Hvordan fejl og gæld førte til succes

Vi lærer mest af vores fejl, og fejl har vist vejen til mange iværksætteres succes. Det er Karsten Madsen, CEO i Morningscore et levende eksempel på.

Karstens iværksætterrejse begyndte allerede i gymnasietiden i Sønderjylland, hvor han sammen med en gruppe venner udforskede de utallige muligheder inden for teknologi og internettet. Passionen for teknologi har betydet, at Karsten i dag er CEO og bosat i Amsterdam.

Iværksætterens læringskurve

Karsten og gymnasievennernes rejse begyndte med en ambition om at udforske internettets grænser. Denne nysgerrighed førte til oprettelsen af Morningtrain, et digitalt bureau, som i dag beskæftiger næsten 50 medarbejdere.

“Fra jeg startede i gymnasiet, har jeg været involveret i iværksætteri. Det hele begyndte med nogle gutter fra skolen, og sammen skabte vi Morningtrain, som stadig lever godt,” fortæller Karsten.

Selvom Karsten nu har taget et skridt tilbage, afspejler hans tidlige erfaringer med bureauet en vigtig læringskurve.

”I begyndelsen af min iværksætterkarriere lavede jeg mange fejl. Vi brugte de penge, vi havde lånt af familien, helt forkert, og endte med en stor gæld. Det var virkelig et lavpunkt. Vi følte ikke, at vi kunne finde ud af det der iværksætteri, men vi skulle jo have tjent de penge hjem, som vi skyldte til vores forældre. Det var 200.000.”

Gæld førte til ny viden

Udfordringerne var en hård lærestreg, men de førte til et vendepunkt i Karstens karriere. “Vi skulle have nogle flere kunder i en fart. Jeg opdagede, at jeg havde en særlig evne for SEO, som virkelig kunne drive vores forretning fremad,” fortæller Karsten og fortsætter:

”Vi må bygge os synlige online. Og det kunne man jo gøre gratis via SEO. Jeg fandt ud af, at det havde jeg et hemmeligt talent for. Så det gik faktisk rigtig godt. Og det var sådan, at vi fik rigtig mange af vores store kunder.”

For første gang i sit liv følte Karsten, at han kunne finde ud af noget, ja faktisk var rigtig god til noget. Med begrænsede ressourcer og nødvendigheden af at skulle skabe synlighed online uden store budgetter, fandt Karsten og hans team ud af, at SEO kunne være nøglen til at tiltrække nye kunder og i sidste ende betale gælden tilbage. Denne opdagelse var ikke kun en forretningsmæssig succes. Den var også en personlig sejr, der gav Karsten troen på sine evner og banede vejen for hans fremtidige karriere.

De tidlige fejltrin skabte grundlaget for ny virksomhed

SEO blev ikke kun en karrierevej for Karsten, men en passion, der førte ham til at grundlægge Morningscore. “Jeg ønskede, at andre skulle opleve, hvor kraftfuld SEO kan være. Det er ikke bare et værktøj til at forbedre online synlighed – det er en måde at transformere en virksomhed på,” understreger han.

Etableringen af en ny virksomhed, Morningscore, markerede et vendepunkt i Karstens karriere. Morningscore er et SEO-værktøj designet til at gøre søgemaskineoptimering tilgængelig for alle. Inspirationen bag dette projekt stammer fra Karstens egne udfordringer og succes med SEO.

Karstens passion for SEO er ikke kun rodfæstet i hans personlige erfaringer, men også i et ønske om at dele sin viden med andre.

“Jeg tror bare, jeg havde lyst til, at der var andre, der skulle opleve det samme, hvor vildt SEO kan blive for en,” siger han.

Vil du også kende Karstens vigtigste DO’s & DON’Ts? Så læs med her: Karsten Madsens DO’s & DON’Ts

Navigering i et ”rødt ocean” af konkurrence

Til trods for succesen står Karsten og Morningscore over for det udfordrende ”røde ocean”. Der er stor konkurrence inden for SEO-værktøjsindustrien.

“Det er også et rødt marked, et red ocean, hvor der er rigtig mange konkurrenter derude,” indrømmer Karsten.

Karsten og hans team ved Morningscore er fast besluttede på at tænke og handle anderledes end konkurrenterne. Deres strategi er at differentiere Morningscore gennem innovation og en unik tilgang til SEO.

Med over 1000 kunder globalt og en voksende tilstedeværelse uden for Danmark, er de faste i deres tro på, at deres unikke tilgang til SEO kan skabe en markant forskel for deres kunder.

Fremtiden for SEO i en AI-domineret æra

Selv om der har været meget fokus på kunstig intelligens, ser Karsten roligt fremtiden i møde. Han oplever en fornyet interesse for SEO, og det er en påmindelse om, at uanset teknologiens fremskridt, vil behovet for synlighed på Google fortsat være essentielt for virksomheder. For Karsten er AI ikke en erstatning, men snarere en evolution, der ændrer landskabet, hvori SEO opererer. Hans budskab er klart: SEO er stadig afgørende, og med den rette strategi kan det være nøglen til varig succes.

“Pengene har ikke forladt Google, men informationssøgningerne har. Så på en eller anden måde, så kan man næsten sige, at Google burde takke ChatGPT.”

Karsten Madsens historie er en påmindelse om, at vejen til succes ofte er brolagt med udfordringer. Og at det ikke nødvendigvis er ens første idé eller virksomhed, der ender med at være den, der bryder igennem. Karsten opdagede, at hans passion for at gøre SEO tilgængeligt for alle, var en rigtig god forretning. Gennem Morningscore stræber han efter at afmystificere SEO og bringe denne ressource inden for rækkevidde af virksomheder over hele verden.

Få hjælp til at optimere dit abonnement

De fleste iværksættere er gode til at udvikle hen ad vejen, så deres første forsøg er sjældent det, de ender med at få succes med. Men det er ikke altid til at se, når man står med begge ben i opstart og drift. Derfor kan det være en god idé at få andre til at se på ens forretning. Det er Andreas Dirksen supergod til. Når han laver et Business Review gennemgår han forretningen og finder ud af, om der er oversete optimeringsmuligheder. Eller om den skal drejes i en anden retning, som du måske ikke selv har fået øje på.

I SignUp Academy hjælper vi med alt fra opstart til optimering og skalering af abonnementsforretninger. Tjek vores ydelser 1:1 IDEA, 1:1 CREATE, 1:1 SCALE og Business Review. Eller tage en snak med Andreas. Det er helt uden forpligtelser.

Kontakt os her for mere info eller ring til Andreas Dirksen på +45 31 13 95 80.

Skrevet af Mette Fruensgaard

Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Interview

11. juni 2024

Måske dette også kunne interessere dig…