Dag 15: Planlægning af vores prelaunch kampagne ?

prelaunch kampagne

Planlægning af vores prelaunch kampagne

Vi har netop haft møde om, hvordan vores prelaunch kampagne skal markedsføres, og hvad der skal være klar for at komme i gang med den.

Hvad er en prelaunch kampagne? Det er opsamling af leads i form af interesserede mulige købere, inden det er muligt at købe noget. Formålet er at tyvstarte markedsføringen. Dvs. at skabe en kø af købere, som vi forhåbentlig kan konvertere en del af til kunder, når vi launcher forretningen.

Få en flyvende start ✈️

Jamen skal I allerede nu til at markedsføre jeres nye forretning – er der ikke adskillige uger til, I er klar til at lancere den? JO, men for at få en flyvende start, når vi åbner dørene til den nye forretning, så skal vi i gang med en effektiv prelaunch kampagne NU!

Elgiganten venter jo heller ikke til, de åbner dørene lørdag kl. 10 med at markedsføre deres fantastiske weekendtilbud. De markedsfører tilbuddene 1-2 uger inden, så folk står i kø lørdag kl. 10, når de åbner.

Hvis de gjorde det, ville der ingen kø være, når de åbnede, og de ville næppe få ret mange salg den lørdag.

De 8 trin til succes ?

For at få succes med vores prelaunch kampagne, bruger vi vores køreplan for en effektiv kampagne:

1. Start 1-3 måneder før launch. Kampagnen skal helst gå i gang 1-3 måneder før launch. Hvis kampagnen kører i længere tid end 3 måneder, bliver det svært at holde vores leads varme og købsparate. Hvis kampagnen kører i mindre end en måned, kan får vi for få leads og dermed for lidt udbytte af kampagnen. Vi sigter mod at sætte vores prelaunch kampagne i gang i næste uge, dvs. en måned før vi launcher. Så vi når det lige! ?

2. Kend din kundetype. Det øger sandsynligheden for at skabe salg. Vi går efter den blå kundetype, der stræber efter at få mere succes. Dem der ønsker økonomisk uafhængighed, og som er mega ambitiøse ?

3. Udarbejd annoncemateriale. For at kunne udarbejde annoncer skal vi have defineret det grafiske design. Vi skal også have tekster, fotos, bannere og evt. videoer. Og så skal selve kampagnerne sættes op på vores SoMe-kanaler mv. ?

4. Udvikl en landingpage. Next step er at udvikle et simpelt website uden menuer og uden mulighed for at scrolle. Formålet med siden er kort at fortælle om vores nye forretning, og hvad den giver dem af værdi. Samt at få de besøgende til at skrive sig på vores prealunch mailingliste. ?

5. Vælg “lokkemad”. For at få flere til at tilemelde sig vores prelaunch liste, vil vi også give dem et godt tilbud. Dette tilbud har vi endnu ikke defineret. ?‍♂️

Kom ud over rampen! ?

6. Brug de rigtige kanaler. For at få flest mulige til at tilmelde sig vores prelaunch liste, bruger vi både vores egne marketingkanaler – nyhedsbrevet – vores SoMe-kanaler og LinkedIn. Vi får også tilmeldinger via vores hjemmeside via en popup. Endelig bruger vi penge på online annoncer. Tiden er for kort til, at det giver mening at arbejde med f.eks. SEO i forhold til Google-synlighed ?

7. Hold dialogen. Det er en af de allervigtigste ting. Når de mulige kunder er tilmeldt vores prelaunch nyhedsbrev, vil vi 1-2 gange om ugen fortælle dem om vores nye forretning. Vise dem, hvad værdien er for dem. Høre dem, hvad de synes? Tage dem “behind the curtain”, så de kan få et preview af, hvad der venter. Alt sammen for at holde og skærpe deres interesse. Hvis de tilmelder sig og ikke hører en lyd fra os i flere uger, har de glemt alt om, hvorfor de tilmeldte sig, og de bliver svære at få til at købe noget. Leadsene skal holdes varme – bliver de kolde og mister interessen, er de tabt. ☹️

8. Tæl ned. Vi fortæller de interesserede, at nu er der kun 2 uger til vi launcher. 1 uge. 4 dage. 2 dage. 10 timer. Og NU åbner vi dørerne, Således at de ikke er i tvivl om, at det er NU, de skal slå til, for at gøre brug af deres prelaunch tilbud, for ikke at komme for sent! ❌

Så langt er vi lige nu ?

Vores website er tæt på at være designet og udviklet, Når det er klar, udvikler vi landingpagen som et slags primitiv website.

Hele annonceplatformen har vi fået på plads, og vi skal i gang med at producere al annoncematerialet. Samt finde ud af hvad det specielle prelaunch tilbud skal være.

Vi mangler ikke noget at lave – der er stadig MANGE ting, som vi fortsat skal have på plads for at kunne gå fra idé til launch på 50 dage! Men vi knokler for at nå det, og vi har fortsat troen på, at det er muligt at nå målet! ?

De bedste hilsner fra Mette og Andreas
Piloter på SignUP challenge-teamet

Følg med

Vil du følge med i vores 50 dages challenge ? ? Vi laver opslag 5-6 gange om ugen. Tilmeld dig og få en mail, når der er opdateringer. Du kan se alle opslagene her. Og følge os på LinkedIn via hashtagget #abonnementpå50dage samt er du velkommen til at connecte med mig på LinkedIn.

Ud over disse opdateringer accepterer du alene at modtage nyhedsbrevet om abonnement og tilbud fra SignUp Academy og vores partnere.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

6. april 2022

Måske dette også kunne interessere dig…