Pia og Jannik – Mindfulness for børn 🧘

Om Pia, Jannik og Mindfulness for børn

Pia og Jannik Holgersen har kommet mindfulness for børn på abonnement. De har ikke taget den lige landevej til, hvor de er i dag, hvor hobbyvirksomheden stadig udvikler sig.

Jannik er uddannet TV-fotograf og radiomekaniker. Du kan finde ham bag mikrofonen og kameraet til de store sportsbegivenheder, hvor han løser freelance-opgaver for TV2-sporten.

Pia er uddannet fysioterapeut og afspændingspædagog. Efter et seks ugers kursus skulle hun øve sig i sin nye rolle som instruktør i mindfulness. I den forbindelse kom hun ud på en skole, hvor hun prøvede sin nye viden på nogle klasser. De blev så begejstrede, at de gerne ville kunne bruge mindfulness derhjemme.

På det tidspunkt var der dog ikke så meget tilgængeligt materiale om emnet til børn. Så – på ægte iværksættermanér blev det startskuddet til Pia og Janniks rejse ind i iværksætteriets forunderlige verden.

Pia skriver børnemeditationerne, som man får adgang til via parrets app, ligesom hun producerer yoga-videoer og Qi-gong og sanselege. Kort sagt, så sorterer indholdet under Pia, mens Jannik styrer bag kameraet.

DO ✅

Pia og Jannik – I kastede jer ud i iværksætteri, fordi I opdagede et behov. I havde en idé til løsningen og lysten til at omsætte jeres viden til gavn og glæde for andre.

Man skal ønske at sætte mennesket i centrum for at kunne skrive gode meditationer og den slags, I laver. Men uanset hvad ens udgangspunkt er, så sker der fejl hen ad vejen. Man får drejet til højre, når man skulle have været til venstre. Hvad har I lært om at drive forretning?

”En af de ting, vi kom meget ind på i hele forløbet omkring skiftet til abonnement og samarbejdet med Andreas Dirksen, var kundetyper. Han arbejder meget med det, der hedder emotionelle kundetyper. Det satte vi os grundigt ind i under processen. Man inddeler folk – kunder – i fire typer, med hver deres farve.”

Det er det med, at vi mennesker primært træffer beslutninger baseret på følelser? Og at virksomheder kan tale til en bestemt kundetype i den enkelte købssituation?

”Ja, det handler om, at der er en matrix af frihed, kontrol, tryghed og omsorg, som er de grundindstillinger, folk har. Sammenholdt med om man er indadvendt eller udadvendt og fokuseret på selvet eller fællesskabet. Vi kom frem til, at vores kunder hører til i den gule kategori, som er orienteret mod fællesskab og omsorg, blandt andet.”

Hvad betyder det så, at man kender den baggrund, ens kunder træffer beslutninger med? De er jo allerede medlemmer, så hvad var det nye, der kom ud af den indsigt?

”Jamen det fik stor betydning, kunne vi hurtigt konstatere. Vi var nødt til at skifte platform, og vi ville jo gerne have folk flyttet med. Den gule kundetype er ikke tunet ret meget ind på tech og har ikke megen tålmodighed. De orker ikke at skulle sidde og logge ind og ud og finde legitimation osv. Det trætter og stresser dem, og de falder nemt fra i sådan en proces.

Vi havde desværre et ret stort frafald, da vi skulle skifte platform. Da vi så gik over til Simplero, fik vi pludselig meget mere info. Vi kunne vi se, at næsten al frafaldet skyldtes, at folk syntes, det var for svært. De fik det ikke brugt pga. tekniske benspænd.”

Hvad konkluderede I så på den baggrund?

”Hmm, ja – nok at vi skulle have holdt fast ved app’en. Det var jo den, vi kom i gang med, den vi havde succes med og det, vi brændte for. Og som åbenbart også var god for vores kunder.

Nu har vi faktisk besluttet at genetablere app’en. Så nu er vi tilbage, hvor vi startede. Og det føles faktisk rigtig godt!”

Pia og Janniks Do: Kend dine kunder, forstå dem og sørg for at du taler deres sprog.

 

DON’T ❌

I lagde ud med at lancere jeres app med børnemeditationer som en hobbyvirksomhed. Hvordan er det gået med det? Og hvad har I lært i årene siden?

”Jamen, det var faktisk en pæn succes, da vi først gik i luften. Det var i 2013, at vi satte app’en til salg første gang. Det kostede vist 18 kroner at downloade den, og så udviklede vi på den. Prisen steg til den lå på 45 kroner. Vi rundede halvanden million i salg på Appstore i de år, hvilket ikke er helt tosset for et hobbyprojekt.”

Det er da rigtig flot!

”Men så fladede kurven ud. Folk gad tilsyneladende ikke betale for apps mere. Så vi begyndte at overveje en abonnementsforretning, og endte med at lancere den i 2020.

Det udløste en lille shitstorm, for folk blev sure over, at de skulle til at betale for noget, de hidtil har fået gratis efter køb af app’en. Der er dog også mange, der godt kan forstå, at det er den eneste måde, vi kan overleve på og blive ved med at levere det indhold, de er glade for.

Men det var en fejl at lægge abonnementsbetaling – selvom det kun er 29 kr. om måneden – på noget, folk allerede har købt. Det giver en negativ følelse hos mange. Dem der blev rigtig sure, de fik simpelthen deres penge tilbage, men det endte faktisk med kun at være en håndfuld, der ville det.”

Så selvom der var lidt muggen i krogene, så blev det ikke altødelæggende?

”Nej, det gik, men vi var ikke rigtig i mål alligevel. Men så hører jeg om Andreas Dirksen og begynder at følge ham. Vi blev klogere på ting som kundetyper og blev medlemmer af SignUp Club. [SignUp Growth, red.] Det gjorde os klogere på det, vi gik og lavede.

På et tidspunkt råder Andreas os til at gå grundigere til værks med vores platform. Han siger, at et egentligt medlemsunivers vil være en bedre måde at skabe vækst på. På det tidspunkt er vores app ret primitiv – der ligger lydfiler, men den kan ikke så meget.

Det var en kæmpefejl, at vi ikke kendte vores brugere. Vi fik ingen data at arbejde med, og som Andreas sagde, så skulle vi eje vores brugere. Med app’en var det jo Apple eller Google, der lå med det ejerskab. Vi hørte kun fra dem, når de skrev, hvis de havde ris eller ros.

Så vi gik i gang med at få designet hjemmeside og opbygge det univers, vi ville tilbyde medlemmerne. Men det var en kamp at få folk flyttet over.”

Pia og Janniks Don’t:  At flytte folk og ændre i aftalerne er en kamp, man med fordel kan undgå.

 

Optimering og videreudvikling af abonnementsforretningen

Vi har i SignUp Academy hjulpet Pia og Jannik med at optimere Mindfulness for børn via et 1:1 SCALE forløb

1:1 SCALE er et effektivt rådgivnings- og sparringsforløb på 3-6 etaper med Andreas Dirksen, Forløbet er skræddersyet i henhold til virksomhedens situation og mål, og skifter mellem vidensformidling, “hands on” eksekvering og 1:1 feedback.

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

 

Heden 14 B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde formularen herunder, accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnements-verdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik.

soloselvstændig kvinde iværksætter

Seneste blogindlæg

 

Hvad betyder Ingen binding?

Byg din abonnementsforretning på tillid Når man driver en abonnementsforretning eller medlemsklub, er en af grundstenene TILLID. Dit medlem/din abonnent skal fx have tillid til, at du kan levere den lovede værdi med de intervaller, du oplyser. En vigtig trustmarkør,...