Egnede fordelsklub produkter

fordelsklub produkter

Egnede fordelsklub produkter

Ikke alle produkter egner sig til at udvikle en fordelsklub på baggrund af. Det er således ikke tilfældigt, at der rundet i verdenen findes mange fordelsklubber med parfume, vin, bøger, tøj, blomster, kaffekapsler, dyrefoder og sokker, men så vidt vides ingen med cykler, knapper eller fjernsyn.

Der er således en række guidelines som produktet helst skal opfylde, for at være super egnet til en fordelsklub. De 5 væsentligste kriterier er:
Købsfrekvens. Produktet skal købes med en vis regelmæssighed, for ellers giver det ikke mening at betale xx kroner pr. måned for at få adgang til medlemsrabat på produktet. Forbrugsvarer som f.eks. parfume, kaffekaplser og barberblade som man hele tiden har brug for at forny, er derfor oplagte at udbyde i abonnementskoncepter. Det samme med f.eks. underholdningsvarer som f.eks. bøger, musik og film, hvor der løbende kommer nye udgivelser.

Varer som man kun køber en gang om året eller mindre, er derimod som udgangspunkt ikke velegnede til at danne basis for en fordelsklub med en månedlig medlemsbetaling. Eksempler på sådanne lavfrekvente produkter kan f.eks. være lamper, cykler, vinterstøvler og hvidevarer.
Pris. Produktet skal have en vis pris, for at det kan svare sig at betale til en medlemsklub for at få rabat på det, eller også skal medlemmerne have så stort et forbrug af produktet, at de er parate til at købe mange styk af gangen. En fordelsklub med f.eks. blyanter, lavpriskaffe, engangslightere og knapper vil således næppe være et forretningsmæssigt hit.

Dimensioner. Produktet skal kunne svare sig at sende med posten uden at portoen æder alle pris-fordelene. Derfor skal vægten og dimensionerne helst ikke være for store, ligesom skrøbeligheden helst skal være relativ lille. Dette gælder i almindelig for egnede produkter til ecommerce, ikke kun når det gælder fordelsklubber.

Producenten. Et ofte overset men uhyre vigtigt kriterie for at sælge et produkt via en fordelsklub, er om det er overhovedet muligt at give en specielt god/lav medlemspris på produktet? I en del brancher er der en eller flere producenter, som ikke er interesseret i at deres produkter bliver solgt til for lave priser, også selvom man skal være medlem for at få adgang til at kunne købe produkterne til de lave priser. Derfor er der en række af de stærkeste og mest kendte brands, som næppe vil kunne sælges via en fordelsklub. Der er eksempler på at dette problem kan løses via f.eks. parallelimport af varerne, men i mange brancher er det ikke en mulighed.

Gennemsigtighed. Det er langt lettere at overbevise en kunde om at betale et månedligt medlemskab for at få adgang til varerne til en speciel billig medlemspris, hvis der for kunden ingen tvivl er om at besparelsen er reel. Dvs. at det er en vare hvor man nemt kan sammenligne prisen med hvad konkurrenterne tager, og/eller hvor der findes en vejledende pris eller en normalpris for varen.

Som du  kan se, er det mange adskillige kriterier for, hvilke fordelsklub produkter, der er bedst egnede til at skabe en fantastisk abonnementsforretning.

Vil DU også skabe en succesfuld abonnementsforretning?

Verden forandrer sig hele tiden og derfor vil dette blogindlæg langsomt blive forældet. Der popper nye abonnementsforretninger op hver eneste dag, og lige nu står vinduet på vid gab for nye fordelsklubber.

Vi har hjulpet +500 virksomheder med at få succes med en abonnementsforretning / medlemsklub, og kan også hjælpe dig.

For dig der ønsker at udvikle en abonnementsforretning:

 • 1:1 CREATE
  Et rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som både hjælper dig med at udvikle en abonnementsforretning fra idé til launch, og som hjælper dig med at få og fastholde flest mulige medlemmer
 • StartUp Challenge forløb
  Vores populære 6-ugers forløb. For dig der vil i gang med en abonnements-forretning, og som har et lille budget.

For dig der allerede er i gang med en abonnementsforretning, og ønsker at optimere, videreudvikle og skalere den:

 • 1:1 SCALE
  Et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb der er målrettet din forretning. som hjælper dig til at nå dine mål og løfte din forretning til next level
 • Challenges
  Vi hjælper dig med optimere og vækste din forretning på ét område af gangen via video lessons, månedlige live sessions, din personlige online arbejdsbog og en 30-dages mission.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber

24. august 2017

Måske dette også kunne interessere dig…