#29 Karsten Gråbæk – CarskinGO 🚗

Om CarskinGO

Vi har spurgt adm. direktør og medstifter af CarskinGO, Karsten Gråbæk, om udfordringerne med at skifte til abonnement.

”Slip for alt besværet med din hjemmeside og brug tiden på at lukke en ekstra handel.”

Så kort kan det siges. CarskinGO er et brand med en unik tilgang til at hjælpe bilforhandlere med at markedsføre deres biler online. Konceptet er udviklet af Attityde, som er et lokalt baseret web- og marketingbureau i Silkeborg. Bureauet fik sin spæde start i en kælder med blot to personer ved roret men har igennem de sidste 16 år oprustet til at have en fuldt bemandet web- og marketingafdeling.

Vi har spurgt manden bag, administrerende direktør og medstifter af CarskinGO, Karsten Gråbæk, om udfordringerne med at drive en abonnementsvirksomhed.

Men først en lille intro til, hvordan idéen til CarskinGO opstod. En af Attitydes tidlige kunder var Bilernes Hus, og det gik hurtigt op for Karsten og hans daværende partner, at mange bilforhandlere havde brug for hjælp til deres hjemmesider. Og her opstod forretningsidéen, som resulterede i CarskinGO.

De fleste af forhandlerne brugte Bilinfo, et system specielt udviklet til bilforhandlere, der gjorde det nemt at oprette biler til salg på platforme som Den Blå Avis og Bilbasen.dk. Attityde indså, at de kunne spare bilforhandlerne for en masse bøvl ved at Attityde fik adgang til Bilinfos data. Dermed kunne de fjerne behovet for manuel vedligeholdelse af hjemmesiderne og i stedet sikre, at de altid var automatisk opdaterede.

Ifølge Karsten er Attityde en af de førende eksperter i Danmark inden for Bilinfos data, inklusive Bilinfo selv, der ofte ringer til bureauet for assistance.

I 2015 blev Attityde godkendt som underleverandør til Bilinfo og begyndte at levere hjemmesider til danske bilforhandlere. Indtil 2020 leverede de mere end 500 hjemmesider i Bilinfos navn. Da Bilinfo i 2021 blev solgt, indgik bureauet en aftale med køberen om at få direkte adgang til bilforhandlerne. Herefter begyndte de at tilbyde deres tjenester på abonnement under CarskinGO.

Har du lyst til at læse mere om Karstens opstart af både Attityde og CarskinGO? Så kan du få endnu mere at vide i denne artikel: Potentialet i bilbranchen banede vej for abonnements­forretningen CarskinGO

At starte og drive en abonnementsvirksomhed kan være en udfordrende, men også givende oplevelse. Karsten deler her sine værdifulde erfaringer og rådgiver om de vigtigste “Do’s and Don’ts” baseret på hans egne oplevelser.

DO ✅

Karsten fortæller, at nøglen til deres succes var at forenkle deres abonnementstilbud. Ved at tilbyde den samme pris, som kunderne betalte i forvejen, samtidigt med at de minimerede overgangsbesværet for kunderne, så blev det en no brainer for dem at skifte.

Det var dog svært for Karsten og co. at overvinde tanken om at tjene store penge med det samme og i stedet fokusere på at opbygge langvarige kundeforhold. Men det var afgørende.

”Vi tjener noget på dem, det gør vi. Men hvis jeg regner kostprisen ud… Men det var i hvert fald det, der gjorde, at vi knækkede nøden til at komme i gang med en abonnementsforretning.”

Karstens DO: Simplificer tilbuddet

DON’T ❌

”Vi har overtænkt mange ting, og vi har lavet så mange beregninger, der har vist sig ikke at holde stik.”

Karsten indrømmer, at de kunne have undgået en masse tidsspilde og frustrationer ved at søge eksperthjælp tidligere. At undervurdere værdien af ekspertise kan koste mere i det lange løb:

”Selvfølgelig koster det nogle penge. Men i forhold til hvad det har givet os og kommer til at give os, så kan det jo slet ikke regnes ud. Så det skulle man måske have gjort noget tidligere. Så prioriteringen af, hvordan man kommer godt fra start, den er i hvert fald vigtig. Don’t overthink it.”

Karstens DON’T: Lad være med at overanalysere.

 

Få en succesfuld abonnementsforretning

Vi er glade for at have hjulpet teamet i CarskinGO med at optimere og videreudvikle deres B2B abonnements-koncept via et 1:1 SCALE forløb. Et 1:1 forløb er den utrolig effektiv udviklingsproces, og en proces der giver dig det bedste resultat!

Vil du have sparring på, hvordan du får flere loyale kunder i din abonnementsforretning? Få 10 minutters gratis og uforpligtende sparring med Andreas eller Mette om din abonnementsforretning. 👍🏼

Kontakt os her for mere info

Følg med

Vil du følge med i interviewene med de 100 største DO’S & DON’TS?
Så tilmeld dig og få en mail når der er nye interviews.

Du kan se alle de hidtil udgivne interviews her

Og tilmelde dig DOS & DON’TS nyhedsbrevet her under, så du får besked om nye interviews ⬇️
Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy.

Måske dette også kunne interessere dig…