Hvorfor opsiger folk deres medlemskab?

At drive en medlemsbaseret forretning kan være utroligt givende, alligevel ender alle med at spørge sig selv: Hvorfor opsiger folk deres medlemskab? Selvom medlemmerne oprindeligt er begejstrede for at tilmelde sig, kan der være mange årsager til, at de vælger at opsige deres medlemskab senere. Forståelse af disse grunde er afgørende for at kunne fastholde medlemmer og minimere churn/frafald.

Derfor er jeg dykket ned i nogle af de mest almindelige årsager til, at folk opsiger deres medlemskab. Jeg har selvfølgelig også fundet en række idéer til, hvordan du kan arbejde på at reducere opsigelser.

Almindelige årsager til opsigelser

Det skal være nemt at opsige sit abonnement, MEN – du skal ikke gøre det så nemt, at din kunde er ude med et enkelt klik. Giv dine medlemmer mulighed for at fortælle, hvorfor de melder sig ud. Så får du værdifuld viden og feedback, som du kan handle på. Spørg dine medlemmer: Hvorfor opsiger du dit medlemskab?

Du vil sandsynligvis få en af nedenstående svar:

 1. Økonomi: Medlemskabet opfattes som for dyrt, eller medlemmerne oplever ændringer i deres økonomiske situation, der gør det nødvendigt at skære ned på udgifter. Dette kan være særligt relevant i økonomisk usikre tider, hvor budgettering bliver en højere prioritet for mange.
 2. Overvældelse: Medlemmer kan føle sig overvældede af mængden af tilgængeligt indhold eller funktioner og ikke vide, hvor de skal starte eller fokusere deres tid. Når for meget information bliver tilgængelig på én gang, kan det skabe en følelse af stress snarere end værdi.
 3. Manglende brug: Hvis medlemmer ikke bruger produktet eller servicen nok, kan de begynde at tvivle på værdien af deres medlemskab og overveje at opsige det. Regelmæssig brug er nøglen til at skabe en følelse af nødvendighed og værdi.
 4. Ændrede interesser, behov eller omstændigheder: Livet ændrer sig, og medlemmernes behov kan også ændre sig. Nye interesser, flytning, skift i livsstil eller arbejdsopgaver kan få dem til at miste interessen for medlemskabet.
 5. Ikke opdaterede betalingsoplysninger: Hvis medlemmerne glemmer at opdatere deres betalingsoplysninger, kan de utilsigtet miste deres medlemskab. Dette tekniske problem kan nemt afhjælpes med rettidige påmindelser og enkle opdateringsprocesser.
 6. Dårlig kundeservice: Medlemmer forventer hurtige og effektive svar, når de har problemer eller spørgsmål. Hvis kundeservicen er dårlig eller utilstrækkelig, kan det føre til frustration og opsigelser. Kundeservice er ofte det første og sidste indtryk, et medlem har af din virksomhed.

Flere af punkterne kan lyde som forhold, du ikke kan gøre noget ved. Det må dog ikke betyde, at du bare lader det ligge. Du kan nemlig godt arbejde med økonomi og manglende brug.

Læs også artiklen: Det skal være nemt at opsige sit abonnement 

Hvordan kan du reducere opsigelser?

Selvom opsigelser er en naturlig del af medlemscyklussen, er der flere ting, du kan gøre for at begrænse dem:

 1. Gør det let at opsige: Ironisk nok bør du gøre det nemt at opsige medlemskabet. Hvis medlemmerne føler, at de skal hoppe gennem en masse loops for at annullere, kan det skabe frustration. En let opsigelsesproces vil også øge chancen for, at folk vil komme tilbage til dit medlemskab i fremtiden.
 2. Tilbyd mulighed for at sætte medlemskabet på pause: Nogle medlemmer ønsker kun at opsige midlertidigt. Ved at tilbyde muligheden for at sætte medlemskabet på pause, kan du tilskynde dem til at vende tilbage, når de er klar igen.
 3. Vis folk, hvordan de får mest ud af medlemskabet: Hjælp medlemmerne med at undgå overvældelse ved at vise dem, hvordan de bedst kan bruge deres medlemskab til at få resultater. Overvej at bruge en roadmap, kurser eller tutorials til dette formål.
 4. Aktiv onboarding: Giv nye medlemmer en varm velkomst ved at tilbyde dem en aktiv onboarding-proces, der hjælper dem med at finde rundt i medlemskabet og hurtigt komme i gang.
 5. Gentag værdiløftet: Stop ikke med at hjælpe medlemmerne, selv om de har været medlem i længere tid. Husk dem på, hvorfor de meldte sig ind i første omgang, og hvilken værdi de får.
 6. Gennemfør en exit-undersøgelse: Find ud af, hvorfor folk forlader dit medlemskab, ved at gennemføre en exit-undersøgelse. Denne feedback kan give værdifuld indsigt til forbedringer, så folk bliver længere.
 7. Skab en ekstraordinær medlemsoplevelse: Når du går det ekstra skridt for dine medlemmer, vil flere forblive i dit medlemskab. Dette betyder hurtige gevinster, nem adgang til indhold og fællesskab, god kundeservice osv.

Forståelse af, hvorfor medlemmer opsiger deres medlemskab, er afgørende for at forbedre deres oplevelse og reducere churn. Ved at gøre opsigelsesprocessen let, tilbyde fleksibilitet, forstå medlemmers behov og skabe en ekstraordinær oplevelse kan du opnå en højere fastholdelsesrate og længerevarende succes med din abonnementsforretning eller medlemsklub.

Få hjælp fra SignUp Academy

Hos SignUp Academy har vi ekspertisen til at hjælpe dig med at skabe en succesfuld og bæredygtig medlemsforretning. Vi forstår, at det handler om at skabe værdi for dine medlemmer og sikre, at de føler sig værdsatte og godt behandlet. Vores skræddersyede 1:1 rådgivningsforløb hjælper dig med at identificere de nøgleområder, hvor du kan forbedre din medlemsoplevelse og reducere churn.

Tjek vores ydelser 1:1 IDEA1:1 CREATE1:1 SCALE og Business Review. Eller tage en snak med Andreas. Det er helt uden forpligtelser.

Lad os hjælpe dig med at bygge en stærk og loyal medlemsbase, der sikrer din forretnings langsigtede succes. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed.

Kontakt Andreas her for mere info eller ring til ham på +45 31 13 95 80.

Måske dette også kunne interessere dig…