Så længe der er konkurrenter i Danmark, har jeg ikke gjort det godt nok

Hvordan en enkelt kundes forespørgsel blev til en givtig abonnementsforretning.

Effektiv transport og smidig logistik er en uundgåelig del af enhver produktionsvirksomheds drift, men det er sjældent en opgave, der vækker begejstring. Det var netop her, Rudy Kjeldsen, indehaveren af Dansk Transportoptimering, så en mulighed for at lette byrden for virksomheder og samtidig spare dem penge. Vi har mødt Rudy Kjeldsen, der er manden bag DTO, for at høre om hans rejse fra tilfældig start til en voksende virksomhed, der leverer økonomisk gevinst og en smidigere hverdag for deres kunder.

Dansk Transportoptimerings oprindelige fokus var og er at analysere deres kunders eksisterende transportsystemer og-aftaler og optimere dem. Efter at have købt denne del af forretningen fra stifteren af virksomheden, begyndte Rudy at eksperimentere med at tilbyde fakturakontrol til virksomheder.

Eksperiment blev til abonnement

Rudy forklarer: ”Jeg havde en kunde, der på et tidspunkt spurgte om vi kunne kontrollere deres fakturaer. Vi havde ikke produktet på det tidspunkt, men jeg svarede, at det kan vi da nok godt finde ud af, for hvor svært kan det være? Vi ved hvad fragt er, vi ved hvordan en fragtafregning ser ud, så med et tilbud i den ene hånd, fakturaen i den anden er det nemt at tjekke. Vi gjorde det manuelt til at starte med, og jeg kunne se, at det kunne vi gøre relativt hurtigt og effektivt, fordi vi selv kunne bygge nogle små programmer til at hjælpe os.

Specielt i juli og august, hvor der er ferie ude i virksomhederne, falder vores indtjening, men de faste omkostninger er jo ligesom faste. Da vi fik den her kunde på fakturakontrol, blev det jo egentlig sjovt at kunne sende en faktura hver måned. Så næste skridt var at finde en kunde mere. Det kunne jo være, at det var andre kunder, der også syntes det var en god idé. Og det var der.”

Fra manuelle processer til innovativ teknologi

Rudy forklarer, hvordan en enkelt kundes forespørgsel om fakturakontrol inspirerede til udviklingen af en robot. Denne teknologiske løsning revolutionerede arbejdsprocessen og muliggjorde en mere præcis og effektiv fakturakontrol. “Vores robot scanner fakturaer, matcher dem med fragtaftaler og markerer fejl til manuel kontrol. Vi tager yderligere 5-8% ud af de kontrollerede fakturaer til kvalitetskontrol,” forklarer Rudy.

Han fandt hurtigt ud af, at de systemer, der findes, accepterer en fejlrate på 3-5%. Men han kommer aldrig til at sige til en kunde, der har fragt for 100 mio. at de skal acceptere fejl for 3-5 mio. kroner. ”Der er kun en ting, der gælder i min forretning, og det er 100%”, siger Rudy.

Kundetilfredshed og undren

Dansk Transportoptimering vokser gradvist og kontrollerer i øjeblikket 200.000 fragtafregninger årligt. Kundetilfredshed er en hjørnesten i Dansk Transportoptimerings forretningsmodel. Rudy påpeger, at de løbende arbejder på at forbedre kundeoplevelsen. “Vi vil gerne give vores kunder en ekstra værdi. Vi leverer ikke kun fakturakontrol, men også en kvalificeret dialog omkring tillæg og priser med transportører.”

Virksomheden har også indført CO2-rapporter som en del af deres servicepakke. “Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at optimere deres CO2-udledning og give dem en løsning til at rapportere deres miljøindsats,” siger Rudy.

Tilgangen til kundeservice er baseret på at “undre sig.” Rudy forklarer, hvordan de arbejder med kunder, der opsiger samarbejdet tidligt: “Vi undrer os over, hvorfor de ønsker at stoppe, og det fører til en intern evaluering af vores processer.” Denne indstilling bidrager til en konstant stræben efter at forbedre sig og sikre, at kunderne er tilfredse.

”Hvis en kunde er utilfreds og gerne vil diskutere det, så er det jo fordi, de har en reel interesse i at fortsætte samarbejdet. Det er jo fordi, de ønsker at finde løsning, for ellers så diskuterer man ikke.  Så slutter man jo bare samarbejdet.

Et godt råd fra Rudy om at yde god kundeservice er: ”Start med at undre dig over det, kunden gør eller siger, og så gør noget ved det. Sig hvad du gør, og gør hvad du siger!”

Strategi og fremtidige mål

Den vedvarende opmærksomhed på kunderne betyder også, at Rudy undervejs bemærkede en interessant udvikling i kundeprofilen. Selvom transport- og logistikcheferne var de forventede primære kontaktpersoner, var det økonomidirektører, der blev tiltrukket af deres tilbud. Denne skiftende interesse betyder, at Dansk Transportoptimering nu betragtes som et økonomisk produkt såvel som et logistikprodukt, hvilket har betydning for deres tilgang til salg af produktet.

Selvom Dansk Transportoptimering allerede har imponerende resultater, er Rudy realistisk omkring fremtiden. Han mener, at der stadig er plads til vækst i Danmark, inden virksomheden eventuelt udvider internationalt. ”Så længe jeg har konkurrenter i Danmark, så har jeg ikke gjort det godt nok”, siger Rudy – med et glimt i øjet. “Vi ønsker at øve os mere i Danmark, før vi går videre til andre lande,” siger han.

Rudy ønsker at fastholde sin virksomheds position som førende inden for optimering af fragtomsætning og fakturakontrol. Han mener, at den rette balance mellem teknologi og personlig kontakt er nøglen til succes og fremtidig vækst.

Dansk Transportoptimerings historie viser, hvordan en enkelt idé kan udvikle sig til en blomstrende virksomhed med fokus på kvalitet, innovation og kundetilfredshed. Med Rudy som den dedikerede drivkraft bag virksomheden og et stærkt engagement i at levere 100% kvalitet, er Dansk Transportoptimering på vej mod en spændende fremtid med endnu flere glade kunder og en mere effektiv transportindustri.

Mangler du hjælp til at udvikle DIN idé?

VI har hjulpet Dansk Transportoptimering med at justere og udvikle deres abonnementsforretning, og vi kan også hjælpe dog. Helt fra at forfine en idé til at optimere en allerede succesfuld forretning.

Hvis du endnu ikke har en abonnementsforretning, hjælper vi dig igang:

  • 1:1 CREATE
    I et 1:1 CREATE forløb får du hands on rådgivning og sparring, så du kommer godt fra start. Forløbet er skræddersyet, så vi starter og slutter der, hvor det giver bedst mening for din forretning.

Er du allerede i gang med en abonnementsforretning?

Lige som med DTO – Dansk Transportoptimering – kan vi helt sikkert også finde optimereringsmuligheder hos dig – også selv om du allerede har en god abonnementsforretning:

  • 1:1 SCALE
    I et skræddersyet rådgivnings- og sparringsforløb ser vi på præcis det, som DU har brug for – lige fra selve produktet eller prisen til indholdet og hvordan du bedst skalerer din forretning.
  • Business Review
    Vi kan også gennemgå din abonnementsforretning fra A til Z i et Business Review. Efter vores analyse, får du en liste over optimerings- og skaleringsmuligheder, som du med fordel kan implementere.

Læs også Andreas Dirksens bestsellerbog “Sign UP – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”

Kontakt os her for mere info

Skrevet af Mette Fruensgaard

1: Abonnements-konceptet‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Artikler om abonnementsforretninger og medlemsklubber‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎Inspiration

7. september 2023

Måske dette også kunne interessere dig…