Hvad har I lært om at drive forretning?

”En af de ting, vi lærte i forløbet omkring skiftet til abonnement og samarbejdet med Andreas Dirksen, var kundetyper.

Andreas arbejder blandt andet med Emotionelle Kundetyper, hvor man inddeler kunder i fire typer i forhold til, hvordan kunden primært træffer beslutninger om køb. Det var en kæmpe øjenåbner for os. Mange af de udfordringer, vi var løbet ind i med skiftet af platform, kunne forklares og løses, hvis vi kommunikerede klart til vores kundetype.

Hvad betyder det så, at man kender den baggrund, ens kunder træffer beslutninger med? De er jo allerede medlemmer, så hvad var det nye, der kom ud af den indsigt?

”Jamen det fik stor betydning, kunne vi hurtigt konstatere. Vi var nødt til at skifte platform, og vi ville jo gerne have folk flyttet med. Vores kundetype, som er den gule, er ikke tunet ret meget ind på tech og har ikke megen tålmodighed. De orker ikke at skulle sidde og logge ind og ud og finde legitimation osv. Det trætter og stresser dem, og de falder nemt fra i sådan en proces.

Det var en kæmpefejl, at vi ikke kendte vores brugere. Vi fik ingen data at arbejde med, og som Andreas sagde, så skulle vi eje vores brugere. Med app’en var det jo Apple eller Google, der lå med det ejerskab. Vi hørte kun fra dem, når de skrev, hvis de havde ris eller ros.

Så vi gik i gang med at få designet hjemmeside og opbygge det univers, vi ville tilbyde medlemmerne. Men det var en kamp at få folk flyttet over.”

Pia og Janniks Do: Kend dine kunder, forstå dem og sørg for at du taler deres sprog.

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy hjulpet Pia og Jannik med at optimere Mindfulness for børn via et 1:1 SCALE forløb

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, Forløbet er skræddersyet i henhold til virksomhedens situation og mål, og skifter mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback.

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…