Typer af fordelsklubber

Fordelsklubber

Der findes mange forskellige abonnementsmodeller og fordelsklubber på nettet. 2 af dem der har vundet frem med lynets hast de seneste er den model som jeg vil kalde “plus-modellen” og den model som jeg vil kalde “box-modellen”.

Fordelsklub type: Plus-modellen

Ved plus-modellen forstås et medlemskab, hvorved man via sit medlemskab får adgang til en række fordele. Det kan f.eks. være at kunne købe varerne til en speciel billig medlemspris. Det kan også være at få andre fordele som er forbeholdt medlemmer, f.eks. adgang til varer der er forbeholdt medlemmer, adgang til at købe tilbud før ikke-medlemmerne, hurtigere kundeservice, fri fragt og adgang til specielle medlems-events. Medlemskabet kan være gratis som det f.eks. er tilfældet ved Club Matas eller kræve en løbende betaling som det f.eks. er tilfældet hos Luxplus.dk.

For at få værdi af sit medlemskab, skal man foretage en handling i form af f.eks. et køb, et login på en streamingtjeneste, en tilmelding til et event osv. Jo mere aktivt man bruger sit medlemskab, jo mere værdi giver medlemskabet. Vi kender alle historien om fitnessklubberne, hvor man indmelder sig med de bedste intentioner. Efter et par måneder får man desværre ikke brugt medlemskabet mere, derved får ikke længere nogen værdi retur for medlemsbetalingen, og til sidst ender det med en udmeldelse.

De fordelsklubber der ønsker at skabe de mest loyale medlemmer, gør derfor en aktiv indsats for hele tiden at få deres medlemmer til at bruge medlemskabet. Det kan f.eks. være ved jævnligt at oplyse medlemmerne om nye medlemstilbud, at give ekstra rabatter, at informere dem om nye produkter osv.

Box-modellen i fordelsklubber

Ved Box-modellen forstås et medlemskab, hvorved man med en vis frekvens får tilsendt en produktpakke. Det kan f.eks. være et udvalg af beauty-produkter som ved Goodiebox, sokker, barberblade, snacks, tøj, hundegodbidder eller øl. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad et sådan box-abonnement kan indeholde – i USA findes f.eks. box-abonnementer med breve fra døde mennesker, eventyr-inspirerede produkter og børneundervisnings-lektioner.

Der er især 3 ting som de mest succesfulde box-abonnementsmodeller er rigtig gode til. For det første kan de tilbyde medlemmerne at få personaliseret indhold i pakkerne. Ikke nødvendigvis således at medlemmerne 100% selv kan bestemme indholdet at pakkerne, men således at de på baggrund af nogle forudgående valg får et indhold som i relativ høj grad stemmer overens med deres præferencer. Er der f.eks. tale om pakker med skønhedsprodukter, skal brugerne i forbindelse med indmeldelsen oplyse om hudfarve, øjenfarve, foretrukne mærker osv. Derved kan brugeren placeres i nogle prædefinerede brugergrupper, og modtage et indhold i pakkerne som matcher ret godt til brugerens præferencer.

For det andet kendetegner det de mest succesfulde box-abonnementsmodeller, at de er rigtig gode til at skabe stor variation i pakkerne. En af de væsentligste årsager for mange til at tilmelde sig et box-abonnement er nemlig muligheden for at prøve en helt masse produkter – også nogle som ikke er prøvet før – og derved få udvidet sit kendskab til og viden om produkterne.

For det tredje, er det vigtigt jævnligt at være i stand til at kunne overraske medlemmerne. Putte noget i pakkerne som modtageren ikke havde forventet, men blev glædeligt overrasket over at modtage. Eller tilføje noget ekstra i pakkerne, lægge en rabatkupon i pakken, sende en ekstra pakke, lægge et stykke chokolade i pakken, give mulighed for at indmelde en ven gratis osv. Jo flere ekstra positive overraskelser medlemmerne får, jo mere forkælede føler de sig, og jo mere loyale bliver dem for hvem elsker ikke at blive positivt overrasket?

Læs mere i dette blogindlæg om de mange forskellige typer af fordelsklubber, der er dukket op de seneste år: https://signupacademy.com/start-en-fordelsklub-medlemsklub-nu-faa-hjaelp-til-at-komme-i-gang/ 

Kom selv i gang – der har aldrig været et bedre tidspunkt at starte op på! ?

Hvis du også ønsker at udvikle, optimere eller skalere en succesfuld abonnementsforretning, kan vi i SignUp Academy hjælpe på flere måder.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforreting”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

18. oktober 2017

Måske dette også kunne interessere dig…