Egnede fordelsklub produkter

fordelsklub produkter

Egnede fordelsklub produkter

Ikke alle produkter egner sig til at udvikle en fordelsklub på baggrund af. Det er således ikke tilfældigt, at der rundet i verdenen findes mange fordelsklubber med parfume, vin, bøger, tøj, blomster, kaffekapsler, dyrefoder og sokker, men så vidt vides ingen med cykler, knapper eller fjernsyn.

Der er således en række guidelines som produktet helst skal opfylde, for at være super egnet til en fordelsklub. De 5 væsentligste kriterier er:
Købsfrekvens. Produktet skal købes med en vis regelmæssighed, for ellers giver det ikke mening at betale xx kroner pr. måned for at få adgang til medlemsrabat på produktet. Forbrugsvarer som f.eks. parfume, kaffekaplser og barberblade som man hele tiden har brug for at forny, er derfor oplagte at udbyde i abonnementskoncepter. Det samme med f.eks. underholdningsvarer som f.eks. bøger, musik og film, hvor der løbende kommer nye udgivelser.

Varer som man kun køber en gang om året eller mindre, er derimod som udgangspunkt ikke velegnede til at danne basis for en fordelsklub med en månedlig medlemsbetaling. Eksempler på sådanne lavfrekvente produkter kan f.eks. være lamper, cykler, vinterstøvler og hvidevarer.
Pris. Produktet skal have en vis pris, for at det kan svare sig at betale til en medlemsklub for at få rabat på det, eller også skal medlemmerne have så stort et forbrug af produktet, at de er parate til at købe mange styk af gangen. En fordelsklub med f.eks. blyanter, lavpriskaffe, engangslightere og knapper vil således næppe være et forretningsmæssigt hit.

Dimensioner. Produktet skal kunne svare sig at sende med posten uden at portoen æder alle pris-fordelene. Derfor skal vægten og dimensionerne helst ikke være for store, ligesom skrøbeligheden helst skal være relativ lille. Dette gælder i almindelig for egnede produkter til ecommerce, ikke kun når det gælder fordelsklubber.

Producenten. Et ofte overset men uhyre vigtigt kriterie for at sælge et produkt via en fordelsklub, er om det er overhovedet muligt at give en specielt god/lav medlemspris på produktet? I en del brancher er der en eller flere producenter, som ikke er interesseret i at deres produkter bliver solgt til for lave priser, også selvom man skal være medlem for at få adgang til at kunne købe produkterne til de lave priser. Derfor er der en række af de stærkeste og mest kendte brands, som næppe vil kunne sælges via en fordelsklub. Der er eksempler på at dette problem kan løses via f.eks. parallelimport af varerne, men i mange brancher er det ikke en mulighed.

Gennemsigtighed. Det er langt lettere at overbevise en kunde om at betale et månedligt medlemskab for at få adgang til varerne til en speciel billig medlemspris, hvis der for kunden ingen tvivl er om at besparelsen er reel. Dvs. at det er en vare hvor man nemt kan sammenligne prisen med hvad konkurrenterne tager, og/eller hvor der findes en vejledende pris eller en normalpris for varen.

Som du  kan se, er det mange adskillige kriterier for, hvilke fordelsklub produkter, der er bedst egnede til at skabe en fantastisk abonnementsforretning.

Vil DU også skabe en succesfuld abonnementsforretning?

Verden forandrer sig hele tiden og derfor vil dette blogindlæg langsomt blive forældet. Der popper nye abonnementsforretninger op hver eneste dag, og lige nu står vinduet på vid gab for nye fordelsklubber. Med et medlemskab af SignUp Success bliver du løbende opdateret på, i hvilken retning udviklingen på abonnementsområdet går.

Du kan gratis få adgang til det fælles forum og få ugentlige nyhedsmails ved at blive medlem af SignUp Success FREE eller få adgang til onlinekurser, viden, meetups og en række andre tilbud med SignUp GOLD. Melder du dig ind i SignUp PREMIUM får du hele pakken, der også inkluderer 60 minutters 1:1 sparring med Andreas Dirksen HVER MÅNED. Læs mere om de enkelte tilbud ved at klikke på FREE, GOLD eller PREMIUM.

Skrevet af Andreas Dirksen

skaber succesfulde abonnements forretninger

Fordelsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎KUN-TIL-SLIDER

24. august 2017

Måske dette også kunne interessere dig…

SignUp Academy

 

Heden 14 B
9520 Skørping
CVR: DK-38913557

+45 5353 7000

info@signupacademy.com

Nyhedsbrev

Ved at udfylde formularen herunder, accepterer du at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, hvor du ca. en gang om ugen får nyheder fra abonnements-verdenen og tilbud fra SignUp Academy.

Læs mere om vores persondatapolitik.

Seneste blogindlæg